Politika i društvo

ŽUPAN POSJETIO FAŽANU

Korać i Miletić razgovarali o zajedničkim projektima i razvojnim planovima Općine Fažana

Zajednička su dva projekta, a odnose se na dogradnju Osnovne škole Fažana s ciljem osiguravanja punih normativa za jednosmjensku nastavu te na mogućnost izgradnje doma za starije osobe


 
1 min
Istra24

Zajednička su dva projekta, a odnose se na dogradnju Osnovne škole Fažana s ciljem osiguravanja punih normativa za jednosmjensku nastavu te na mogućnost izgradnje doma za starije osobe

Istarski župan Boris Miletić danas je bio u službenom posjetu Općini Fažana gdje se susreo s načelnikom Radomirom Koraćem kako bi razgovarali o zajedničkim projektima te razvojnim planovima Općine.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan, ravnatelj županijske Lučke uprave Pula Dalibor Brnos i predsjednik Općinskog vijeća Fažane Timotej Pejin. 

 

Zajednička su dva projekta, a odnose se na dogradnju Osnovne škole Fažana s ciljem osiguravanja punih normativa za jednosmjensku nastavu te na mogućnost izgradnje doma za starije osobe.

Što se škole tiče, početkom tjedna predan je zahtjev za građevinsku dozvolu. Prema riječima župana, dogradnju škole u Fažani planira se kandidirati na EU fondove, konkretno na dostupna sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

Načelnik Korać predstavio je projekt izgradnje doma za starije koji se planira realizirati u 3. faze, a pri okončanju investicije osigurao bi se smještaj za otprilike 150 korisnika. Predana je lokacijska dozvola, a projekt za 1. fazu trebao bi biti gotov do kraja godine kada će se znati i sama vrijednost investicije.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo sastankom sa županom i suradnicima, posebno istaknuvši dosadašnju odličnu suradnju sa županijskim Upravnim odjelom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu na višegodišnjoj pripremi projekta dogradnje škole.

 

Ravnatelj Brnos predstavio je aktualne i buduće projekte županijske Lučke uprave Pula na području općine Fažana. Trenutno je u tijeku sanacija dijela obalnog zida na fažanskoj rivi u dužini od 56 metara koji je bio u prilično lošem stanju, a osim vizualnog efekta, imat će i značajan sigurnosni doprinos. Vrijednost investicije je 1,5 milijuna kuna.

Nadalje, u tijeku je projektiranje dogradnje i uređenja lučice Fažana i napravljeno je nekoliko idejnih rješenja. Međutim, radi se o dijelu stare povijesne jezgre i nužna je izrada konzervatorskog elaborata, nakon čega će se probati pronaći idealno rješenje. U lučici Valbandon, napomenuo je Brnos, lani je uređeno parkiralište, most između molova A i B, a uredit će se i mol E, kao i unutrašnja strana lukobrana. U najavi za ovu godinu je i izgradnja obalnog zida, u dužini od 240 metara, čime će se dobiti 80-ak novih vezova za stanovnike Fažane. 


Foto: Istarska županija

Nastavite čitati

Istra
 

IDS-ov mladi lav Marin Lerotić digao sidro iz stranke koja se urušava poput kule od karata. Župan Miletić zadovoljno trlja ruke i sprema listu za Sabor?

Lerotić je jučer izašao iz stranke zbog brojnih, kako kaže, loših poteza vodstva, bezidejnosti, nedostatka programa i krivog smjera u kojem stranka ide. Sada je već prilično jasno da Lerotić smatra da je pod palicom Borisa Miletića IDS išao u najboljem mogućem smjeru. Taj ih je smjer doveo do potpune demontaže na zadnjim lokalnim izborima

Istra
 

FAŽANSKO OPĆINSKO VIJEĆE PROŠLO BEZ DRAME Lidija Udovički nije se pojavila na sjednici, većina prijedloga usvojena jednoglasno, bez rasprave

Od važnijih i opsežnijih tema izdvojili su se prijedlozi o izmjenama i dopunama urbanističkih planova za uređenje naselja Fažana te za uređenje Poduzetničke zone „San Pellegrino“ * Usvojena je i Odluka o socijalnoj skrbi, koja je jasnije definirala neophodnu dokumentaciju za dobivanje socijalne pomoći te, kao najvažnije, podigla cenzus prihoda za samce sa 146 na 340 eura

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.