Politika i društvo

ŽUPAN POSJETIO FAŽANU

Korać i Miletić razgovarali o zajedničkim projektima i razvojnim planovima Općine Fažana

Zajednička su dva projekta, a odnose se na dogradnju Osnovne škole Fažana s ciljem osiguravanja punih normativa za jednosmjensku nastavu te na mogućnost izgradnje doma za starije osobe


 
2 min
Istra24

Zajednička su dva projekta, a odnose se na dogradnju Osnovne škole Fažana s ciljem osiguravanja punih normativa za jednosmjensku nastavu te na mogućnost izgradnje doma za starije osobe

Istarski župan Boris Miletić danas je bio u službenom posjetu Općini Fažana gdje se susreo s načelnikom Radomirom Koraćem kako bi razgovarali o zajedničkim projektima te razvojnim planovima Općine.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Kabineta župana Ivan Glušac, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije Patricia Percan, ravnatelj županijske Lučke uprave Pula Dalibor Brnos i predsjednik Općinskog vijeća Fažane Timotej Pejin. 

 

Zajednička su dva projekta, a odnose se na dogradnju Osnovne škole Fažana s ciljem osiguravanja punih normativa za jednosmjensku nastavu te na mogućnost izgradnje doma za starije osobe.

Što se škole tiče, početkom tjedna predan je zahtjev za građevinsku dozvolu. Prema riječima župana, dogradnju škole u Fažani planira se kandidirati na EU fondove, konkretno na dostupna sredstva iz Mehanizma za oporavak i otpornost.

Načelnik Korać predstavio je projekt izgradnje doma za starije koji se planira realizirati u 3. faze, a pri okončanju investicije osigurao bi se smještaj za otprilike 150 korisnika. Predana je lokacijska dozvola, a projekt za 1. fazu trebao bi biti gotov do kraja godine kada će se znati i sama vrijednost investicije.

Načelnik je izrazio zadovoljstvo sastankom sa županom i suradnicima, posebno istaknuvši dosadašnju odličnu suradnju sa županijskim Upravnim odjelom za obrazovanje, sport i tehničku kulturu na višegodišnjoj pripremi projekta dogradnje škole.

 

Ravnatelj Brnos predstavio je aktualne i buduće projekte županijske Lučke uprave Pula na području općine Fažana. Trenutno je u tijeku sanacija dijela obalnog zida na fažanskoj rivi u dužini od 56 metara koji je bio u prilično lošem stanju, a osim vizualnog efekta, imat će i značajan sigurnosni doprinos. Vrijednost investicije je 1,5 milijuna kuna.

Nadalje, u tijeku je projektiranje dogradnje i uređenja lučice Fažana i napravljeno je nekoliko idejnih rješenja. Međutim, radi se o dijelu stare povijesne jezgre i nužna je izrada konzervatorskog elaborata, nakon čega će se probati pronaći idealno rješenje. U lučici Valbandon, napomenuo je Brnos, lani je uređeno parkiralište, most između molova A i B, a uredit će se i mol E, kao i unutrašnja strana lukobrana. U najavi za ovu godinu je i izgradnja obalnog zida, u dužini od 240 metara, čime će se dobiti 80-ak novih vezova za stanovnike Fažane. 


Foto: Istarska županija

Nastavite čitati

Istra
 

Povratak u antička vremena na valbandonskoj plaži

Za ljubitelje dobre hrane, manifestacija "Rimski Valbandon" nudi jedinstvenu gastro ponudu. Posjetitelji će imati priliku kušati meni star 2000 godina, sastavljen od mesa, ribe, priloga, lubenica i mulsuma – autentičnog rimskog vina s medom. Ovaj kulinarski doživljaj omogućit će vam da se prepustite okusima prošlosti i uživate u delicijama koje su nekoć bile sastavni dio rimskih gozbi

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.