Politika i društvo

USKORO SASTANAK S UGOSTITELJIMA

Nastava od ponedjeljka uživo u školama

Broj prisutnih na okupljanjima smanjit će se za 50 posto, a uvodi se i obavezno nošenje maski na otvorenom na mjestima gdje nije moguće držati propisani razmak


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Foto Manuel Angelini
Načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac

Broj prisutnih na okupljanjima smanjit će se za 50 posto, a uvodi se i obavezno nošenje maski na otvorenom na mjestima gdje nije moguće držati propisani razmak

Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac najavio je nove strože mjere zbog sve većeg broja zaraženih u Istri. Iako još nije otkrio sve detalje, kaže da će se broj prisutnih na okupljanjima smanjiti za 50 posto, a uvodi se i obavezno nošenje maski na otvorenom na mjestima gdje nije moguće držati propisani razmak.

Drugu dozu primilo više od 65 stanovništva

Kozlevac je najavio i novi sastanak s predstavnicima istarskih ugostitelja za koje zasad nema novih ograničenja, ali svi trebaju biti disciplinirani i u objektima paziti na propisane mjere. Zasad se ne zna hoće li biti novih ograničenja vezanih uz radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

- Situacija nije dobra i posebno je iscrpna u bolničkom sustavu koji je zbog velikog broja zaraženih pod ogromnim opterećenjem. Osobe preminule od Covida u bolnici, nisu bile cijepljene, a svi hospitalizirani imaju vrlo ozbiljne simptome, naveo je Kozlevac.

Naglasio je da je procijepljenost odraslog stanovništva u Istri trenutno iznad 67 posto prvom dozom, iznad 65 posto drugom te boosterom između 20 i 25 posto.

Čeka se povratak skijaša

- Tek trebamo vidjeti što će se događati nakon što se velik broj ljudi vrati sa skijanja u Sloveniji, Austriji i Italiji. Međutim, tu ne bi trebalo biti značajnog porasta s obzirom na to da te zemlje imaju rigorozne mjere, rekao je Kozlevac.

Što se tiče početka škole koja nakon zimskih praznika kreće u ponedjeljak, načelnik istarskog stožera kaže da će se nastava odvijati uživo. No promjena će ipak biti budući da, kako je rekao, nadležno ministarstvo treba donijeti smjernice vezane uz ograničavanje miješanja učenika. Kako će to konkretno izgledati, znat će se nakon što se o tome oglasi Ministarstvo obrazovanja.

Kozlevac je apelirao na građane da shvate ozbiljnost situacije, zaključivši da bi umjesto dugačkih redova za testiranje, radije gledao redove na punktovima za cijepljenje. Pozvao je građane da budu odgovorni te da se pridržavaju svih propisanih mjera, prvenstveno nošenja maski i razmaka.


Foto: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Istra
 

PODUZETNIČKI „MINDSET“: Svi uspješni poduzetnici u jednom su trenutku riskirali i usudili se učiniti nešto što nitko prije nije!

„ Točno je da smo bili prvi hrvatski jednorog, ali to je bilo davno. Treba se znati održati i uvijek imati novu viziju razvoja. Naš idući korak je svakako umjetna inteligencija, a ta će interakcija promijeniti svijet. Mi očekujemo pravu revoluciju, a ona se prirodno naslanja na našu tehnologiju“ najavio je jučer u Rovinju osnivač Infobipa Roberto Kutić

Istra
 

JESU LI CRNI BALONI DOVOLJNI? Je li dovoljno jednom godišnje čuti crne statistike o broju premlaćenih i ubijenih žena i iz prvog reda pratiti naslikavanje političara?

Sutra čitajte o planovima za nogometno igralište Valkane oko čega su se ne tako davno lomila politička koplja i rušili stranački savezi. Iako gradnja debelo kasni, i dalje nema informacija kako će u konačnici izgledati zgotovljeno igralište i što to podrazumijeva termin -  "obuhvat radova" - ali i kada će, tko će, koliko će, i hoće li se rušiti stabla?

Istra
 

U Labin stigle prve kante za biootpad

Nešto manje od 100 kućanstava ulica Marcilnica, Viktora Cara Emina i Istarskih narodnjaka tako će moći odvajati kuhinjski otpad, vrtni/zeleni otpad, ostatke termički obrađene hrane i manje količine ostalog biootpada

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.