Politika i društvo

USKORO SASTANAK S UGOSTITELJIMA

Nastava od ponedjeljka uživo u školama

Broj prisutnih na okupljanjima smanjit će se za 50 posto, a uvodi se i obavezno nošenje maski na otvorenom na mjestima gdje nije moguće držati propisani razmak


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Foto Manuel Angelini
Načelnik istarskog stožera Dino Kozlevac

Broj prisutnih na okupljanjima smanjit će se za 50 posto, a uvodi se i obavezno nošenje maski na otvorenom na mjestima gdje nije moguće držati propisani razmak

Načelnik istarskog Stožera Dino Kozlevac najavio je nove strože mjere zbog sve većeg broja zaraženih u Istri. Iako još nije otkrio sve detalje, kaže da će se broj prisutnih na okupljanjima smanjiti za 50 posto, a uvodi se i obavezno nošenje maski na otvorenom na mjestima gdje nije moguće držati propisani razmak.

Drugu dozu primilo više od 65 stanovništva

Kozlevac je najavio i novi sastanak s predstavnicima istarskih ugostitelja za koje zasad nema novih ograničenja, ali svi trebaju biti disciplinirani i u objektima paziti na propisane mjere. Zasad se ne zna hoće li biti novih ograničenja vezanih uz radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

- Situacija nije dobra i posebno je iscrpna u bolničkom sustavu koji je zbog velikog broja zaraženih pod ogromnim opterećenjem. Osobe preminule od Covida u bolnici, nisu bile cijepljene, a svi hospitalizirani imaju vrlo ozbiljne simptome, naveo je Kozlevac.

Naglasio je da je procijepljenost odraslog stanovništva u Istri trenutno iznad 67 posto prvom dozom, iznad 65 posto drugom te boosterom između 20 i 25 posto.

Čeka se povratak skijaša

- Tek trebamo vidjeti što će se događati nakon što se velik broj ljudi vrati sa skijanja u Sloveniji, Austriji i Italiji. Međutim, tu ne bi trebalo biti značajnog porasta s obzirom na to da te zemlje imaju rigorozne mjere, rekao je Kozlevac.

Što se tiče početka škole koja nakon zimskih praznika kreće u ponedjeljak, načelnik istarskog stožera kaže da će se nastava odvijati uživo. No promjena će ipak biti budući da, kako je rekao, nadležno ministarstvo treba donijeti smjernice vezane uz ograničavanje miješanja učenika. Kako će to konkretno izgledati, znat će se nakon što se o tome oglasi Ministarstvo obrazovanja.

Kozlevac je apelirao na građane da shvate ozbiljnost situacije, zaključivši da bi umjesto dugačkih redova za testiranje, radije gledao redove na punktovima za cijepljenje. Pozvao je građane da budu odgovorni te da se pridržavaju svih propisanih mjera, prvenstveno nošenja maski i razmaka.


Foto: Manuel Angelini

Nastavite čitati

Istra
 

Tko će s kim pitanje je sad

Sutra donosimo tri analize izbornih rezultata u osmoj izbornoj jedinici. Kako su stranke prošle po istarskim gradovima i općinama? * Za mjesec dana počinju upisi u pulske vrtiće. Ovogodišnji će biti nešto drugačiji od dosadašnjih. O cijenama, promjenama i detaljima o kojima će roditelji morati voditi računa, čitajte sutra

Istra
 

U subotu 20 godina Fažanske škole soljenja sardela

Tijekom manifestacije 40 ekipa posoliti će svoj važ sardela pod stručnim vodstvom fažanskih ribara. Održat će se i gastro radionica filetiranja i mariniranja ribe te jela od slanih  sardela, radionica  izrade tradicijskih ribarskih alata te foto izložba povodom 20 godina Škole soljenja sardela: “20 nam je godina tek...”

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.