Politika i društvo

Edukacija učitelja medulinske i pulskih škola

Kroz EU projekt žele kod učenika pobuditi interes za operu i lirsko pjevanje

Učenici će kroz rad sa svojim učiteljima i profesorima angažiranim kroz projekt pripremati poznate arije, kako bi u lipnju 2022. godine uz profesionalne operne pjevače i orkestar izveli Puccinijevu operu Turandot


 
1 min
Istra24
Ilustacija/Dejan Rakita/PIXSELL

Učenici će kroz rad sa svojim učiteljima i profesorima angažiranim kroz projekt pripremati poznate arije, kako bi u lipnju 2022. godine uz profesionalne operne pjevače i orkestar izveli Puccinijevu operu Turandot

U petak će u prostoru DVD Doma u Medulinu, s početkom u 17 sati održati edukacija učitelja iz medulinske i pulskih osnovnih škola koje sudjeluju u projektu Opera in Canto. Radionicu će voditi prof. Giovani Mirabile iz Rima.

Naime, Općina Medulin partner je u projektu Opera in Canto koji se provodi u iz programa Kreativna Europa, a cilj kojeg je kod djece u nižim razredima osnovne škole pobuditi interes za operu te njima i njihovim obiteljima približiti operu i lirsko pjevanje.
Osim osnovne škole iz Medulina u projekt su uključene i pulske škole Giuseppina Martinuzzi, OŠ Kaštanjer i Veli Vrh te Škola za odgoj i obrazovanje.

Učenici će kroz rad sa svojim učiteljima i profesorima angažiranim kroz projekt pripremati poznate arije, kako bi se u lipnju 2022. godine uz profesionalne operne pjevače i orkestar izveli Puccinijevu operu Turandot.

Općini Medulin za njene aktivnosti iz EU projekta pripada 47.000 eura iz kojeg će se podmiriti troškovi profesora glazbe koji će raditi s djecom, tisak i prijevod libreta, dio plaća službenika Općine, troškovi za organizaciju finalnog eventa – prikazivanju opere Turandot u Općini Medulin, za koju će doći scena i operni pjevači iz Leipziga.


Nastavite čitati

Istra
 

VODNJAN/DIGNANO: Ljetni koncerti limene glazbe / I concerti estivi della banda d'ottoni

Limena glazba Grada Vodnjana i Zajednice Talijana Vodnjan pod vodstvom maestra Branka Sterpina, subotnjim matinejama razveseljavati trgove u Galižani, Vodnjanu i Peroju * La Banda d’ottoni della Città di Dignano e della Comunità degli Italiani di Dignano, guidata dal Maestro Branko Sterpin, torna a rallegrare, con una serie di concerti estivi, le piazze di Gallesano, Dignano e Peroi

Istra
 

BLAGO JADRANSKOG MORA: pokretna izložba od sutra do subote u Puli, potom u Umagu i Poreču

Izložba „Blago jadranskog podmorja“ postavljena je u 12 metarskom autobusu sa 225 eksponata od 65 vrsta ljuštura, oklopa i skeleta školjkaša, puževa, koralja, spužava i bodljikaša Jadranskog mora * Ovu  kombinaciju atrakcije i edukacije posjetitelji moći vidjeti u Puli na Rivi 7., 8. i 9., u Umagu na Trgu slobode 10., 11. i 12., te u Poreču na Peškeri 13., 14. i 15. lipnja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.