Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Kupi jeftino, prodaj za milijune. Je li muljanje sa zemljištem na Bujštini bilo amenovano s vrha?

Donosimo posljednju analizu imovine istarskih saborskih zastupnika. Sutra doznajte u kojoj je susjednoj zemlji  nekretnine naslijedio šef SDP-a Peđa Grbin, a što sve posjeduju novi  IDS-ovi zastupnici Loris Peršurić i Dalibor Paus * Pročitajte i što kažu Puležani i stranci o ljetovanju na najomiljenijem Fratarskom otoku


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Donosimo posljednju analizu imovine istarskih saborskih zastupnika. Sutra doznajte u kojoj je susjednoj zemlji  nekretnine naslijedio šef SDP-a Peđa Grbin, a što sve posjeduju novi  IDS-ovi zastupnici Loris Peršurić i Dalibor Paus * Pročitajte i što kažu Puležani i stranci o ljetovanju na najomiljenijem Fratarskom otoku

Dan smo počeli štrajkom upozorenja radnika pulske cementare koji traže 20-postotno povećanje plaće i nažalost, tragičnom viješću o pogibiji mladog motociklista na pulskom bulevaru.

Donijeli smo i nastavak stranačke alkemije na Bujštini, odnosno IDS-ovom obiteljskom biznisu u kojem je od četiri tamošnja turistička područja, familija Perossa zauzela tri. Modus operandi je već poprilično poznat - pretvaranje atraktivnih zemljišta u turističko građevinske zone. Unosan biznis od kojeg koristi, čini se, imaju samo odabrani. Odnosno oni koji takve odluke donose. Obični smrtnici teško da imaju tu „sreću“ da im se livada pretvori u građevinsku zonu. I to turističku.

Mjesec dana od stupanja na dužnost, objavili smo i prvi dio imovine istarskih saborskih zastupnika. Doznali smo tako da je Sanja Radolović na dar dobila brojne nekretnine, da Anton Kliman ima četiri tvrtke, a od nekretnina samo poslovni prostor u Vodnjanu. Furio Radin je pak kuću u Vintijanu procijenio na gotovo pola milijuna eura. Nije loše.

Sutra će, u četvrtak, prvi put u povijesti Pulskog filmskog festivala početi 71. Pula. Svjetske premijere i ostale projekcije kao i prateće glazbene i ostale događaje, pratit ćemo detaljno.

Iznimno nam je drago što će filmske osvrte za trajanja 71. Pulskog filmskog festivala za naš portal pisati domaći filmski kritičar i nagrađivani redatelj Elvis Lenić.

S vama su danas bili Leo i Nera, i isti vas dvojac dočekuje sutra.

U posjedu smo dokumentacije iz koje je vidljivo da je vrh IDS-a najmanje godinu dana znao za slučajeve obiteljskog pogodovanja u prostornom planiranju u Bujama. Sutra donosimo reakciju stranke.

Donosimo i posljednju analizu imovine istarskih saborskih zastupnika. Sutra doznajte u kojoj je susjednoj zemlji  nekretnine naslijedio šef SDP-a Peđa Grbin, a što sve posjeduju novi  IDS-ovi zastupnici Loris Peršurić i Dalibor Paus.

Pročitajte i što kažu Puležani i stranci o ljetovanju na najomiljenijem Fratarskom otoku. Koliko su im prihvatljive cijene boravka i kakvi ih problemi muče?


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.