Politika i društvo

NA LISTI NAJBOLJIH HRVATSKIH MATURANATA

Laura Mikulić iz Strukovne škole i Luka Dobrilović iz Tehničke škole najbolji su pulski maturanti

Ministarstvo znanosti i obrazovanje ove je godine najbolje maturante nagradilo iznosom od 2.500 kuna, kao i posebnim priznanjima. Nagrađeno je 96 maturanata iz cijele Hrvatske, a njih čak 69 iz strukovnih škola * Na listi '96 najboljih' nalazi se i pazinski maturant Bruno Brščić iz Gimnazije i strukovne škole Juraj Dobrila i Melani Koprivanac iz iste škole


 
1 min
Istra24
Ilustracija: Šima Kastelc

Ministarstvo znanosti i obrazovanje ove je godine najbolje maturante nagradilo iznosom od 2.500 kuna, kao i posebnim priznanjima. Nagrađeno je 96 maturanata iz cijele Hrvatske, a njih čak 69 iz strukovnih škola * Na listi '96 najboljih' nalazi se i pazinski maturant Bruno Brščić iz Gimnazije i strukovne škole Juraj Dobrila i Melani Koprivanac iz iste škole

Laura Mikulić iz Strukovne škole Pula i Luka Dobrilović iz Tehničke škole Pula najbolji su pulski maturanti.

Naime, upravo su se oni našli među nagrađenih 96 maturanata u Hrvatskoj u 2022. godini za izniman uspjeh na državnoj maturi te su dvoje od četvero nagrađenih učenika u Istarskoj županiji.

Njih su u Komunalnoj palači primili pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov te pulski gradonačelnik Filip Zorčić koji im je savjetovao da iskoriste Erasmus program i putuju po svijetu, a kada skupe znanje i iskustvo, vrate u Hrvatsku.

Ravnatelj Strukovne škole Pula Ivo Bebek zahvalio se na prijemu u ime učenice, roditelja, profesora i svoje osobno.

- Drago mi je da ste popratili uspjeh naših učenika i da ste prepoznali taj rad. To je jedan izniman i ogroman rezultat i jako smo ponosni na Lauru, poručio je ravnatelj Bebek.

Na prijemu kod gradonačelnika

Luka je rekao da je redovito učio i pripremao se za ispite državne mature koji su za njega predstavljali veliki stres. Upisao je Tehnički fakultet u Rijeci smjer elektrotehničar. Lauri je, kako se moglo čuti, također matura bila stresna. Sada planira ljetni odmor te nakon toga putuje u Osijek na Prehrambeno-tehnološki fakultet.

Ministarstvo znanosti i obrazovanje ove je godine najbolje maturante nagradilo iznosom od 2.500 kuna, kao i posebnim priznanjima. Nagrađeno je 96 maturanata iz cijele Hrvatske, a njih čak 69 iz strukovnih škola.

Učenici su nagrađeni prema kriteriju: učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija.

Na listi '96 najboljih' nalazi se i pazinski maturant Bruno Brščić iz Gimnazije i strukovne škole Juraj Dobrila i Melani Koprivanac iz iste škole.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.