Politika i društvo

ZAHUKTAVA SE PET DANA UOČI REFERENDUMA

Marko Ristić, koncesionar kafića "Šumi more" na Valkanama: "Investitor u 'Hotel Valkane' ne govori istinu o koncesiji nad kupalištem!"

Marko Ristić: "Prvo su mi u petak pismeno izjavili: 'S naše strane, za vas neće biti promjena. U ovom trenutku smo fokusirani samo na gradnju hotela u napuštenom kamenolomu. Za slučaj da Grad u budućnosti raspiše javni natječaj za dodjeljivanje koncesije na plažu, nemamo konkretnih planova'. No, nakon što sam ih podsjetio na Kostićevu izjavu koju je izrekao proljetos na prezentaciji projekta Hotel Valkane za novinare u Max Cityiju, maca je popapala jezik. Nitko mi se više nije javio. Zatim sam nazvao i našao se sa Zoranom Kostićem"


 
3 min
Zoran Angeleski
Marko Ristić: 'Ne želim da mene i moju obitelj istjeraju u Irsku' (slika s osvajanja titule najboljeg bariste u Hrvatskoj, fotografija: Franck)

Marko Ristić: "Prvo su mi u petak pismeno izjavili: 'S naše strane, za vas neće biti promjena. U ovom trenutku smo fokusirani samo na gradnju hotela u napuštenom kamenolomu. Za slučaj da Grad u budućnosti raspiše javni natječaj za dodjeljivanje koncesije na plažu, nemamo konkretnih planova'. No, nakon što sam ih podsjetio na Kostićevu izjavu koju je izrekao proljetos na prezentaciji projekta Hotel Valkane za novinare u Max Cityiju, maca je popapala jezik. Nitko mi se više nije javio. Zatim sam nazvao i našao se sa Zoranom Kostićem"

Marko Ristić, koncesionar popularnog pulskog kafića 'Šumi more' na Valkanama imao je potrebu istupiti ovom prilikom u javnost zbog toga što, kako kaže, investitor u 'Hotel Valkane' nije govorio istinu o svojoj zainteresiranosti za dobivanjem koncesija na kupalištu Valkane.

Zajedno sa svojom obitelji egzistencijalno zainteresiran kad je u pitanju koncesija, Ristić je posljednjih dana komunicirao s predstavnicima investitora, zatim direktno s voditeljem projekta hotela Valkane Zoranom Kostićem, na koncu i s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem.

Maca popapala jezik

Marko govori: "Prvo su mi u petak pismeno izjavili: 'S naše strane, za vas neće biti promjena. U ovom trenutku smo fokusirani samo na gradnju hotela u napuštenom kamenolomu. Za slučaj da Grad u budućnosti raspiše javni natječaj za dodjeljivanje koncesije na plažu, nemamo konkretnih planova'. No, nakon što sam ih podsjetio na Kostićevu izjavu na proljetnoj prezentaciji projekta Hotel Valkane za novinare u Max Cityiju, maca je popapala jezik. Nitko mi se više nije javio".

Podsjetimo, na spomenutoj prezentaciji hotela 21. travnja Zoran Kostić je na novinarsko pitanje odgovorio, citat: "Mi, naravno, imamo nameru konkurirati kad bude raspisana koncesija odnosno javni natječaj za koncesiju. Sigurno ćemo se prijaviti".

Zatim je Ristić jučer telefonski razgovarao s Kostićem. "Izravno sam ga pitao jesu li zainteresirani za koncesiju nad kupalištem Valkane, a on mi je odgovorio: 'Ne, nismo apsolutno'. Zatražio je zatim razgovor uživo, pa smo se i našli u Max centru, gdje mi je pak rekao da su zainteresirani ako Grad raspiše natječaj. Kazao je i ovo: "Mi raspolažemo svojom imovinom, a za drugo morate pitati Grad".

"Nama je to kruh. Želim znati na čemu smo moja obitelj i ja. Dosta smo u 'Šumi more' uložili novaca'

Pitamo Marka Ristića, inače predsjednika Udruge barmena Istarske županije, koji je njegov motiv kad je u pitanju prostor njegova kafića 'Šumi more'.

- Nama je to kruh. Želim znati na čemu smo moja obitelj i ja. Dosta smo u 'Šumi more' uložili novaca, premda znamo da po ugovoru nemamo pravo na povrat niti jedne kune. Ugovor je na pet godina, sklopljen za gradonačelničkog mandata Borisa Miletića po kojem nas mogu izbaciti kad god požele, ako su u pitanju viši interesi. Nas je inače Boris Miletić svojedobno pitao jesmo li mi (tada sam bio s nekoliko partnera) zainteresirani za koncesioniranje cijelog kupališta Valkane, površine 15-ak tisuća četvornih metara. Nama je to bilo preskupo jer je samo za izradu projektne dokumentacije i izmjere trebali dati 50-ak tisuća eura. Dakle i tad je postojao interes Grada Pule za koncesioniranjem cijelog gradskog kupališta Valkane, nastavlja.

Nakon svega, Marko Ristić je razgovarao i s gradonačelnikom Pule Filipom Zoričićem koji mu je na temu koncesioniranja gradskog kupališta Valkane kazao da o tome ne odlučuje investitor nego Gradsko vijeće te da, dok on bude gradonačelnik, on i njegova četiri vijećnika neće imati namjeru dati Valkane u koncesiju.

"Gradonačelnik Zoričić mi je kazao da dok on bude gradonačelnik, on i njegova četiri vijećnika neće imati namjeru dati Valkane u koncesiju"

Marka pitamo što ako se na koncu bude omogućilo parcijalno koncesioniranje, pa bude mjesta i za njegov kafić 'Šumi more' i za investitorov hotel.

- Na moje pitanje o koncesiji za cijelo kupalište, službenica Grada Pule za pomorsko dobro mi je kazala da Grad Pula ima nekoliko studija i da svaka od njih nas upozorava na neracionalno ponašanje s pomorskim dobrom, neracionalno u smislu dosadašnjeg nedavanja kupališta u koncesiju, kaže Ristić.

Licemjerno je to od investitora

- Mislim da je licemjerno od investitora kada istodobno tuži članove Inicijative za Lungomare Borisa Stermotića i Alekseja Orela zbog njihovih navodnih laži, a da ih, s druge strane, izriču meni, koji sam na Valkanama već osam godina, nastavlja on.

- 'Šumi more' je kroz sve ove godine postalo jedno od najpopularnijih pulskih okupljališta, u koje smo ja i moja obitelj dali sve od sebe. Ne želim da me istjeraju u Irsku. Mislim da bi grad našim odlaskom izgubio jedan puležanski punkt koji je mnogima 'dnevni boravak', zaključuje Marko Ristić.

Pogled s mora na kafić 'Šumi more'


Nastavite čitati

Pula
 

Srijeda u znaku žena (a u jutro i djece)

Pored jedne od najznačajnijih imena ovogodišnjeg izdanja, Kapke Kassabove, svoje će knjige predstaviti i talijanska književnica Marta Barone te avangardna pjesnikinja i kultna performerica Katalin Ladik. Pulsku publiku za kraj večeri očekuje performans talijanskog kolektiva Tre allegri ragazzi morti * Nataša Ozmec i Vlasta Prohaska u programu Librić na Sajmu te najmlađoj publici održati radionicu „Kako je divan svijet oko nas“.

Pula
 

MARSOVO POLJE DOBIVA DVA NOGOMETNA IGRALIŠTA ZA GRAĐANE, KUPALIŠTE STOJA STRUJU I KANALIZACIJU Iduće godine na te lokacije iz Proračuna ide više od milijun eura!

Na Marsovom polju izgradit će se sportsko-rekreacijski centar s dva nogometna igrališta, dva pomoćna terena odnosno trening poligona, staze za trčanje i rekreaciju te zelene površine za vježbanje, a sve to za građane i rekreativce * Kupalište Stoja ide u cjelovitu rekonstrukciju svih objekata, uređenje površina i izgradnju prijeko potrebne infrastrukture

Pula
 

GRAD PULA ZAKINUO MLAĐE OD 30 Neko dijete vrijedi dva boda, neko bod i pol. Na listi i hrvatski branitelji stari 29 godina

U Puli su postojale tri dobne skupine (do 29 godina, od 30 do 45 godina te od 46 godina naviše), a pritom su mlađi od 30 godina dobivali najmanji broj bodova – svega šest * Među neobična bodovanja spada i podatak da iako svako dijete podnositelju zahtjeva osigurava dva boda, na objavljenoj Listi prvenstva ima i onih s nelogična tri boda pod tom kategorijom. Ima i onih koji su sa svojih 29 godina dobili pet bodova kao hrvatski branitelji, i tako dalje i tako dalje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.