Politika i društvo

NEZAVISNI POREČKI VIJEĆNIK

Maurizio Zennaro: Stavljanje vijećničkog mandata u mirovanje je plod predizbornog dogovora, a ne osobnih razloga

Građanska inicijativa ,,Zajedno - Insieme'' je od 10. siječnja 2022. godine upisana je u registar udruga Republike Hrvatske i moje će naredne političke i ostale aktivnosti biti usmjerene ka razvoju i radu udruge građana čiji sam izabrani predsjednik, navodi Zennaro, dodajući da to što je mandat vijećnika stavio u mirovanje ne znači da odustaje od bavljenja politikom


 
1 min
Borka Petrović

Građanska inicijativa ,,Zajedno - Insieme'' je od 10. siječnja 2022. godine upisana je u registar udruga Republike Hrvatske i moje će naredne političke i ostale aktivnosti biti usmjerene ka razvoju i radu udruge građana čiji sam izabrani predsjednik, navodi Zennaro, dodajući da to što je mandat vijećnika stavio u mirovanje ne znači da odustaje od bavljenja politikom

Maurizio Zennaro, nezavisni vijećnik Grada Poreča stavio je svoj mandat u mirovanje. No, obzirom da se u javnosti, kako veli, plasiraju dezinformacije o tome zašto je to učinio, danas je na svom Facebooku tome posvetio objavu.

Kako je nama pojasnio, osjetio je potrebu da reagira jer nije istina da je mandat stavio u mirovanje zbog osobnih razloga, kao što je Nensi Beato Baturić, gradska vijećnica IDS-a u svojstvu predsjednice Mandatne komisije Grada Poreča izjavila na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća.

Dogovorena rotacija vijećnika

- Mandat gradskoga vijećnika stavio sam u mirovanje iz jednostavnog razloga što Zakon o lokalnim izborima takvu mogućnost predviđa, i to sam naveo u Zahtjevu koji sam uručio Gradu. S članovima kandidacijske liste ''Zajedno – Insieme'' dogovorili smo rotaciju vijećnika, i stavljanje mog vijećničkog mandata u mirovanje nije ništa drugo nego plod takvog predizbornog dogovora, pojašnjava Zennaro. 

- Presretan sam i ponosan što su članovi Nezavisne liste ''Zajedno - Insieme'' izrazili spremnost ulaska u vijeće Grada Poreča i želju da svojim političkim angažmanom pridonose boljitku našeg grada. Još kada bi IDS-ovci shvatili da i oporba može biti konstruktivna, ali treba je najprije uvažiti i prihvatiti jer i ona želi sve najbolje za naše građane i za naš grad. IDS-ovci bi konačno trebali prihvatiti svrhu i ulogu oporbe, a to je da kontrolira i korigira vlast, navodi ovaj porečki vijećnik dodajući da to, što je mandat vijećnika stavio u mirovanje, ne znači da odustaje od bavljenja politikom.

Inicijativa postala udruga

- Potrebno je znati da je Građanska inicijativa ,,Zajedno – Insieme'' od 10. siječnja 2022. godine upisana u registar udruga Republike Hrvatske i da će moje naredne političke i ostale aktivnosti biti usmjerene ka razvoju i radu udruge građana ''Zajedno – Insieme'' čiji sam izabrani predsjednik. O ciljevima, djelatnostima i aktivnostima naše udruge doznat ćete ubrzo na internetskoj stranici ''Zajedno – Insieme '', poručio je Zennaro.

Na kraju dodaje da će već za iduću sjednicu od predsjednice Mandatne komisije zatražiti da vijećnike, ali i cjelokupnu javnost, izvijesti o pravim razlozima njegova stavljanja mandata u mirovanje jer mu je, kako navodi, dosta dezinformacija koje se šire gradom.


FOTO: Facebook

Nastavite čitati

Istra
 

HEP TRENIRA STROGOĆU Umirovljeni bračni par ozbiljno narušenog zdravlja na izmaku snaga

Cindy Tousch: Situacija je strašna. Isprva smo koristili agregat, no na duge staze bilo nam je preskupo. Susjed nam je potom posudio struju, jedan produžni kabel. Sada stalno biramo koju ćemo prostoriju grijati, kada ćemo paliti bojler ili veš mašinu. Uredno smo plaćali dok izvođač radova nije prestao dolaziti, a vlasnik nam ne da struju dok mu ne platimo. Damir Tadić: Nisu platili ni trećinu kuće, ako dam suglasnost svoj novac nikada neću vidjeti

Istra
 

EKSKLUZIVNO: NAKON PISANJA ISTRE24 ZAUSTAVLJENO UBIJANJE DIVLJAČI NA BRIJUNIMA Sav komercijalni lov se ukida! Novi v.d. ravnatelj Eduard Kolić najavljuje premještanje divljači na neku novu lokaciju 

Novopostavljeni v.d. ravnatelj Eduard Kolić nam je potvrdio da u Nacionalnom parku više neće biti organiziranog lova. Priznaje da je prije imenovanja na novu funkciju upravo on bio zadužen za organiziranje lovaca no to je, dodaje, radio "jer mu je to bio posao". Cijeli lovački biznis na Brijunima provodio se potpuno netransparentno

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.