Politika i društvo

NEZAVISNI POREČKI VIJEĆNIK

Maurizio Zennaro: Stavljanje vijećničkog mandata u mirovanje je plod predizbornog dogovora, a ne osobnih razloga

Građanska inicijativa ,,Zajedno - Insieme'' je od 10. siječnja 2022. godine upisana je u registar udruga Republike Hrvatske i moje će naredne političke i ostale aktivnosti biti usmjerene ka razvoju i radu udruge građana čiji sam izabrani predsjednik, navodi Zennaro, dodajući da to što je mandat vijećnika stavio u mirovanje ne znači da odustaje od bavljenja politikom


 
2 min
Borka Petrović

Građanska inicijativa ,,Zajedno - Insieme'' je od 10. siječnja 2022. godine upisana je u registar udruga Republike Hrvatske i moje će naredne političke i ostale aktivnosti biti usmjerene ka razvoju i radu udruge građana čiji sam izabrani predsjednik, navodi Zennaro, dodajući da to što je mandat vijećnika stavio u mirovanje ne znači da odustaje od bavljenja politikom

Maurizio Zennaro, nezavisni vijećnik Grada Poreča stavio je svoj mandat u mirovanje. No, obzirom da se u javnosti, kako veli, plasiraju dezinformacije o tome zašto je to učinio, danas je na svom Facebooku tome posvetio objavu.

Kako je nama pojasnio, osjetio je potrebu da reagira jer nije istina da je mandat stavio u mirovanje zbog osobnih razloga, kao što je Nensi Beato Baturić, gradska vijećnica IDS-a u svojstvu predsjednice Mandatne komisije Grada Poreča izjavila na zadnjoj sjednici Gradskoga vijeća.

Dogovorena rotacija vijećnika

- Mandat gradskoga vijećnika stavio sam u mirovanje iz jednostavnog razloga što Zakon o lokalnim izborima takvu mogućnost predviđa, i to sam naveo u Zahtjevu koji sam uručio Gradu. S članovima kandidacijske liste ''Zajedno – Insieme'' dogovorili smo rotaciju vijećnika, i stavljanje mog vijećničkog mandata u mirovanje nije ništa drugo nego plod takvog predizbornog dogovora, pojašnjava Zennaro. 

- Presretan sam i ponosan što su članovi Nezavisne liste ''Zajedno - Insieme'' izrazili spremnost ulaska u vijeće Grada Poreča i želju da svojim političkim angažmanom pridonose boljitku našeg grada. Još kada bi IDS-ovci shvatili da i oporba može biti konstruktivna, ali treba je najprije uvažiti i prihvatiti jer i ona želi sve najbolje za naše građane i za naš grad. IDS-ovci bi konačno trebali prihvatiti svrhu i ulogu oporbe, a to je da kontrolira i korigira vlast, navodi ovaj porečki vijećnik dodajući da to, što je mandat vijećnika stavio u mirovanje, ne znači da odustaje od bavljenja politikom.

Inicijativa postala udruga

- Potrebno je znati da je Građanska inicijativa ,,Zajedno – Insieme'' od 10. siječnja 2022. godine upisana u registar udruga Republike Hrvatske i da će moje naredne političke i ostale aktivnosti biti usmjerene ka razvoju i radu udruge građana ''Zajedno – Insieme'' čiji sam izabrani predsjednik. O ciljevima, djelatnostima i aktivnostima naše udruge doznat ćete ubrzo na internetskoj stranici ''Zajedno – Insieme '', poručio je Zennaro.

Na kraju dodaje da će već za iduću sjednicu od predsjednice Mandatne komisije zatražiti da vijećnike, ali i cjelokupnu javnost, izvijesti o pravim razlozima njegova stavljanja mandata u mirovanje jer mu je, kako navodi, dosta dezinformacija koje se šire gradom.


FOTO: Facebook

Nastavite čitati

Istra
 

HIDROBAZA: Što župan misli o njenoj paradoksalnoj prodaji, i što će biti s plažom?

Zbog mešetarenja kod privatizacije nekadašnji trgovački divovi "Puljanka" i "Istra" su propali, a danas se njihove nekretnine prodaju po diskontiranim cijenama * I Grad Rovinj, poput Pule, Poreča i Umaga, koristi javne novce za vlastitu promociju * Hidrobaza je trebala biti jezgra poduzeća Brijuni Rivijera čiji je suvlasnik država, a sada je ta ista država prodaje: što o tome misli Boris Miletić? * Hidrobaza će koštati i Fažani koja uređuje svoje priobalje i koja s lokacije mora ukloniti nezakonite nasipe materijala: više o tome saznat ćete ujutro * Sutra pročitajte i kako je gradonačelnik Višnjana opravdao to što nije informirao javnost o svom (ne) radu

Istra
 

Gotovo stotinjak biciklista natjecalo se u prvom kolu

Samo natjecanje održano je u pet zasebnih utrka i 17 starosnih kategorija gdje se natjecao ukupno 91 natjecatelj, što je nešto manji broj nego inače. No, to nikoga nije iznenadilo s obzirom da je u najavi vremenske prognoze bila - polarna hladnoća

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.