Politika i društvo

atmosfera u vijeću mogla se "rezati" nožem

Milan Rašula: "Ovaj ćorsokak ne odgovara nikome. Grad je zabetoniran i zablokiran!"

"Kada uđete u Gradsko vijeće, možete nožem rezati nervozu između tih nekakvih koalicijskih partnera koji fakat nisu ni većina. Oni pričaju „raspala se većina“, a većina je postojala do 3. oktobra dok Milan Rašula nije ušao u sastav Gradskog vijeća", tvrdi predstavnik srpske nacionalne manjine Milan Rašula


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini
Milan Rašula, predstavnik srpske nacionalne manjine u Gradskom vijeću Pule

"Kada uđete u Gradsko vijeće, možete nožem rezati nervozu između tih nekakvih koalicijskih partnera koji fakat nisu ni većina. Oni pričaju „raspala se većina“, a većina je postojala do 3. oktobra dok Milan Rašula nije ušao u sastav Gradskog vijeća", tvrdi predstavnik srpske nacionalne manjine Milan Rašula

- Prijevremeni izbori su jedino rješenje u ovoj situaciji kada je blokiran rad Gradskog vijeća. Što se mene tiče, spreman sam dati ostavku na mjesto vijećnika. Spreman sam i na nove izbore, s time da pretpostavljam da više neće ulaziti predstavnik srpske nacionalne manjine preko linije dopunskih izbora, već da će političke opcije predstavnika srpske zajednice staviti na visoko pozicionirano mjesto, kazao je predstavnik srpske nacionalne manjine u pulskom Gradskom vijeću, Milan Rašula.

- Svakako da bi u slučaju tih nekih radikalnih stvari trebalo održati i izbore za gradonačelnika, jer to bi i njemu onda donijelo novi legitimitet, tvrdi Rašula.

- Vlada mora donijeti odluku o raspisivanju prijevremenih izbora. U svakom slučaju, ovaj ćorsokak ne odgovara nikome. Grad je zabetoniran i blokiran. Kada uđete u Gradsko vijeće, možete nožem rezati nervozu između tih nekakvih koalicijskih partnera koji fakat nisu ni većina. Oni pričaju „raspala se većina“, a većina je postojala do 3. oktobra dok Milan Rašula nije ušao u sastav Gradskog vijeća. To što je Milan Rašula digao ruku za Proračun, učinio je u nadi i vjeri da će se posvetiti radu s osnovnom idejom da imaju pravo na svoju poslovnu i proračunsku godinu. Zato sam podržao proračun, kazao je.

- Vidimo na što je to ispalo poslije tri mjeseca. Hipotetski, bolje da im nisam digao ruku za Proračun i da smo danas raspustili Gradsko vijeće, komentirao je Milan Rašula najnovija politička zbivanja u Puli.


Nastavite čitati

Pula
 

MOST O REFERENDUMU ZA LUNGOMARE Pozivamo sve građane Pule na izlazak i odlučivanje o budućnosti svojeg grada bez obzira bili za ili protiv postojećeg GUP-a

Nitko nema ništa protiv investicija, nitko nema ništa protiv investitora koji želi graditi hotel. Sve dok je ta investicija čista, sukladna zakonima te u interesu Grada Pule i njegovih građana. Investicije su poželjne, one su lokomotiva razvoja Grada, ali samo onda kada tom istom Gradu doprinesu više nego što uzmu, samo onda kada su obje strane zadovoljne suradnjom, uostalom to i je glavni motiv razmjene, odnosno trgovine

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.