Politika i društvo

Radni sastanak

Miletić i Bassanese: Otvoreno novo poglavlje koje će rezultirati boljom suradnjom između Županije i Umaga

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić


 
2 min
HINA
Foto: Grad Umag

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić

O zdravstvu, školstvu, gospodarstvu, prostornom planiranju i nizu drugih područja od zajedničkog interesa razgovarali su u petak u Umagu istarski župan Boris Miletić i umaški gradonačelnik Vili Bassanese na prvom službenom susretu čelnih ljudi županije i Umaga još od 2014. godine. 

Izrazivši vjeru kako je njime otvoreno novo poglavlje koje će rezultirati boljom suradnjom na projektima važnim za ovo područje i njegove žitelje, gradonačelnik Bassanese kazao je kako se radilo o radnom sastanku, a ne o nekakvom političkom sastanku te kako su sukladno tome razgovarali o svim onim segmentima života koji se mogu unaprijediti suradnjom i zajedničkim projektima.

Među tim projektima od zajedničkog interesa, kako je naveo, razgovaralo se, među ostalim, o sufinanciranju pulske i rovinjske bolnice, mogućnostima liječenja građana Umaga i Bujštine u bolnici u Izoli te je u prilog tomu dogovoreno kako će Grad Umag i Županija zajedno poticati pronalazak rješenja pred nadležnim državnim institucijama za nesmetani prijem životno ugroženih osoba s ovog područja u tu bolnicu.

Na sastanku je bilo govora i o obrazovanju, odnosno srednjoj školi koju je Grad Umag, kao jedini grad u Hrvatskoj, samostalno izgradio te je od Istarske županije, kao osnivača srednjih škola, zatražio da umašku srednju školu uvrsti u mrežu srednjih škola Istarske županije, i to s nastavnim programom koji obuhvaća nove tehnologije i IT sektor. 

Gradonačelnik Bassanese predstavio je županu Miletiću i najveću stratešku investiciju na području gospodarstva.

"Riječ je o gospodarskoj zoni Ungarija koju je Grad Umag samostalno izgradio, a od Županije je zatraženo da se kroz Prostorni plan Istarske županije omogući daljnji njezin razvoj i širenje, a u smjeru stvaranja sve boljih uvjeta za razvoj ekonomije i gospodarstva na području Umaga", poručio je Bassanese.  

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić. 


Nastavite čitati

Istra
 

Povratak u antička vremena na valbandonskoj plaži

Za ljubitelje dobre hrane, manifestacija "Rimski Valbandon" nudi jedinstvenu gastro ponudu. Posjetitelji će imati priliku kušati meni star 2000 godina, sastavljen od mesa, ribe, priloga, lubenica i mulsuma – autentičnog rimskog vina s medom. Ovaj kulinarski doživljaj omogućit će vam da se prepustite okusima prošlosti i uživate u delicijama koje su nekoć bile sastavni dio rimskih gozbi

Istra
 

Mladen Knežević novi predsjednik Uprave Aminessa

“Moj fokus bit će na kontinuiranom razvoju i implementaciji novih brandova, kako bi Aminess grupa uvijek bila ispred tržišnih trendova. Najavljujem značajna ulaganja u postojeći portfelj, kao i daljnje širenje u Hrvatskoj i zemljama regije. Kao i uvijek do sada, sve to radimo kako bismo poboljšali iskustvo naših gostiju, jer zadovoljan gost je naša najveća vrijednost”, rekao je Mladen Knežević povodom imenovanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.