Politika i društvo

Radni sastanak

Miletić i Bassanese: Otvoreno novo poglavlje koje će rezultirati boljom suradnjom između Županije i Umaga

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić


 
2 min
HINA
Foto: Grad Umag

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić

O zdravstvu, školstvu, gospodarstvu, prostornom planiranju i nizu drugih područja od zajedničkog interesa razgovarali su u petak u Umagu istarski župan Boris Miletić i umaški gradonačelnik Vili Bassanese na prvom službenom susretu čelnih ljudi županije i Umaga još od 2014. godine. 

Izrazivši vjeru kako je njime otvoreno novo poglavlje koje će rezultirati boljom suradnjom na projektima važnim za ovo područje i njegove žitelje, gradonačelnik Bassanese kazao je kako se radilo o radnom sastanku, a ne o nekakvom političkom sastanku te kako su sukladno tome razgovarali o svim onim segmentima života koji se mogu unaprijediti suradnjom i zajedničkim projektima.

Među tim projektima od zajedničkog interesa, kako je naveo, razgovaralo se, među ostalim, o sufinanciranju pulske i rovinjske bolnice, mogućnostima liječenja građana Umaga i Bujštine u bolnici u Izoli te je u prilog tomu dogovoreno kako će Grad Umag i Županija zajedno poticati pronalazak rješenja pred nadležnim državnim institucijama za nesmetani prijem životno ugroženih osoba s ovog područja u tu bolnicu.

Na sastanku je bilo govora i o obrazovanju, odnosno srednjoj školi koju je Grad Umag, kao jedini grad u Hrvatskoj, samostalno izgradio te je od Istarske županije, kao osnivača srednjih škola, zatražio da umašku srednju školu uvrsti u mrežu srednjih škola Istarske županije, i to s nastavnim programom koji obuhvaća nove tehnologije i IT sektor. 

Gradonačelnik Bassanese predstavio je županu Miletiću i najveću stratešku investiciju na području gospodarstva.

"Riječ je o gospodarskoj zoni Ungarija koju je Grad Umag samostalno izgradio, a od Županije je zatraženo da se kroz Prostorni plan Istarske županije omogući daljnji njezin razvoj i širenje, a u smjeru stvaranja sve boljih uvjeta za razvoj ekonomije i gospodarstva na području Umaga", poručio je Bassanese.  

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić. 


Nastavite čitati

Istra
 

Kipi u IDS-u. Dio članova pita se tko doista vodi stranku: Paus ili Jakovčić?

Nije prvi put da stranački veteran IDS-a Edi Gobo kritizira vodstvo stranke na čelu s aktualnim predsjednikom Daliborom Pausom. Ovaj put na red je došao počasni predsjednik Ivan Jakovčić koji i dalje vuče konce u stranci zbog čega dio članova Pausa smatra marionetom počasnog predsjednika * Postoji li istarska tolerancija i convivenza? IDS-ova političarka pozvala je sve one koji ne razumiju domaću besidu da ostanu „zgor Učke”. Detalje donosimo sutra

Istra
 

20 nam je godina tek!

Spajajući tradiciju s obrazovanjem i slavljem, Škola soljenja sardela ne samo da odaje počast fažanskoj ribarskoj baštini, već i osigurava njen životni nastavak za generacije koje dolaze, stoga pridružite nam se 20. travnja na fažanskoj rivi i „posolite kako treba“

Istra
 

Motociklist skrenuo izvan kolnika i zabio se u suhozid

Nesreća se dogodila kada je 33-godišnjak upravljao motociklom, pulske registracijske oznake, kolnikom županijske ceste 5192 te se nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika, već je skrenuo u desno na travnati teren i udario u suhozid, nakon čega se prevrnuo na kolnik

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.