Politika i društvo

Radni sastanak

Miletić i Bassanese: Otvoreno novo poglavlje koje će rezultirati boljom suradnjom između Županije i Umaga

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić


 
1 min
HINA
Foto: Grad Umag

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić

O zdravstvu, školstvu, gospodarstvu, prostornom planiranju i nizu drugih područja od zajedničkog interesa razgovarali su u petak u Umagu istarski župan Boris Miletić i umaški gradonačelnik Vili Bassanese na prvom službenom susretu čelnih ljudi županije i Umaga još od 2014. godine. 

Izrazivši vjeru kako je njime otvoreno novo poglavlje koje će rezultirati boljom suradnjom na projektima važnim za ovo područje i njegove žitelje, gradonačelnik Bassanese kazao je kako se radilo o radnom sastanku, a ne o nekakvom političkom sastanku te kako su sukladno tome razgovarali o svim onim segmentima života koji se mogu unaprijediti suradnjom i zajedničkim projektima.

Među tim projektima od zajedničkog interesa, kako je naveo, razgovaralo se, među ostalim, o sufinanciranju pulske i rovinjske bolnice, mogućnostima liječenja građana Umaga i Bujštine u bolnici u Izoli te je u prilog tomu dogovoreno kako će Grad Umag i Županija zajedno poticati pronalazak rješenja pred nadležnim državnim institucijama za nesmetani prijem životno ugroženih osoba s ovog područja u tu bolnicu.

Na sastanku je bilo govora i o obrazovanju, odnosno srednjoj školi koju je Grad Umag, kao jedini grad u Hrvatskoj, samostalno izgradio te je od Istarske županije, kao osnivača srednjih škola, zatražio da umašku srednju školu uvrsti u mrežu srednjih škola Istarske županije, i to s nastavnim programom koji obuhvaća nove tehnologije i IT sektor. 

Gradonačelnik Bassanese predstavio je županu Miletiću i najveću stratešku investiciju na području gospodarstva.

"Riječ je o gospodarskoj zoni Ungarija koju je Grad Umag samostalno izgradio, a od Županije je zatraženo da se kroz Prostorni plan Istarske županije omogući daljnji njezin razvoj i širenje, a u smjeru stvaranja sve boljih uvjeta za razvoj ekonomije i gospodarstva na području Umaga", poručio je Bassanese.  

"Neposredno nakon izbora na ovu dužnost kazao sam da ću biti župan koji želi spajati i da institucije moraju zajednički funkcionirati neovisno o političkom predznaku", istaknuo je nakon sastanka župan Boris Miletić. 


Nastavite čitati

Istra
 

ISTRA I DALJE BEZ STAMBENE ZAJEDNICE ZA OSOBE S AUTIZMOM Pregovori s Gradom Pulom nisu urodili plodom. U vodu pada i 11 i pol milijuna kuna težak EU projekt?

U Istri ne postoji nijedna stambena zajednica za osobe s autizmom, za razliku od drugih krajeva Hrvatske. Pregovori koje je Udruga za autizam Istra vodila s Gradom Pulom nisu imali rezultata, a gdje se stalo s projektom Europskog socijalnog fonda koji je napokon trebao omogućiti organizirano stanovanje osobama s autizmom u Istri, od v.d. ravnateljice Centra za rehabilitaciju Pula, u kojem je projekt pokrenut prije nekoliko godina - nismo uspjeli doznati. Roditelji na sve kažu: Izvisili smo!

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.