Politika i društvo

s rovinjskog gradskog vijeća

Ministarstvo želi ukinuti ekonomski smjer u srednjoj školi Zvane Črnja unatoč velikom interesu učenika

Ekonomski smjer Srednje škole Zvane Črnja niže zapažene uspjehe, među kojima je prošlogodišnja pobjeda na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi te predstavljanje Hrvatske na međunarodnom izdanju natjecanja Internacional Economics Olympiad u Latviji


 
1 min
Matea Čelebija
Rovinjska srednja škola Zvane Črnja

Ekonomski smjer Srednje škole Zvane Črnja niže zapažene uspjehe, među kojima je prošlogodišnja pobjeda na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi te predstavljanje Hrvatske na međunarodnom izdanju natjecanja Internacional Economics Olympiad u Latviji

Tijekom sjednice Gradskog vijeća u Rovinju, IDS-ova Roberta Ugrin upitala je gradonačelnika Marka Paliagu je li Grad upoznat s problemom ukidanja smjera ekonomije u Srednjoj školi Zvane Črnja te što planiraju poduzeti po tom pitanju.

David Modrušan, rovinjski dogradonačelnik, odgovorio je kako Grad i škola poduzimaju sve kako do ukidanja smjera ne bi došlo.

Rovinjsko vijeće

- Prošlog smo tjedna poslali jedan dopis Istarskoj županiji, koja je osnivač škole Zvane Črnja te smo na sastanku s predstavnicima Županije te ravnateljicom škole Ingrid Sau i njezinim kolegama, iznijeli sve bitne činjenice i argumente zbog kojih bi škola trebala zadržati dosadašnja četiri usmjerenja.

Argumenti za održavanje smjera je konstantno povećanje broja učenika u gradu, velik interes koji naši mladi pokazuju prema ekonomskom smjeru i isto tako činjenica da, ukoliko bi se ukinuo jedan smjer, određeni broj profesora bi ostao bez radnog mjesta, kazao je Modrušan te dodao da je odgovor iz županije bio afirmativan te da su oni podržali zahtjev škole koja je upit posijedila ministarstvu i za sada se čeka njihov odgovor.

U Srednjoj školi Zvane Črnja trenutno su aktivna četiri razredna usmjerenja – opća te prirodoslovno-matematička gimnazija, ekonomist i računalni tehničar, a i sam rovinjski gradonačelnik Marko Paliaga je nekoliko puta prozvao ministra Radovana Fuchsa naglasivši pritom kako ekonomski smjer Srednje škole Zvane Črnja niže zapažene uspjehe, među kojima je prošlogodišnja pobjeda na Hrvatskoj ekonomskoj olimpijadi te predstavljanje Hrvatske na međunarodnom izdanju natjecanja Internacional Economics Olympiad u Latviji.


FOTO: Istra24

Nastavite čitati

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Istra
 

VRATILI SE BJELOGLAVI SUPOVI Na Učki tri gnijezda nakon više od sto godina. Tri ptića uskoro će poletjeti

Sada se supovima koji slijeću na padine Učke ostavlja oko 500 kilograma hrane na tjedan, a od 2017. su na hranilište, svojevrsni "restoran" za supove, dopremljene oko 34 tone hrane * Mladi supovi krenut će na petogodišnje putovanje, tijekom kojega nadlijeću Balkan, Sjevernu Afriku, Španjolsku i druge krajeve te se nakon pet godina vraćaju kući, na mjesto na kojemu su se izlegli

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.