republika - dugi
Politika i društvo

u središtu rasprave Tomislav Žigmanov

Miro Bulj (Most): Vrlo je skandalozno ponašanje veleposlanika Biščevića

Mostov zastupnik Biščeviću predbacuje da Žigmanova kritizira, "maltretira i sotonizira" zato što se "ne uvlači Vučiću, šegrtu četnika Šešelja", što se za izlazak na izbore ujedinio sa strankama iz Vojvodine


 
2 min
HINA
Miro Bulj (Hina)

Mostov zastupnik Biščeviću predbacuje da Žigmanova kritizira, "maltretira i sotonizira" zato što se "ne uvlači Vučiću, šegrtu četnika Šešelja", što se za izlazak na izbore ujedinio sa strankama iz Vojvodine

Zastupnik Miro Bulj (Most) nazvao je u srijedu ponašanje hrvatskog veleposlanika u Srbiji „više nego skandaloznim“, a oštre kritike na račun Hidajeta Biščevića izrekao je i zastupnik Hrvatskih suverenista (HS) Marijan Pavliček.

"Skandalozno je ponašanje veleposlanika Biščevića, više nego skandalozno", izjavio je Bulj u saborskom govoru na slobodnu temu, te ustvrdio kako Biščević "maltretira hrvatske političke predstavnike, očito po nalogu šefa diplomacije i premijera".

Pavliček pak veleposlanika proziva da "u zadnjih nekoliko tjedana radi na daljnjem mrvljenju hrvatskog nacionalno korpusa", bavi se napadima na aktualne predstavnike hrvatske zajednice u Srbiji, prvenstveno na Tomislava Žigmanova, predsjednika Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV).  

"Maltretira čovjeka koji se usprotivio režimu Aleksandra Vučića", dodaje Bulj koji proziva hrvatsku vlast da je Hrvate u Vojvodini, odnosno Srbiji, „ostavila same“, pa nemaju ni jednog predstavnika u Skupštini Srbije za koju se u nedjelju održavaju izbori.

Mostov zastupnik Biščeviću predbacuje da Žigmanova kritizira, „maltretira i sotonizira“ zato što se „ne uvlači Vučiću, šegrtu četnika Šešelja“, što se za izlazak na izbore ujedinio sa strankama iz Vojvodine.

„Bit će da je trebao koalirati sa Vučićevom strankom, biti u četničkom pokretu, pa bi mu bio prihvatljiviji“, izjavio je Bulj koji, kao i Pavliček, naglašava da za razliku od Hrvata u Srbiji, srpska nacionalna manjina u Hrvatskoj ima tri zajamčena mjesta u Saboru, zajamčenih 40-ak načelnika i gradonačelnika, 10-ak dožupana.

U Srbiji broj Hrvata prepolovljen unatrag 30 godina

U Srbiji je danas oko 58 tisuća Hrvata, broj im se prepolovio unatrag 30 godina, u državi gdje nije bilo rata i gdje Hrvati dizali oružanu pobunu, navodi Pavliček.

"I danas su Hrvati u Srbiji, ne građani drugog, nego zadnjeg reda", kaže zastupnik HS-a te potkrepljuje slučajem iz Vojvodine gdje su, tvrdi, prije tri tjedna svi ravnatelji osnovnih škola na hrvatskom jeziku bili "pozvani na informativne razgovore u policiju zbog diskriminacije djece", jer su djeca koja pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku dobila besplatne udžbenike, ne i djeca koja pohađaju na srpskom.

Hrvatska diplomacija na ovo nije reagirala, kaže Pavliček koji proziva tu diplomaciju da je 'sukriva' za loš položaj Hrvata u Vojvodini.


Nastavite čitati

HND: Predsjednik HDZ-a kvalificirao se kao Plenković opasnih namjera

"Podsjećamo kako je Plenkovićeva vlada itekako odgovorna za devastaciju medija i njihovo političko zarobljavanje od ljudi blisko povezanih s HDZ-om. posljednjim ispadima Plenković ponovo stavlja metu na čelo našim kolegicama i kolegama i HND će se protiv toga boriti na svaki način", piše u priopćenju koje potpisuje predsjednik HND-a Hrvoje Zovko".

Sindikat traži ostavku predsjednika Uprave Jadrolinije Davida Sopte

Naglašavaju da se kupuju stari i nesigurni brodovi, u koje se onda ništa ili malo ulaže, a to pokazuje primjer broda "Oliver" koji četiri mjeseca boravi u remontnom brodogradilištu, bez obzira što linija koju bi trebao održavati vapi za novim brodom, kao i druge linije koje Jadrolinija održava

NA IZBORNI DAN NEMA NASTAVE Sutra učenici u poslijepodnevnoj smjeni najduže do 18.30 sati

"S obzirom da se i na ovim izborima velik broj biračkih mjesta nalazi u osnovnim i srednjim školama, koja se u pravilu uređuju na dan koji prethodi izbornom danu, molimo vas da u školama u kojim će se nalaziti biračka mjesta, organizaciju odgojno-obrazovnog rada na dan 16. travnja organizirate na način da poslijepodnevna smjena traje najduže do 18.30 sati", stoji u dopisu Ministarstva znanosti i obrazovanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.