Politika i društvo

ULAZAK U ŠPICU SEZONE

Na području Labina 20 posto manje turista, vode se borbe protiv ilegalnih kampera na Prohaski

Naglašeni su problemi u povećanoj količini otpada po Rapcu, a kao rješenje se primijenio dvostruko češći odvoz otpada u naselju Rabac tijekom ljetnih mjeseci. Isto tako, u Rapcu, Starom Gradu i Prtlogu pojačati će se intenzitet ophodnje i čišćenja javnih površina, odnosno pražnjenja kanti po lokacijama uz plaže


 
2 min
Istra24

Naglašeni su problemi u povećanoj količini otpada po Rapcu, a kao rješenje se primijenio dvostruko češći odvoz otpada u naselju Rabac tijekom ljetnih mjeseci. Isto tako, u Rapcu, Starom Gradu i Prtlogu pojačati će se intenzitet ophodnje i čišćenja javnih površina, odnosno pražnjenja kanti po lokacijama uz plaže

Jutros je održan operativni sastanak na temu analize ulaska u špicu turističke sezone. Sastanak je vodio gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, a prisutni su bili direktorica turističke zajednice Labin-Rabac Astrid Glavičić i direktor trgovačkog društva „1. Maj d.o.o. Labin“ Dorijano Bažon.

U prvih 6 mjeseci ove godine broj noćenja je na razini 97,5 posto rezultata prošle turističke sezone na području Grada Labina. Rezultati za lipanj su lošiji od lanjskoga lipnja za 19 posto, ali se očekuje bolja popunjenost u srpnju, kolovozu i rujnu. Nevezano od broja turista, zajednički je zaključak da kvaliteta destinacije mora biti i dalje na maksimalnom nivou što se tiče uređenosti, čistoće javnih površina, hortikulture.  

Naglašeni su problemi u povećanoj količini otpada po Rapcu, a kao rješenje se primijenio dvostruko češći odvoz otpada u naselju Rabac tijekom ljetnih mjeseci. Isto tako, u Rapcu, Starom Gradu i Prtlogu pojačati će se intenzitet ophodnje i čišćenja javnih površina, odnosno pražnjenja kanti po lokacijama uz plaže.

Vodi se borba protiv ilegalnih kampera na Prohaski gdje su nedavno postavljene i tabele upozorenja o zabrani kampiranja, a svakodnevne su i kontrole komunalnih redara. Pri kraju je i farbanje ograde uzduž cijele ulice Slobode, a nastaviti će se farbanje ograda i po stepenicama koje spajaju ulicu Slobode sa Plominskom ulicom. Nastavlja se i sa obrezivanjem biljaka po javnim stepenicama po Rapcu. Na tri rabačke plaže montirane su kantice sa kartonskim pepeljarama za opuške i trajno će se nadopunjavati do kraja sezone. 

Grad Labin pojačao je autobusne linije prema Rapcu u popodnevnim satima, kao i od početka mjeseca uveo trdicionalni besplatni bus za učenike iz Labina prema Rapcu i obrnuto. Gradonačelnik je zahvalio svim dionicima na zajedničkom trudu da kvalitativno sezonu odradimo čim bolje, a slijedeći sastanak je za 15-ak dana s ciljem analize povratnih informacija sa terena i riješavanja uočenih nedostataka.


Nastavite čitati

Istra
 

Turistička sezona? Radost za neke, tuga za podstanare

Vijesti o pulskom festivalu, reportaža o redu na 40 stupnjeva i priča, mit o otoku Cissi (istarskoj Atlantidi), požar u Bala i priča o Europsko-kulturnom-sportskom centru koji romska zajednica gradi u u mjestašcu Želiski pored Barbana obilježile su ovu subotu * Sutra pišemo o problemima podstanarstva u turističkoj Puli i simpatičnoj inicijativi istarskog vrtlara kojoj je cilj ukazati na važnost samoniklog bilja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.