Politika i društvo

na put ne krećite bez zimske opreme

Nevrijeme: Zbog olujnog vjetra zatvorena autocesta između Posedarja i Svetog Roka

Zatvorena je i Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, kao i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški i most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku


 
1 min
HINA
U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije

Zatvorena je i Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, kao i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački te Paški i most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između Svetog Roka i Posedarja, Jadranska magistrala između Senja i Svete Marije Magdalene, državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački, Paški i most dr. Franja Tuđmana u Dubrovniku, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Samo za osobna vozila u utorak ujutro otvorene su autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Čavle, riječka obilaznica između čvorova Škurinje i Orehovica, brza cesta Solin-Klis, Jadranska magistrala  između Bakra i Senja, DC25 Brušane-Baške Oštarije-Karlobag, te lokalna cesta Križišće-Kraljevica.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. i II. skupinu vozila u oba smjera zbog olujnog vjetra.

Osobna vozila mogu prometovati iz Dalmacije prema unutrašnjosti i obrnuto autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok te dalje državnim cestama DC27 i DC50 preko Gračaca, Obrovca i Karina ili državnom cestom Gračac-Knin.

Ostale skupine vozila, uključujući kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji mogu voziti državnom cestom DC1 Karlovac-Vaganac-Korenica-Gračac-Knin ili autocestom A1 Zagreb-Split-Ploče do čvora Sveti Rok i zatim državnom cestom DC1 Gračac-Knin.

U prekidu brojne trajektne, katamaranske i brodske linije

Snijeg  i susnježica mjestimice pada u gorskim predjelima. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Zbog niskih temperatura na cestama u unutrašnjosti moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozače HAK upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog požara zatvorene su županijske ceste ŽC6167 DC8 – Lokva – Mimice – Marušići (DC8) te ŽC6168 Lokva (ŽC6167) – DC8.

U prekidu su brojne trajektne, katamaranske i brodske linije.

Zbog olujne bure u prekidu su trajektne linije: Split-Supetar, Prizna-Žigljen, Stinica-Mišnjak, Zadar (Gaženica) Ist-Olib-Silba-Premuda, Sumartin-Makarska, Lopar-Valbiska, Porozina–Brestova, Sućuraj-Drvenik, Valbiska-Merag, brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak te katamaranske linije: Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Split-Vis, Jelsa-Bol-Split, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Split-Hvar-Korčula, Šibenik-Žirje-Kaprije te Lastovo-Korčula-Dubrovnik.


Nastavite čitati

VLADA: Usvojen Nacionalni plan zaštite ljudskih prava i suzbijanja diskriminacije

Posebni ciljevi Nacionalnog plana su poboljšanje učinkovitosti javne uprave i pravosuđa za djelovanje u području zaštite ljudskih prava, podizanje razine informiranosti građana i institucija o instrumentima za zaštitu i promicanje ljudskih prava te olakšavanje pristupa pravosuđu i javnopravnim tijelima, jačanje mehanizama praćenja i provedbe Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, unaprjeđenje prevencije diskriminacije i pružanje podrške žrtvama diskriminacije, unaprjeđenje mehanizama suzbijanja zločina iz mržnje te jačanje svijesti o važnosti borbe protiv rasizma, ksenofobije i ostalih oblika nesnošljivosti te poticanje kulture sjećanja na žrtve genocida

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.