Politika i društvo

objavljeni natječaji

Nova zapošljavanja u Miletićevom kabinetu. Nedostaje ljudi i u protokolu

Iz ovogodišnjeg Plana prijma u upravna tijela Istarske županije vidiljivo je da je unutar županijske uprave do 31. prosinca 2023. godine radilo 287 službenika i 13 namještenika


 
3 min
Danijela Bašić-Palković
Župan Miletić u društvu dožupana, dožupanice i bivše dožupanice, sada predsjednice županijske Skupštine

Iz ovogodišnjeg Plana prijma u upravna tijela Istarske županije vidiljivo je da je unutar županijske uprave do 31. prosinca 2023. godine radilo 287 službenika i 13 namještenika

Sudeći po zadnjim izmjenama i dopunama Plana Prijma u upravna tijela Istarske županije, tijekom ove godine županijskoj upravi nedostaje još 30 službenika. Već sada su „vani“ novi natječaji za zapošljavanja, a odnose se mahom za popunjavanje kadrovske strukture unutar kabineta župana Borisa Miletića.

Pred nekoliko dana objavljena su čak tri natječaja unutar Upravnog odjela župana kojem je na čelu nadležni županijski pročelnik Ivan Glušac.

Konkretno, u uredu župana nedostaje jedan viši stručni suradnik za opće poslove, a neki od kriterija objavljenog natječaja su da kandidati imaju završeni sveučilišni diplomski studij ili sveučilišni integrirani prijediplomski i diplomski studij ili stručni diplomski studij društvene, humanističke ili interdisciplinarne struke te najmanje godinu dana radnog iskustva na odgovarajućim poslovima.

Drugi se pak natječaj odnosi na zapošljavanje višeg stručnog suradnika za pravne poslove, također u Upravnom odjelu župana. Ovdje se mogu javiti kandidati sa završenim sveučilišnim diplomskim studijem ili sveučilišnim integriranim prijediplomskim i diplomskim studijem ili stručnim diplomskim studijem pravne struke.

Kadrova nedostaje i u županijskom protokolu pa se treći natječaj odnosi na angažiranje višeg stručnog suradnika za protokol unutar županijskog odsjeka za lokalnu i međuregionalnu suradnju. Ovdje kandidati trebaju imati završen stručni diplomski studij politološke, informacijske i komunikacijske (komunikologija, odnosi s javnošću, masovni mediji, novinarstvo), sociološke, socijalne, filozofske, filološke (jezične znanosti) ili povijesne struke.

Iz ovogodišnjeg Plana prijma u upravna tijela Istarske županije vidiljivo je da je unutar županijske uprave do 31. prosinca 2023. godine radilo 287 službenika i 13 namještenika. Najviše potrebnih služenika u ovoj godini, njih devet, potreban je u županijskom Upravnom odjelu za opću upravu i imovinsko-pravne poslove, nakon čega slijede Upravni odjel za prostorno uređenje i gradnju te Upravni odjel župana u kojima nedostaje ukupno deset službenika.

Što se tiče županovog Upravnog odjela, njega vodi pročelnik Ivan Glušac, a pomoćnica pročelnika je Ljiljana Škifić. U Upravnom odjelu, župan ima i savjetnika za pravne poslove Nenu Ružić i dvije administrativne tajnice. Unutar odjela djeluje i Odsjek za lokalnu i međuregionalnu suradnju i protokol u kojem su zaposlene voditeljica odsjeka i viša savjetnica za protokol.

Tu je i Odsjek za odnose s javnošću koji ima svoju voditeljicu ali i referenta za odnose s javnošću. Unutar Upravnog odjela župana, djeluju i Odsjek za uslužno-tehničke poslove i Odsjek za informatizaciju i digitalizaciju.

Proračun Istarske županije za 2024. godinu iznosi 207.721.000 eura što je u usporedbi s 2023. godinom za 22,5 posto manje. Proračun objedinjuje planove 75 proračunskih korisnika, a unutar proračuna financira se rad županijskih upravnih tijela. Proračun Upravnog odjela župana iznosi 7,5 milijuna eura.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.