Politika i društvo

OBEĆANA IM POMOĆ ŽUPANIJE

ODUSTALI OD REFERENDUMA Unije ipak neće biti istarski otok

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus, njihovu je želju podržao rekavši kako su "Unije istarski otok i objeručke će ga prihvatiti ako se odcijepi"


 
2 min
Borka Petrović

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus, njihovu je želju podržao rekavši kako su "Unije istarski otok i objeručke će ga prihvatiti ako se odcijepi"

Stanovnici otoka Unije odustali su od ideje da se, zbog loše prometne povezanosti, odcijepe od Primorsko-goranske županije i pripoje Istarskoj.

Radi se o malom otoku kod Lošinja koji je posljednjih dana privukao pažnju javnosti i zbog divljih koza koje zadaju brojne muke lokalnom stanovništvu.

Nakon sastanka sa županom Zlatkom Komadinom i gradonačelnicom Malog Lošinja Anom Kučić, odustalo se od inicijative za raspisivanje referenduma o odcjepljenju. Stanovnici  smatraju da su potakli promjene te ističu da žele ostati u županiji u kojoj su rođeni.

Jedan dio, od njih četrdesetak, nije ni želio otići iz matične županije. Otočanin Josip Rerečić ističe da se samo zalažu za bolju brodsku liniju i bolju povezanost s liječnikom, prenosi Telegram.

Kao jedan od glavnih problema stanovnici su isticali lošu povezanost u slučajevima hitnih intervencija, budući da tamošnji aerodrom nije u funkciji već desetak godina. Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina umirio ih je tvrdnjom da "aerodom ide svojim tijekom".

Postoji i nerješeno pitanje divljih koza od kojih su neke zaražene Q groznicom. Osim što im uništavaju masline i druge nasade, problem je i zbrinjavanje lešina zaraženih koza. Iz Grada Malog Lošinja i Županije sada tvrde da će pomoći.

Podsjetimo, predsjednik IDS-a Dalibor Paus, njihovu je želju podržao rekavši kako su "Unije istarski otok i objeručke će ga prihvatiti ako se odcijepi".


Nastavite čitati

Istra
 

(FOTO) Dan otvorenih podruma donio druženje i veselje u vodnjansku vinariju Medea

Ovaj se događaj organizira tijekom nedjelje, kako bi što više ljudi moglo odvojiti malo vremena za obilazak vinarija", kaže enolog Marko Krstačić. Posjetitelji su puni riječi hvale, a mnogi smatraju kako bi  manifestacija trebala biti učestalija, jer im se interval od godinu dana čini predugim, kako za degustaciju vina, tako i za druženje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.