Politika i društvo

PRIZNANJA ISTARSKIM POLICAJCIMA

Predsjednik Republike Hrvatske povodom Dana policije odlikovao i sedam djelatnika PU istarske

Odličja su dobili Mladen Blašković, Dragan Brunjak, Davor Švenda, Željko Đaković, Gracijela Barbić, Armando Derossi i  Dorijana Licul


 
1 min
Istra24
PU istarska

Odličja su dobili Mladen Blašković, Dragan Brunjak, Davor Švenda, Željko Đaković, Gracijela Barbić, Armando Derossi i  Dorijana Licul

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović, u sklopu obilježavanja Dana policije i blagdana njenog zaštitnika Svetog Mihovila, jučer je uručio priznanja djelatnicima Ministarstva unutarnjih poslova, a među nagrađenima je i sedam djelatnika Policijske uprave istarske.

U ime svih nagrađenih djelatnika na dobivenim priznanjima zahvalio je načelnik Sektora za javni red i sigurnost Policijske uprave istarske Mladen Blašković, koji je odlikovan Redom kneza Domagoja s ogrlicom za pokazanu osvjedočenu hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu.

''Kada smo odabrali policijski posao, znali smo da to nije samo posao, već da je to životni poziv koji nerijetko zahtjeva puno osobnog odricanja, odgovornosti i spremnosti da u svakom trenutku budemo na usluzi i zaštitimo građane Republike Hrvatske. Primamo ova odličja s ponosom i zadovoljstvom jer je to potvrda da svoj poziv obavljamo časno, profesionalno i pošteno. Hrvatski policajci su ponosno služili u Domovinskom ratu kada je to bilo najpotrebnije, a mnogi su dali svoje živote da bi mi danas živjeli u slobodnoj državi. Danas u miru i dalje s ponosom nosimo odoru hrvatske policije, brinući se o sigurnosti svih naših građana i miru jedine Lijepe naše'', rekao je Blašković i poručio kako odličja koja su dobili predstavljaju za njih čast, ali  i trajno zaduženje da i dalje nastave uzorito obavljati policijski poziv. ''Ova odličja neće biti poticaj samo nama, već i svim našim mladim kolegicama i kolegama, policijskim službenicama i službenicima, koji su također odabrali nositi odoru hrvatske policije. Jedno jamčimo: Nikada se nećemo umoriti u brizi za dobrobit i sigurnost građana ove zemlje'', rekao je načelnik Sektora za javni red i sigurnost.

Zapovjednik Interventne jedinice policije Pula Dragan Brunjak odlikovan je Redom hrvatskog pletera za osobiti doprinos razvitku i ugledu Republike Hrvatske i dobrobiti njezinih građana.

Načelnik Policijske postaje Poreč-Parenzo Davor Švenda i pomoćnik šefa smjene u Policijskoj postaji Poreč-Parenzo Željko Đaković odlikovani su Spomenicom domovinskog rata za sudjelovanje u Domovinskom ratu.

Spomenicom domovinske zahvalnosti, za časnu i uzornu službu, odlikovani su upravna referentica u porečkoj policijskoj postaji Gracijela Barbić, vođa sektora u Policijskoj postaji Pazin s Ispostavom Buzet Armando Derossi i viša stručna referentica analitičarka – statističarka u Uredu načelnika Dorijana Licul.


Nastavite čitati

Istra
 

PODACI IZ 153 MILIJARDE INTERAKCIJA I nakon 30 godina jedan od najpopularnijih kanala komunikacije je SMS

“Originalna SMS poruka koju je prije 30 godina poslao 22-godišnji developer Neil Papworth pomogla je otvoriti put prema globalnoj povezanosti. Ta se povezanost razvila i posljednjih godina ubrzano širila, a Infobip danas svake godine obrađuje stotine milijardi poruka, dosežući 75 posto mobilnih telefona u svijetu”, istaknuo je Ivan Ostojić, član Uprave za razvoj poslovanja Infobipa

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.