Politika i društvo

u 67. godini

Preminuo Aki Rahimovski, pjevač "Parnog valjka" i počasni građanin Pule

Aki je bio i Počasni građanin Pule. Nagrada mu je dodijeljena 2017. godine kao osobi koja je dugi niz godina aktivno podupirala rad Lige protiv raka, a ujedno je i bio i ambasador pulskog Down sindrom centra ali i višegodinji doprinos organizaciji humanitarnih Đoserovih memorijala


 
2 min
Borka Petrović Zoran Angeleski

Aki je bio i Počasni građanin Pule. Nagrada mu je dodijeljena 2017. godine kao osobi koja je dugi niz godina aktivno podupirala rad Lige protiv raka, a ujedno je i bio i ambasador pulskog Down sindrom centra ali i višegodinji doprinos organizaciji humanitarnih Đoserovih memorijala

Pjevač Parnog valjka Aki Rahimovski preminuo je u dobi od 66 godina, objavila je grupa na svojoj službenoj stranici na Facebooku.

- Dragi prijatelji, s neopisivom tugom u srcu vam javljamo da je danas, 22.1.2022. zauvijek zaspao Aki Rahimovski, napisali su u kratkoj objavi.

Uz objavu su stavili i sljedeće stihove:

“Za malo nježnosti

na sve ću pristati

za malo nježnosti

da mogu zaspati”.

Grupa je, do ove tragične vijesti, imala zakazan koncert 22. veljače  u Pazinu u Spomen domu.

Aki je inače bio i Počasni građanin Pule. Nagrada mu je dodijeljena 2017. godine kao osobi koja je dugi niz godina aktivno podupirala rad Lige protiv raka, a ujedno je i bio i ambasador pulskog Down sindrom centra ali i višegodinji doprinos organizaciji humanitarnih Đoserovih memorijala.

40. rođendan proslavili upravo u pulskoj Areni

Grupa Parni valjak je u kolovozu 2016. godine upravo u pulskoj Areni održala svoj veliki koncert povodom 40 godina djelovanja, a na kojem su izveli svoje najveće hitove u akustičnoj i električnoj varijanti,

Aki Rahimovski rođen je 5. lipnja 1955. godine u Nišu, ali se ubrzo s obitelji preselio u Skoplje. Kako mu je otac bio glazbeni profesor, sa sedam godina je krenuo u glazbenu školu, odsjek klavir i pjevanje.

Kao tinejdžer bio je član nekoliko sastava od kojih su neki Grupa Vakuum, Krvna braća i Grupa Torr, s kojom je nastupio na festivalu u Zagrebu 1975. godine. 

Godine 1975. upoznaje gitarista i skladatelja Huseina Hasanefendića - Husa i Juricu Pađena. Iste godine u suradnji s menadžerom Vladimirom Mihaljekom Mihom osnivaju prvu postavu Parnog valjka.

Prvu postavu Parnog Valjka činili su: Aki Rahimovski (vokal, klavir), Husein Hasanefendić Hus (solo gitara, akustična gitara, vokal), Srećko Antonioli (bubnjevi), Zlatko Miksić - Fuma (bas-gitara) i Jurica Pađen (solo gitara, akustična gitara). U 30-godišnjoj karijeri Parni valjak je objavio 16 studijskih albuma, 14 singlova, pet uživo albuma, četiri kompilacije te dva koncertna DVD-a.

Pogledajte jedan od njegovih legendarnih nastupa u pulskoj Areni


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.