Politika i društvo

novo vodstvo jedino u - vrtiću Rin Tin Tin

Pula: Zašto tako sporo ide izbor novih direktora i ravnatelja?

Pet je kandidata razgovor za direktora Luke Pula obavilo 12. siječnja. Navedeni su samo pod šiframa. Tako se testiranje DI62387, TZG64290, SP61224, DJ59287 i TJ28934 sastojalo od procjene psihološkog profila i kompetencije kandidata. Dva slova u šifri čine prva slova imena i prezimena kandidata


 
3 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Na pitanje koliko se kandidata javilo za pojedine natječaje i jesu li zadovoljni odazivom, u Gradu nisu htjeli odgovoriti.

Pet je kandidata razgovor za direktora Luke Pula obavilo 12. siječnja. Navedeni su samo pod šiframa. Tako se testiranje DI62387, TZG64290, SP61224, DJ59287 i TJ28934 sastojalo od procjene psihološkog profila i kompetencije kandidata. Dva slova u šifri čine prva slova imena i prezimena kandidata

Grad Pulu upitali smo u kojoj su fazi natječaji za trgovačka društva i javne ustanove u njihovu vlasništvu.

Kako su nam odgovorili, do sada su raspisani natječaji za Herculaneu, Castrum Pula 97, Monte Giro, Luku Pula te za javne ustanove DV-SI Rin Tin Tin, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula.

Jedino natječaj za vrtić Rin Tin Tin - dovršen

- Od navedenih javnih natječaja, jedino je natječaj za ravnatelja/icu DV-SI Rin Tin Tin dovršen, nakon čega je Gradsko vijeće Grada Pule na sjednici održanoj 20. prosinca 2021. donijelo Rješenje o imenovanju nove ravnateljice - Serene Sirotić, odgovaraju nam iz Grada Pule.

Na pitanje koliko se kandidata javilo za pojedine natječaje i jesu li u Gradu zadovoljni odazivom nisu htjeli odgovoriti.

- Uzevši u obzir važnost provođenja neovisnog i nepristranog javnog natječaja od strane tijela pravnih osoba u kojima je Grad Pula jedini ili jedan od članova/osnivača, u ovom trenutku nismo u mogućnosti odgovoriti na postavljena pitanja koja se odnose na fazu provedbe natječaja, broj prijavljenih kandidata, zadovoljstvo pristiglih prijava te datum rezultata provedenog javnog natječaja, navode iz Grada Pule.

Prošla dva mjeseca

O navedenim pitanjima, nastavljaju dalje, Grad Pula tek će biti obaviješten od "strane nadležnih tijela pravnih osoba po dovršetku provedenih natječaja", zaključujući da će pravovremeno izvijestiti javnost o rezultatima javnih natječaja koji su u tijeku te o svim drugim pitanjima koja se tiču raspisivanja javnih natječaja koja slijede.

Recimo i to da je, primjerice, natječaj za Monte Giro raspisan još 8. prosinca, a rok za prijavu bio je 15 dana. Natječaj za direktora Luke Pula raspisan je još ranije, 29. studenog, a za direktora Herculanee 17. studenog.

Dakle, od raspisivanja pojedinih natječaja prošlo je više od dva mjeseca.

Iako broj kandidata nama nisu htjeli reći, na stranicama Monte Gira da se iščitati da je već u siječnju, točnije 20. siječnja, na razgovor za posao bilo - sedam kandidata.

Oni se pak evidentiraju samo pod šifrom koja se sastoji od prvog slova imena i prvog slova prezimena i pet posljednjih brojeva OIB-a kandidata.

Pet je kandidata poziv na razgovor za direktora Luke Pula obavilo 12. siječnja. I oni su na stranicama, za razliku od Heculanee gdje im se navode puna imena i prezimena, navedeni samo pod šiframa. Tako se testiranje DI62387, TZG64290, SP61224, DJ59287 i TJ28934 sastojalo se od procjene psihološkog profila i kompetencije kandidata.

U međuvremenu je natječaj za INK poništen, a trenutno se jedino za Herculeaneu glasno šuška da će direktor, nakon što su u uži izbor ušli, Robi Fuart, Nika Krstevski i Stanko Krneta, postati upravo Fuart, nekadašnji voditelj kanalizacije Pragrandea.


Nastavite čitati

Pula
 

Novi Digital Meetup posvećen je svijetu tehnologije i dizajna

Ovog će četvrtka posjetitelji Meetup-a imati priliku čuti dvije uspješne priče – onu o stvaranju jednog od najpopularnijih Flutter routing paketa – Beamer, te onu o izgradnji Freelancing karijere i izazovima koje je potrebno premostiti na putu do uspjeha

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.