Politika i društvo

novo vodstvo jedino u - vrtiću Rin Tin Tin

Pula: Zašto tako sporo ide izbor novih direktora i ravnatelja?

Pet je kandidata razgovor za direktora Luke Pula obavilo 12. siječnja. Navedeni su samo pod šiframa. Tako se testiranje DI62387, TZG64290, SP61224, DJ59287 i TJ28934 sastojalo od procjene psihološkog profila i kompetencije kandidata. Dva slova u šifri čine prva slova imena i prezimena kandidata


 
3 min
Borka Petrović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Na pitanje koliko se kandidata javilo za pojedine natječaje i jesu li zadovoljni odazivom, u Gradu nisu htjeli odgovoriti.

Pet je kandidata razgovor za direktora Luke Pula obavilo 12. siječnja. Navedeni su samo pod šiframa. Tako se testiranje DI62387, TZG64290, SP61224, DJ59287 i TJ28934 sastojalo od procjene psihološkog profila i kompetencije kandidata. Dva slova u šifri čine prva slova imena i prezimena kandidata

Grad Pulu upitali smo u kojoj su fazi natječaji za trgovačka društva i javne ustanove u njihovu vlasništvu.

Kako su nam odgovorili, do sada su raspisani natječaji za Herculaneu, Castrum Pula 97, Monte Giro, Luku Pula te za javne ustanove DV-SI Rin Tin Tin, Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula i Gradsku knjižnicu i čitaonicu Pula.

Jedino natječaj za vrtić Rin Tin Tin - dovršen

- Od navedenih javnih natječaja, jedino je natječaj za ravnatelja/icu DV-SI Rin Tin Tin dovršen, nakon čega je Gradsko vijeće Grada Pule na sjednici održanoj 20. prosinca 2021. donijelo Rješenje o imenovanju nove ravnateljice - Serene Sirotić, odgovaraju nam iz Grada Pule.

Na pitanje koliko se kandidata javilo za pojedine natječaje i jesu li u Gradu zadovoljni odazivom nisu htjeli odgovoriti.

- Uzevši u obzir važnost provođenja neovisnog i nepristranog javnog natječaja od strane tijela pravnih osoba u kojima je Grad Pula jedini ili jedan od članova/osnivača, u ovom trenutku nismo u mogućnosti odgovoriti na postavljena pitanja koja se odnose na fazu provedbe natječaja, broj prijavljenih kandidata, zadovoljstvo pristiglih prijava te datum rezultata provedenog javnog natječaja, navode iz Grada Pule.

Prošla dva mjeseca

O navedenim pitanjima, nastavljaju dalje, Grad Pula tek će biti obaviješten od "strane nadležnih tijela pravnih osoba po dovršetku provedenih natječaja", zaključujući da će pravovremeno izvijestiti javnost o rezultatima javnih natječaja koji su u tijeku te o svim drugim pitanjima koja se tiču raspisivanja javnih natječaja koja slijede.

Recimo i to da je, primjerice, natječaj za Monte Giro raspisan još 8. prosinca, a rok za prijavu bio je 15 dana. Natječaj za direktora Luke Pula raspisan je još ranije, 29. studenog, a za direktora Herculanee 17. studenog.

Dakle, od raspisivanja pojedinih natječaja prošlo je više od dva mjeseca.

Iako broj kandidata nama nisu htjeli reći, na stranicama Monte Gira da se iščitati da je već u siječnju, točnije 20. siječnja, na razgovor za posao bilo - sedam kandidata.

Oni se pak evidentiraju samo pod šifrom koja se sastoji od prvog slova imena i prvog slova prezimena i pet posljednjih brojeva OIB-a kandidata.

Pet je kandidata poziv na razgovor za direktora Luke Pula obavilo 12. siječnja. I oni su na stranicama, za razliku od Heculanee gdje im se navode puna imena i prezimena, navedeni samo pod šiframa. Tako se testiranje DI62387, TZG64290, SP61224, DJ59287 i TJ28934 sastojalo se od procjene psihološkog profila i kompetencije kandidata.

U međuvremenu je natječaj za INK poništen, a trenutno se jedino za Herculeaneu glasno šuška da će direktor, nakon što su u uži izbor ušli, Robi Fuart, Nika Krstevski i Stanko Krneta, postati upravo Fuart, nekadašnji voditelj kanalizacije Pragrandea.


Nastavite čitati

Pula
 

Za koji trenutak počinje koncert Avril Lavigne u Areni - u Pulu stigla s ekipom od 150 članova!

Ovo će biti njen prvi nastup u Hrvatskoj. Nakon obilaska Sjeverne Amerike, Avril je u Europi, a Pula ima veliku čast ugostiti je na jednom od rijetkih samostalnih koncerata, jer na ostatku europskog dijela turneje, nastupa skoro pa isključivo, na festivalima * Ulaznice za koncert prodavale su  za 65 eura za travu, 77 eura za tribine, 88 eura za parter, te najskuplje, za plato, za 150 eura *  Kao predgrupu za svoj nastup odabrala je riječki pop-punk-rock bend Kraj programa

Pula
 

(FOTO/VIDEO) NK ULJANIK UŠAO U 2. LIGU! Trener Saša Kolić: "Igrao je Uljanik već taj rang, igrao je i viši, ali ovo je definitivno povijesni trenutak"

"Mislim da Istra zaslužuje još klubova u višem rangu. S obzirom na to da imamo prvoligaša, važno je da i mi izborimo veći rang jer onda cijela nogometna priča dobiva više smisla. Za mlade igrače je to onda dobar temelj za razvijanje jer ne mogu svi odmah ući u prvoligašku momčad. Sada bi to trebalo održavati i ispratiti i nadam se da će biti podrške i suradnje iz ostalih klubova Istre. Bez podrške Grada i Županije neće biti moguće opstati u ovoj ligi", kaže trener Kolić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.