Politika i društvo

ne planiraju zatvaranja i traže radnike

Puljani na raspolaganju imaju devet poštanskih ureda, no neki rade tek tri sata dnevno

Zbog smanjenog obujma posla pojedini poštanski uredi, poput onog u Creskoj ulici, rade prema privremenom radnom vremenu. "Nemamo u planu zatvaranje nijednog poštanskog ureda u Puli", tvrde iz Hrvatske pošte


 
1 min
Borka Petrović
Srecko Niketic/PIXSELL

Zbog smanjenog obujma posla pojedini poštanski uredi, poput onog u Creskoj ulici, rade prema privremenom radnom vremenu. "Nemamo u planu zatvaranje nijednog poštanskog ureda u Puli", tvrde iz Hrvatske pošte

Čitatelji s Velog Vrha požalili su nam se kako njihova pošta radi tek nekoliko sati dnevno i to u vrijeme kada većina stanovnika radi, pa za sve poslove koje trebaju obaviti, moraju popodne do grada. Izrazili su i bojazan da je drastično skraćenje radnog vremena tek uvod u zatvaranje ove poslovnice.

Obavijest na Velom Vrhu

Naime, od početka veljače ovaj poštanski ured radi od ponedjeljaka do petka samo od 12:30 do 15:30 sati, odnosno tri sata dnevno.

Slična je situacija i u poštanskom uredu kod HAK-a, u Štiglićevoj ulici, gdje je poštanski ured također prebačen na "štedni" način rada od samo tri sata dnevno te posluje od 8 do 11 sati.

Stoga smo upitali Hrvatsku poštu što se događa. Je li problem u nedostatku radnika ili posla?

Iz HP-a nam odgovaraju da korisnici s područja grada Pule usluge mogu obaviti u devet poštanskih ureda i na izdvojenom šalteru u zgradi MUP-a.

- Od devet navedenih poštanskih ureda njih šest posluje i subotom. Zbog smanjenog obujma posla pojedini poštanski uredi, poput onog u Creskoj ulici, rade prema privremenom radnom vremenu. Nemamo u planu zatvaranje nijednog poštanskog ureda u Puli. Dapače, krajem prošle godine otvorili smo ured na frekventnoj i lako dostupnoj lokaciji, u trgovačkom centru Max City, veli Jo Kempen, izvršna direktorica Ureda za korporativne komunikacije.

Dodaje da su baš prošlog petka u industrijskoj zoni Kukuljanovo otvorili novi poslovni objekt sa sortirnicom koji će dodatno podići kvalitetu poštanskih usluga za stanovnike Istarske i Primorsko-goranske županije.

- Na području Istarske županije trenutno tražimo nove kandidatkinje i kandidate za radna mjesta poštara za opću i ekspres dostavu te vozača, a poželjne su i prijave za posao operatera u poštanskom uredu.

Pozivamo zainteresirane kandidate da se prijave putem naših internetskih stranica, odnosno na poveznici: https://www.posta.hr/predaja-zivotopisa-online/2190 navode iz Hrvatske pošte.


Nastavite čitati

Pula
 

OKUPILO SE VIJEĆE SREDNJOŠKOLSKIH RAVNATELJA Prof.dr. Mirjana Radetić Paić: "Moramo se upitati je li škola izgubila odgojnu funkciju nauštrb obrazovanja"

"Prije svega, nemamo dovoljno stručnih suradnika čiji je rad usmjeren na djecu s poremećajima u ponašanju. Više ulažemo u tretman takve djece nakon što se problem dogodi nego u samu prevenciju", rekla je prof. Radetić Paić i dodala: "Moramo djelovati svi do posljednjeg uključenog i imati isti stav... U tome mora sudjelovati cijela škola, roditelji, zajednica, kuharice, spremačice…" * Iako je lokalnim medijima jučer poslan poziv za ovaj skup, naknadnom je odlukom pristup omogućen samo jednoj medijskoj kući

Pula
 

PULA: Dan policije obilježen polaganjem vijenaca i svečanom akademijom

Završna aktivnost održana je u Uslužnoj jedinici MUP-a u Valbandonu, gdje je upriličena svečana akademija za policijske službenike, uz prisustvo predstavnika regionalne i lokalne samouprave te institucija i udruga, s kojima policijska uprava već godinama uspješno surađuje na održavanju povoljnog stanja sigurnosti

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.