Politika i društvo

Imaju između 700-800 članova

Ronilačkom savezu Istarske županije iz proračuna 120 tisuća kuna


 
1 min
Istra24
Pixabay

Sukladno ugovoru, u ovogodišnjem proračunu Istarske županije osigurana su sredstva namijenjena za provedbu aktivnosti zaštite i spašavanja na moru i uz obalu u iznosu od 100.000 kuna te za aktivnosti monitoringa i sanacije onečišćenja obalnog područja mora u iznosu od 20.000 kuna sukladno Kalendaru aktivnosti Ronilačkog saveza Istarske županije od 25 siječnja 2022. godine.
Županijski Ronilački savez osnovan je 1998. godine i okuplja 17 ronilačkih klubova i udruga s područja Istre, čime su pokrivena sva priobalna mjesta, a broji između 700-800 članova.

Spomenimo i da Savez djeluje unutar Sustava civilne zaštite Istarske županije, s ciljem priprema i sudjelovanja u otklanjanju posljedica katastrofa i velikih nesreća.


Nastavite čitati

Istra
 

EVA HUSAK BAČAC, VODITELJICA CENTRA ZA POMOĆ DJECI "OAZA": Istra i Dalmacija imaju najmanji broj udomiteljskih obitelji, a najviši standard

- E sad povezano uz standard (a s tim i mogućnosti) došli smo do toga da kod izbora pomoći drugom ili sebi samom, u pravilu se odlučujemo za ovo drugo. Konkretno, slobodni stan, apartman ili kuću "isplativije" je rentati i zaraditi. Zvuči kruto i bezdušno. No, nažalost to je svijet u kojem živimo i u kojem je puno lakše odmahnuti rukom i reći "neka institucije odrade svoj posao", kaže Eva Husak Bačac, voditeljica Centra za pomoć djeci Oaza

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.