Politika i društvo

PROMETNA AKCIJA U PULI I OKOLICI

Sankcionirano sedam vozača radi ometanja prometovanja osoba s invaliditetom i parkiranja na njihovom mjestu

Njih petero sankcionirano je za nepropisno parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom, jedan zbog zlouporabe odnosno isteka znaka pristupačnosti te jedan za nepropisno parkiranje čime je ometao odvijanje prometa vozila osoba s invaliditetom


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Njih petero sankcionirano je za nepropisno parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom, jedan zbog zlouporabe odnosno isteka znaka pristupačnosti te jedan za nepropisno parkiranje čime je ometao odvijanje prometa vozila osoba s invaliditetom

Policijski službenici su danas od 10 do 14 sati proveli preventivno-represivnu prometnu akciju „Nadzor znaka pristupačnosti i mjesta rezerviranih za parkiranje vozila osoba s invaliditetom“.

Prometna akcija provedena je u suradnji s Društvom osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli i tvrtkom Pulaparking d.o.o.

Tijekom provođenja prometne akcije izvršen je nadzor svih parkirališnih mjesta ispred trgovačkih centara u Puli, Vodnjanu, Medulinu i Fažani, na parkiralištu Opće bolnice Pula u Santoriovoj ulici te širem centra grada Pule.

Sankcionirano je sedam vozača; njih petero za nepropisno parkiranje na mjestu za osobe s invaliditetom, jedan zbog zlouporabe odnosno isteka znaka pristupačnosti te jedan za nepropisno parkiranje čime je ometao odvijanje prometa vozila osoba s invaliditetom.

Nije bilo privremeno oduzetih znakova pristupačnosti, a četiri su vozila premještena specijalnim vozilom pauk. Naime, razlog je bio to što su zatečena nepropisno parkirana na mjestu za osobe s invaliditetom ili su ometala promet vozila kojim se koriste osobe s invaliditetom.


Nastavite čitati

Pula
 

Izgradnja gradskih stanova na Gregovici napreduje prema planu

Predviđena je gradnja samostojeće stambene zgrade katnosti P+2 (prizemlje i dva kata) sa šest stambenih jedinica veličine od 29 do 89 četvornih metara, ukupne građevinske bruto površine 537,30 četvorna metra i ukupne neto korisne površine 440,35 četvorna metra.Planirani datum završetka radova je 14. ožujka 2025. godine

Pula
 

Uprava cementare ponudila povećanje plaće od 17,5 posto! Radnici imaju pozitivan stav o ponudi

Prošlotjedni štrajk dogodio se jer je Uprava odbila prihvatiti zahtjev za povećanjem plaća od 20 posto za svih 158 radnika * Lučano Peršić, glavni sindikalac i radnik cementare s 44 godine staža: "Upravo provodimo anketu s radnicima i mogu ocijeniti da postoji pozitivan stav prema novom prijedlogu uprave" Radnici sada imaju prosječnu neto plaću od oko 1100 eura, a povećanje bi se odnosilo na stotinjak radnika kojima se plača obračunava prema koeficijentu, dok ostali imaju tzv. 'fiksni ugovor'

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.