Politika i društvo

Nastavak dobre suradnje

Sastali se 'Antifašisti' i Grad Umag. Bassanese: "Ne postoji istinski antifašizam bez demokracije i slobode"

Tema susreta je bila jačanje odnosa i besprijekorne višegodišnje suradnje te planiranje obilježavanja zajedničkih značajnih datuma na području Umaštine, popust 28. ožujka i sjećanje na mlade heroine Mariju i Linu


 
1 min
Istra24

Tema susreta je bila jačanje odnosa i besprijekorne višegodišnje suradnje te planiranje obilježavanja zajedničkih značajnih datuma na području Umaštine, popust 28. ožujka i sjećanje na mlade heroine Mariju i Linu

Predstavnici Saveza udruga antifašista Istre, predvođeni podpredsjednikom Romanom Božcem, sastali su se danas s umaškim gradonačelnikom Vilijem Bassaneseom na temu jačanja odnosa i besprijekorne višegodišnje suradnje te planiranja obilježavanja zajedničkih značajnih datuma na području Umaštine, popust 28. ožujka i sjećanje na mlade heroine Mariju i Linu.

Bassanese je istaknuo kako je antifašizam zapravo „svakodnevno prihvaćanje tolerancije, međusobno uvažavanje i rad za boljitak zajednice“ te naglasio kako „ne postoji istinski antifašizam bez demokracije i slobode, kao što nema prave slobode i demokracije bez poštivanja antifašističkih dostignuća kao sustava vrijednosti koji podrazumijeva svakodnevnu borbu za slobodu i dostojanstvo čovjeka, za ravnopravnost svih i protiv svakog oblika diskriminacije. To su vrijednosti koje trebamo baštiniti i prenašati mladim generacijama“.

Osim Bassanesea, sastanku su nazočili i njegov zamjenik Mauro Jurman i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Belušić te članovi predsjedništva 'Antifašista' Boris Siljan i Edi Andreašić, koji je ujedno i predsjednik Udruge antifašista Bujštine.

Podpredsjednik Saveza udruga antifašista Istarske županije Romano Božac zahvalio je gradonačelniku i suradnicima na podršci, koja neizmjerno puno znači jer na taj način mogu djelovati i provoditi svoje aktivnosti, ponajprije održavati sjećanja i komemorirati žrtve najtamnijeg razdoblja povijesti čovječanstva. 


Nastavite čitati

Istra
 

ROVIGNO: Conferenza e tavola rotonda dedicate alla figura di Antiono Borme

La sua vicenda politica – paradigmatica di un’epoca storica travagliata – nel 1974 gli riservò prima la nota “defenestrazione”, ovvero la destituzione dall’incarico di Presidente dell’Unione degli Italiani dell’Istria e di Fiume, poi portarlo a diventare il primo presidente dell’Unione Italiana, nel 1991 * All'appuntamento, organizzato dalla Comunità degli Italiani di Rovigno, parteciperanno Giovanni Radossi, Ezio Giuricin e Gianfranca Baldini Suran

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.