Politika i društvo

POVOLJNA IMUNOLOŠKA SITUACIJA

Stožer donio šest novih relaksirajućih mjera koje su na snazi od danas pa do kraja mjeseca

Odluke se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski i prelazak preko granice te su produžene do 31. ožujka. Dobra vijest - kapacitet Drosine za nedjeljni ogled NK Istra 1961 i Hajduka, bit će ponovno na 100 posto


 
2 min
Martina Pereša
Foto: PIXSELL/Patrik Maček

Odluke se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski i prelazak preko granice te su produžene do 31. ožujka. Dobra vijest - kapacitet Drosine za nedjeljni ogled NK Istra 1961 i Hajduka, bit će ponovno na 100 posto

Ministar Davor Božinović najavio je jučer ublažavanje mjera u Hrvatskoj.

- Iako se posljednjih tjedana smanjuje broj novozaraženih, moramo i dalje biti oprezni, kazao je Božinović te najavio da je od danas na snazi šest novih odluka koje je donio Stožer.

Od danas na snazi šest novih odluka

Odluke se odnose na javni prijevoz, rad trgovina, korištenje maski i prelazak preko granice te su produžene do 31. ožujka.

Što se tiče okupljanja, ublažene su neke mjere i to tako da se omogućava okupljanje većeg broja ljudi na otvorenim prostorima; 100 umjesto 50.

Nadalje, u zatvorenim prostorima omogućava se okupljanje 50 umjesto 25 osoba. Ublaženi su uvjeti za održavanje dopuštenih okupljanja na otvorenim i zatvorenim prostorima koja se održavaju uz posjedovanje EU digitalne Covid potvrde.

Stadioni bez ograničenja - okupljanja bez suglasnosti stožera

- Do sada su se okupljanja na otvorenim i zatvorenim prostorima mogla održavati uz suglasnost lokalnih stožera, a sada ta suglasnost više neće biti potrebna, kazao je Božinović.

Što se tiče natjecanja na otvorenom s EU potvrdama smanjuje se ograničenje s maksimalnim brojem gledatelja i nema više ograničenja, a u zatvorenim prostorima organizira se uz maksimalno ograničenje do 50 posto popunjenosti tribina.

Covid potvrda - za poštu ne treba, za bolnicu treba

Danas prestaje vrijediti odluka kojom je uvedena sigurnosna mjera obveznog testiranja na Covid-19, odnosno obveznog predočenja dokaza o testiranju, cijepljenju ili preboljenju kao uvjeta za ulazak u prostore javnopravnih tijela, budući da je zaključeno kako s obzirom na stupanj imunosti stanovništva koji je stečen cijepljenjem ili preboljenjem te na relativno kratko zadržavanje stranaka u prostorima javnopravnih tijela, više ne postoji opasnost koja bi dovela u pitanje funkcioniranje državnih i javnih službi

MINISTAR BOŽINOVIĆ

Covid potvrda i dalje će biti potrebna za odlazak u zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi, ali i za događaje u zatvorenim prostorima i tribinama.


Nastavite čitati

Gust promet, posebice iz smjera unutrašnjosti prema moru

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama. Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.