Politika i društvo

izborni triler u osmoj izbornoj

U foto finišu IDS izgubio treći mandat koji je otišao HDZ-u

Dalibor Paus je najavio da će podnijeti ostavku ukoliko njegova lista dobije manje od tri mandata. Paus je, čini se, zaspao kao predsjednik, probudio se kao bivši. Nada leži u još četiri neprebrojana biračka mjesta* Od istarskih kandidata Peđa Grbin je osvojio najveći broj glasova - 19.982


 
2 min
Dražen Majić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Dalibor Paus je najavio da će podnijeti ostavku ukoliko njegova lista dobije manje od tri mandata. Paus je, čini se, zaspao kao predsjednik, probudio se kao bivši. Nada leži u još četiri neprebrojana biračka mjesta* Od istarskih kandidata Peđa Grbin je osvojio najveći broj glasova - 19.982

U 4 i 30 ujutro, negdje pred zoru, IDS je izgubio treći mandat koji je otišao HDZ-u. Na taj je način HDZ na nacionalnom nivou HDZ povećao broj osvojenih mandata na 61 a Oleg Butković na koncu je potrvdio odličan rezultat s prošlih izbora 2020.

Na drugom mjestu je koalicija Rijeke pravde s 42 zastupnika. Na trećem mjestu je Domovinski pokret s 13 mandata, i po svemu sudeći, bez njih se neće sastaviti sljedeća Vlada. Slijedi MOST s 11 zastupnika te Možemo! s 10 mandata. IDS ima 2 zastupnika, Matija Posavec 2 mandata te Fokus s jednim zastupnikom.

Trenutno iz Istre u Sabor iz SDP-a ulaze Peđa Grbin i Sanja Radolović. Iz HDZ-a ulazi Anton Kliman, a iz Možemo! Dušica Radojčić. Kako stvari stoje iz IDS-a u Sabor idu Dalibor Paus Loris Peršurić

Od istarskih kandidata Peđa Grbin je osvojio najveći broj glasova - 19.982 dok je Sanja Radolović osvojila 3.250. Anton Kliman osvojio je 2.520, odnosno tisuću glasova manje nego prije 4 godine. Irena Hrstić dobila je 1.452 glasa. Dalibor Paus dobio je povjerenje 5.343 birača a Loris Peršurić 4.065. Dušica Radojčić dobila je 2.643 glasa a Suzana Jašić 1.342.

Ukoliko ovaj rezultata ostane do kraja IDS će biti jedan jedan od gubitnika ovih izbora. Podsjetimo Dalibor Paus je najavio da će podnijeti ostavku ukoliko njegova lista dobije manje od tri mandata. Paus je, čini se, zaspao kao predsjednik, probudio se bivši. Nada leži u još četiri neprebrojana biračka mjesta.


Nastavite čitati

Istra
 

ISPRIKA NASTAVNIKU SKERTU I ČITATELJIMA Maturanti su mu oblijepili auto želeći ga simpatično iznenaditi

Nastavnik i razrednik kuhara maturanata Matej Skert: "Ispalo je simpatično. Dva moja učenika rekla su da idu po svoj završni rad iz kuharstva do printaone. To je bila krinka meni za iznenađenje. Nakon 15-ak minuta izašao sam van, pogledam, auto sav oblijepljen. Nasmijali smo se, našalili i fotografirali. Oblijepljen automobil bio je dva-tri sata atrakcija za  sve prolaznike"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.