Politika i društvo

VIJEĆNIK ILI DIREKTOR?

U HDZ-u ne otkrivaju tko će u Skupštini zamijeniti Ivicu Butorca ako zadrži direktorsku fotelju u Brijuni Rivijeri

Sukladno odluci Povjerenstva, obveznik ne može istovremeno biti član Uprave trgovačkog društva Brijuni Rivijera d.o.o. i vijećnik Skupštine Istarske županije, jer to predstavlja drugu javnu dužnost te je potrebno da navedenu situaciju razriješi, potvrdila nam je tajnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Majda Uzelac


 
1 min
Danijela Bašić-Palković

Sukladno odluci Povjerenstva, obveznik ne može istovremeno biti član Uprave trgovačkog društva Brijuni Rivijera d.o.o. i vijećnik Skupštine Istarske županije, jer to predstavlja drugu javnu dužnost te je potrebno da navedenu situaciju razriješi, potvrdila nam je tajnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Majda Uzelac

Nakon što je kažnjen novčanom kaznom u iznosu od četiri tisuće kuna, jer je istovremeno obnašao funkciju direktora županijsko-državne tvrtke Brijuni Rivijera i funkciju županijskog vijećnika, Ivica Butorac mora odlučiti koja mu je stolica draža.

Iz Povjerenstva za sprečavanje sukoba interesa, naveli su da je Butorac kažnjen sa četiri tisuće kuna, a ne kao što su prethodno omaškom rekli da se radi o kazni od tri tisuće kuna.

- Sukladno odluci Povjerenstva, obveznik ne može istovremeno biti član Uprave trgovačkog društva Brijuni Rivijera d.o.o. i vijećnik Skupštine Istarske županije, jer to predstavlja drugu javnu dužnost te je potrebno da navedenu situaciju razriješi, potvrdila nam je tajnica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, Majda Uzelac.

Hoće li nastaviti sjediti u županijskoj Skupštini, znat će se već u četvrtak kada je zakazana nova sjednica.

Zasad iz HDZ-a nema nikakvih potvrda o zamijeni i novom zastupniku koji bi mogao ući umjesto Butorca. Potonji je, pak, u županijsko predstavničko tijelo ušao kao treći na listi HDZ-a na zadnjim lokalnim izborima.

S obzirom na primanja od 15 tisuća kuna, realno je očekivati da će Butorac ipak zadržati direktorsku fotelju.

Od njega ni ovaj put nismo uspjeli ništa doznati, jer ignorira pozive. Zasad je nepoznato što na sve kaže šef istarskog HDZ-a Anton Kliman i koga on vidi kao zamjenu za Butorca.

Potpredsjednica istarskog HDZ-a i županijska vijećnica Ilirijana Croata Medur kaže da se nije čula s kolegom Butorcem i da ne zna što će on odlučiti.

- Pričekajmo četvrtak. Nije u redu da govorim o kolegi koji bi sam trebao nešto reći, rekla je Croata Medur. Na pitanje tko će ući umjesto njega, rekla je „vidjet ćemo“.

- Pretpostavljam da će platiti kaznu. Idem na Skupštinu u četvrtak pa ću znati više, zaključila je Croata Medur.


Nastavite čitati

Istra
 

Ana Peruško Lampić, predsjednica istarske podružnice Hrvatske udruge dadilja: "Mi nismo luksuz već potreba. Pula je jedini grad u Istri koji nas ne sufinancira"

Mi smo, u svakom pogledu fleksibilniji, možemo nuditi i posebne vrste prehrane, sami kuhati djeci, a osim osmosatnog čuvanja nuditi i ostale usluge kao svaka dadilja, primjerice pratnju u popodnevnim satima na treninge, navodi Peruško Lampić. Druga velika prednost manjih skupina je što su ovdje djeca manje bolesna *  Još 2019. godine krenula je borba obrta za gradske subvencije, no rezultata za sada i dalje nema

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.