Politika i društvo

PODRŠKA UKRAJINI

U Osijeku danas mirni skup potpore Ukrajini

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj, Vasilj Kirilič je kazao kako je skup organiziran da bi se "još jednom dala podrška Ukrajini u brutalnom ratu koji je pokrenula Ruska Federacija"


 
2 min
HINA
Foto: Hina

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića, ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj, Vasilj Kirilič je kazao kako je skup organiziran da bi se "još jednom dala podrška Ukrajini u brutalnom ratu koji je pokrenula Ruska Federacija"

Mirni skup potpore Ukrajini održan je u nedjelju u Osijeku, a ukrajinski veleposlanik u Hrvatskoj Vasilj Kirilič istaknuo je kako se protiv Ukrajine ne vodi samo rat, nego i genocid protiv Ukrajinaca, ali da će se, unatoč tome, Ukrajina obraniti.

Na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića Kirilič je kazao kako je skup organiziran da bi se "još jednom dala podrška Ukrajini u brutalnom ratu koji je pokrenula Ruska Federacija".

Smatra kako u pitanju nije samo rat, nego i genocid protiv ukrajinskog naroda, navodeći kako se u ruskim napadima uništavaju stambene četvrti, škole, bolnice i dječji vrtići, a dosad je, rekao je, u Ukrajini poginulo 138 djece.

- U ovom brutalnom ratu, s jedne strane nalazi se kult grube sile, kult diktatora i tiranina, a s druge strane je istina i obrana svoje zemlje. Mi smo na svojoj zemlji i branimo je. Hrvatska je bila obranjena hrabrošću, a na taj način i mi branimo svoju zemlju, poručio je Kirilič. Zahvalio je hrvatskoj Vladi, Osječko-baranjskoj županiji i Gradu Osijeku na snažnoj podršci Ukrajini i zbrinjavaju ukrajinskih izbjeglica, a govor zaključio pozdravom: "Slava Ukrajini! Živjela Hrvatska!".

Na potpori Ukrajini koja je u teškoj situaciji zahvalio je i predsjednik Zajednice Ukrajinaca u Hrvatskoj Vlado Karešin, a predsjednica osječkog Ukrajinskog kulturno-prosvjetnog društva "Lesja Ukrajinka" Oksana Martinjuk kazala je kako građani Osijeka i Osječko-baranjske županije dobro razumiju Ukrajince koji su silom protjerani iz svojih domova te im pružaju veliku pomoć.


Nastavite čitati

Gust promet, posebice iz smjera unutrašnjosti prema moru

HAK poziva vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama. Povremena su usporavanja, vožnja u koloni u pokretu i kraća zaustavljanja u zonama naplatnih postaja, tunela i odmorišta te na dionicama gdje se zbog radova vozi uz privremenu regulaciju. Potreban je dodatan oprez i strpljenje

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.