Politika i društvo

istarski stožer javlja

U zadnjih deset dana u Istri 95 novozaraženih, preminulo 12 osoba prosječne dobi 84 godine

Prvom dozom cijepljeno je 73,5 posto odraslog stanovništva, a cijepljenje je završeno kod 72,6 posto odraslog stanovništva. Prvom dozom cijepljeno je 1.836 djece, a s obje doze 1626 djece


 
1 min
Istra24

Prvom dozom cijepljeno je 73,5 posto odraslog stanovništva, a cijepljenje je završeno kod 72,6 posto odraslog stanovništva. Prvom dozom cijepljeno je 1.836 djece, a s obje doze 1626 djece

U posljednjih deset dana, od 8. do 18. travnja, potvrđeno je 95 novozaraženih osoba s našeg područja, javlja istarski stožer civilne zaštite zbirne covid podatke .

Najveći postotak odnosi se na radno aktivno stanovništvo, a najmanji na populaciju do 19. godine života.

Izliječeno je još 140 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na liječenju se u tom razdoblju dnevno nalazilo od 14 do 25 osoba.

Nažalost, u navedenom razdoblju, preminulo je još 12 osoba (prosječne dobi 84 godine) s pridruženim kroničnim bolestima, od kojih devet osoba nije bilo cijepljeno.

Prvom dozom cijepljeno je 62,7 posto ukupnog stanovništva (prema prvim rezultatima Popisa stanovništva 2021. godine), a cijepljenje je završeno kod 61,9 posto ukupnog stanovništva.

Prvom dozom cijepljeno je 73,5 posto odraslog stanovništva, a cijepljenje je završeno kod 72,6 posto odraslog stanovništva.

Dodatnom dozom (docjepna i treća doza za imunokompromitirane osobe) cijepljeno je 51.357 osoba ili 31,2 posto odraslih osoba.

Prvom dozom cijepljeno je 1.836 djece, a s obje doze 1626 djece.


Nastavite čitati

Istra
 

Na pulskoj rivi otvorena ižložba Blago jadranskog podmorja

Turističke Zajednice Gradova Pule, Umaga i Poreč organizirale su devetodnevnu turneju ove jedinstvene pokretne izložbe kako bi svojim gostima, sugrađanima te djeci, učenicima i studentima priuštili uživanje u atraktivnom sadržaju ali istovremeno i edukaciji o potrebi zaštite bioraznolikosti Jadranskog mora.

Istra
 

Čitatelj se požalio na zapuštenost u Fuškulinu, predsjednik MO Andrea Crevato tvrdi da su u Poreču počele "političke igre" prije jesenskih izbora

Našoj redakciji je javljeno kako je igralište opasno po život za djecu, autobusno stajalište bez stolica, a boćalište je zaraslo u travu, te da je to prestrašno. *"Mještanin koji vam je poslao kritiku, nije nikada poslao niti jednu žalbu ili prigovor Mjesnom odboru, tako da smatram da je u pitanju "politička igra" i da tako žele skupiti političke bodove za izbore koji slijede na jesen", poručio je IDS-ov predsjednik MO Fuškulin Andrea Crevato

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.