Politika i društvo

danas od 10 do 12 preko zooma

Uključite se danas u konferenciju o pravednom i održivom korištenju tla u EU

Prema procjenama Europske komisije, 60 do 70 posto tla u Europi nije u dobrom stanju. Degradacija tla uzrokuje 50 milijardi eura godišnjih troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija. Konferencija je na njemačkom jeziku, uz osigurani prijevod na engleski jezik. U tekstu je link


 
1 min
HINA
Degradacija tla godišnje uzrokuje 50 milijardi eura troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija

Prema procjenama Europske komisije, 60 do 70 posto tla u Europi nije u dobrom stanju. Degradacija tla uzrokuje 50 milijardi eura godišnjih troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija. Konferencija je na njemačkom jeziku, uz osigurani prijevod na engleski jezik. U tekstu je link

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) danas priređuje online konferenciju o pravednom i održivom korištenju tla u Europskoj uniji na kojoj će biti riječi i o europskoj strategiji za tlo, budući da 60 do 70 posto tla nije u dobrom stanju.

Na konferenciji o budućnosti hrane, koju organiziraju organizacija Slow Food Germany i Svjetski institut za hranu, znanstvenici, predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i organizacije civilnog društva raspravljat će o mogućnostima očuvanja i održivog korištenja tla u EU, izvijestili su iz DOOR-a.

Konferencija će se održati od 10 do 12 sati, a na njoj će biti riječi o Strategiji EU-a za tlo i o Europskom zakonu o zdravlju tla.

Konferencija o održivom i pravednom korištenju zemljišta u EU održat će se u sklopu provedbe projekta Soil4Life, koji je financiran Programom LIFE EU-a, a na kojem talijanski, francuski i hrvatski partneri promiču održivo korištenja tla kao strateškog, ograničenog i neobnovljivog resursa.

Prema procjenama Europske komisije, 60 do 70 posto tla u Europi nije u dobrom stanju. Degradacija tla uzrokuje 50 milijardi eura godišnjih troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija.  

Dokument "Pakt o tlu za Europu" predstavlja prijedlog Komisije za Strategiju EU-a za tlo koji je objavljen u studenom 2021., a uključuje obvezujuća pravila o zaštiti zdravlja tla, održivijim poljoprivrednim praksama i ograničenjima korištenja zemljišta. Također, u dokumentu je naglašena potreba za pravno obvezujućim okvirom za održivi prehrambeni sustav u EU.

Konferencija će se održati preko Zoom platforme na njemačkom jeziku uz osigurani prijevod na engleski jezik.

Registrirati se može na sljedećoj poveznici: https://www.slowfood.de/termine/termine_ueberregional/registration-soil-workshop

DOOR je udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike, a rade u dva strateška područja: ublažavanje klimatskih promjena i suzbijanje energetskog siromaštva.


Nastavite čitati

Svijet
 

Novi potres u Jadranu jačine 4.3 po Richteru

Podsjetimo, približnu lokaciju je 9. studenog pogodio potres od 5.7 po Richteru, a osjetio se u Hrvatskoj. Iza njega je na tom području uslijedilo više potresa srednje jačine. Na području Ancone su prijavljene štete na zidovima objekata, a bolnica Villa Igea je evakuirana

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.