Politika i društvo

danas od 10 do 12 preko zooma

Uključite se danas u konferenciju o pravednom i održivom korištenju tla u EU

Prema procjenama Europske komisije, 60 do 70 posto tla u Europi nije u dobrom stanju. Degradacija tla uzrokuje 50 milijardi eura godišnjih troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija. Konferencija je na njemačkom jeziku, uz osigurani prijevod na engleski jezik. U tekstu je link


 
2 min
HINA
Degradacija tla godišnje uzrokuje 50 milijardi eura troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija

Prema procjenama Europske komisije, 60 do 70 posto tla u Europi nije u dobrom stanju. Degradacija tla uzrokuje 50 milijardi eura godišnjih troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija. Konferencija je na njemačkom jeziku, uz osigurani prijevod na engleski jezik. U tekstu je link

Društvo za oblikovanje održivog razvoja (DOOR) danas priređuje online konferenciju o pravednom i održivom korištenju tla u Europskoj uniji na kojoj će biti riječi i o europskoj strategiji za tlo, budući da 60 do 70 posto tla nije u dobrom stanju.

Na konferenciji o budućnosti hrane, koju organiziraju organizacija Slow Food Germany i Svjetski institut za hranu, znanstvenici, predstavnici Europske komisije, Europskog parlamenta i organizacije civilnog društva raspravljat će o mogućnostima očuvanja i održivog korištenja tla u EU, izvijestili su iz DOOR-a.

Konferencija će se održati od 10 do 12 sati, a na njoj će biti riječi o Strategiji EU-a za tlo i o Europskom zakonu o zdravlju tla.

Konferencija o održivom i pravednom korištenju zemljišta u EU održat će se u sklopu provedbe projekta Soil4Life, koji je financiran Programom LIFE EU-a, a na kojem talijanski, francuski i hrvatski partneri promiču održivo korištenja tla kao strateškog, ograničenog i neobnovljivog resursa.

Prema procjenama Europske komisije, 60 do 70 posto tla u Europi nije u dobrom stanju. Degradacija tla uzrokuje 50 milijardi eura godišnjih troškova u EU te ugrožava sigurnost hrane budućih generacija.  

Dokument "Pakt o tlu za Europu" predstavlja prijedlog Komisije za Strategiju EU-a za tlo koji je objavljen u studenom 2021., a uključuje obvezujuća pravila o zaštiti zdravlja tla, održivijim poljoprivrednim praksama i ograničenjima korištenja zemljišta. Također, u dokumentu je naglašena potreba za pravno obvezujućim okvirom za održivi prehrambeni sustav u EU.

Konferencija će se održati preko Zoom platforme na njemačkom jeziku uz osigurani prijevod na engleski jezik.

Registrirati se može na sljedećoj poveznici: https://www.slowfood.de/termine/termine_ueberregional/registration-soil-workshop

DOOR je udruga stručnjaka koja se bavi promicanjem održivog razvoja na području energetike, a rade u dva strateška područja: ublažavanje klimatskih promjena i suzbijanje energetskog siromaštva.


Nastavite čitati

Svijet
 

Bogdanović zabio 13 koševa u tijesnoj pobjedi New Yorka

Sporni trenutak dogodio se osam sekundi prije kraja kada je Donte DiVincenzo iz New Yorka skočio za loptom blizu polovice igrališta i zabio se u noge Ausara Thompsona, koji je pokušavao preuzeti kontrolu nad loptom. Nije dosuđen prekršaj, a lopta je završila u rukama Jalena Brunsona iz Knicksa, koji je dodao Hartu za odlučujući koš 2,8 sekundi do kraja

Svijet
 

Novi Zeland odustaje od potpune zabrane duhana

Riječ je o najstrožem zakonu protiv duhana na svijetu kojim bi se zabranila prodaja svima rođenima nakon 1. siječnja 2009., smanjio bi se sadržaj nikotina u dimljenim duhanskim proizvodima, te broj prodavača duhana za više od 90 posto

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.