Politika i društvo

UPITNA I PLAĆA ZA SVIBANJ

ULJANIKOVCIMA PONOVNO PRAZNE BUŠTE Plaća za travanj kasni već dvadeset dana i isplatit će se iz kredita. Ne zna se kada

Iz Uljanika se širi priča i kako su pojedini djelatnici poslani na „prinudni“ godišnji odmor, no Boris Cerovac nam je objasnio kako je u pitanju mogućnost, a ne obveza. "Radnicima je dana mogućnost da ako ne mogu raditi iz nekih svojih poznatih razloga, ostanu doma na godišnjem odmoru", kaže Cerovac


 
1 min
Maja Jokanović ⒸFOTO: Manuel Angelini
Boris Cerovac

Iz Uljanika se širi priča i kako su pojedini djelatnici poslani na „prinudni“ godišnji odmor, no Boris Cerovac nam je objasnio kako je u pitanju mogućnost, a ne obveza. "Radnicima je dana mogućnost da ako ne mogu raditi iz nekih svojih poznatih razloga, ostanu doma na godišnjem odmoru", kaže Cerovac

Uljanikovci ponovno nisu dobili plaću! Nažalost, ovo više nije velika vijest. Ono što je čini većom od vijesti iz travnja, kada je plaća za ožujak kasnila pet dana, jest činjenica da plaća za travanj sada kasni već dvadeset dana.

Kontaktirali smo stoga voditelja pulskog ureda Nezavisnog sindikata radnika Hrvatske Borisa Cerovca koji nam je potvrdio da su „bušte“ još uvijek prazne, iako je zakonski rok za isplatu plaće istekao još 15. svibnja. Stvarni datum isplate ni danas nije poznat, dodao je, no on se nada da su "u pitanju dani".

- Izvor sredstava je poznat, samo je pitanje trenutka kada će leći. Čeka se datum i još se neke stvarčice moraju riješiti za jedan kredit, rekao nam je Cerovac i potvrdio da je Uljanik brodogradnja 1856 s radnicima u stalnom kontaktu.

Problem se u ovoj situaciji može riješiti kreditnim zaduženjem zahvaljujući nedavno dobivenim državnim jamstvima, dodao je Cerovac, i rekao da se nada da će iznos kredita omogućiti i isplatu plaće za svibanj, koja zakonski na računima djelatnika mora biti za najkasnije devet dana. No, što Uljanikovce čeka nakon toga, nije nam mogao reći.

- Vi znate da smo mi u fazi prodaje i mnogo toga će ovisiti o njoj, dodao je.  

Osim informacije o kašnjenju plaća, iz Uljanika se širi priča i kako su pojedini djelatnici poslani na „prinudni“ godišnji odmor, no Cerovac nam je objasnio kako je u pitanju mogućnost, a ne obveza, rekavši kako je "dana je mogućnost da radnici, ako ne mogu raditi iz nekih svojih poznatih razloga, ostanu doma na godišnjem odmoru"

Na upit koliko radnika u ovom trenutku koristi ovu mogućnost, Cerovac nam je odgovorio kako nema taj podatak.

Podsjetimo, plaća za ožujak nije isplaćena na vrijeme zbog kašnjenja uplate od poslovnog partnera, a voditelj Nezavisnog sindikata tada nam je rekao kako se radi o prvoj takvoj situaciji, a nada se i posljednjoj.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.