republika - dugi
Politika i društvo

NA KRAJU DANA

USRED ŠIJANE Pročitajte kako je menadžerica iz Modular Stanogradnje isparcelirala 25 čestica na kojima se sad grade bespravni objekti

Sutra donosimo detalje o "reduciranju istine" Zorana Kostića iz tvrtke Hotel Valkane. Kako su nesretni trupci s Valkana završili kraj Trgovačkog centra Max Stoja? * Medulinski načelnik Ivan Kirac pomalo gubi kompas: optužuju ga da surađuje sa svojim prethodnikom kojeg je pobijedio na izborima. Mijenja direktore komunalnih firmi kao na pokretnoj traci, a za njima poseže u bazen pod nazivom "Buićevi kadrovi"


 
2 min
Leonid Slijepčević
Leonid SLIJEPČEVIĆ

Sutra donosimo detalje o "reduciranju istine" Zorana Kostića iz tvrtke Hotel Valkane. Kako su nesretni trupci s Valkana završili kraj Trgovačkog centra Max Stoja? * Medulinski načelnik Ivan Kirac pomalo gubi kompas: optužuju ga da surađuje sa svojim prethodnikom kojeg je pobijedio na izborima. Mijenja direktore komunalnih firmi kao na pokretnoj traci, a za njima poseže u bazen pod nazivom "Buićevi kadrovi"

Radnici Uljanika dva i pol mjeseca nisu primili plaću. Za to vrijeme nižu se dražbe i skupštine vjerovnika, brodogradilište na umoru obilaze kupci, motaju se po Trgovačkom sudu u Pazinu i javljaju se u svako doba dana, ali nitko od njih nije dovoljno konkretan, nitko nije uplatio ništa što bi jamčilo ozbiljnost njihove ponude. Agonija ide dalje, novi datum "odluke" je 4. ožujka.

Pisali smo danas o mukama stanara na Monte Serpu. Žale se da im deseci kamiona koji svakodnevno prolaze Dukićevom ulicom uništavaju prometnicu i ugrožavaju pješake. Nakon što smo u više navrata pisali o slučaju osmogodišnje djevojčice iz Pule koja, jedina u Istri, boluje od iznimno rijetke i neizlječive neurološke bolesti mikrodelecijskog sindroma, njezinoj je majci Samanti Pršo napokon stigao poziv iz Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda - prvi pregled djevojčici dogovoren je za ponedjeljak.

Danas smo se dosta bavili i Medulinom. Nezavisni s liste Emila Jukopile i općinski HDZ tvrde da načelnik Ivan Kirac otvoreno šuruje sa svojim prethodnikom, dojučerašnjim "ljutim političkim protivnikom"  Goranom Buićem.

A Kircu je na naplatu došla i sudska odluka po kojoj općinska tvrtka Medulinska rivijera zbog otkaza bivšoj direktorici Maji Bizjak treba isplatiti gotovo 60 tisuća eura.

Sutra vam donosimo nastavak priče iz koje se može zaključiti da načelnik Kirac pomalo gubi kompas: mijenja direktore kao na pokretnoj traci, a za njima poseže u bazen pod nazivom "Buićevi kadrovi".

Donosimo vam i detalje o "reduciranju istine" Zorana Kostića iz tvrtke Hotel Valkane. Kako su nesretni trupci s Valkana završili kraj Trgovačkog centra Max Stoja?

Pročitajte i kako je menadžerica iz Modular Stanogradnje isparcelirala 25 čestica na kojima se sad usred Šijane grade bespravni objekti...

Danas su s vama bili Silvio i Leonid, a sutra će uz Silvija jutarnju smjenu odraditi Chiara.

Mirnu noć želi vam ekipa Istre24.

(P. S. Fotografija ribarice pred pulskim lukobranom nije tu bez vraga. Naime, privremena obustava ribolova okružujućim mrežama plivaricama – srdelarama na području cijelog ribolovnog mora Republike Hrvatske, koja je stupila na snagu 17. siječnja, trajala je do ponoći 15. veljače. Srdela se na pulskoj ribarnici nudila po 4 eura za kilogram.)


Nastavite čitati

Istra
 

NE BJEŽE SVI NA MORE Ugostitelj Matija Peršić u Žminju stvorio više od 20 radnih mjesta. "Nudimo samo najbolje od Istre"

Centar svita, Žminjska, Terra Magica, Motovunska šuma...sve su to autorske pizze ugostiteljskog objekta "To je To", na kojima se nalaze samo birani proizvodi lokalnih proizvođača. Je li iz Svetvinčenta bolje doći u središte Istre nego na obalu, mladi ugostitelj nije dvojio - središte Istre, veli, tek se budi i raste pa je Žminj idealan za posao. U ovom trenutku već zapošljava troje stranaca i očekuje četvrtog pizzaiola

Istra
 

UMAG: Istria Gran Fondo i Umag RUN okupili više od 2000 biciklista i trkača - evo imena pobjednika

U jakoj međunarodnoj konkurenciji na 112 km dugoj stazi Gran Fondo prvi su do cilja stigli Laura Šimenc iz Slovenije i Francesco Zandri iz Italije, dok su na 87 km dugoj stazi 'Medio Fondo' najbrži bili Belgijanka Marijke De Smedt i Slovenac Patrik Mikac *  Najbrži u današnjem polumaratonu Umag Run bili su u ženskoj konkurenciji Ana Štefulj, a u muškoj Jan Križ. Utrku na 10,5 km u ženskoj je konkurenciji osvojila Nina Malina, dok je u muškoj pobjedu odnio Matej Šturm. Najbolji u utrci na 5 km bili su Maruša Cijan Brkič i Fran Galovic

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.