republika - dugi
Politika i društvo

NA METI PULJAK, IVOŠEVIĆ I MILANOVIĆ

Uvredljivi grafiti ponovno osvanuli u Splitu

Na zidovima piše "Puljak lopove plaćaš autobuse, a nas si izbacio iz podruma i pazara", "Ivoševiću od Hajduka odj...", "Milanović ruska ku..a"


 
1 min
HINA

Na zidovima piše "Puljak lopove plaćaš autobuse, a nas si izbacio iz podruma i pazara", "Ivoševiću od Hajduka odj...", "Milanović ruska ku..a"

Grafiti s pogrdnim riječima u kojima se vrijeđa gradonačelnika Ivicu Puljka, njegovog zamjenika Bojana Ivoševića i predsjednika Zorana Milanovića osvanuli su u utorak u Splitu zbog čega je komunalna služba kazneno prijavila nepoznatog autora.

Grafiti su ispisani u blizini ureda gradonačelnika na Zapadnoj obali i u Marmontovoj ulici koja je zaštićena kulturno povijesna cjelina pa je kaznena prijava osim zbog oštećenja tuđe stvari podnesena i zbog oštećenja kulturnog dobra.

Šefica splitske komunalne službe Leona Grgić rekla je Hini da će grafite ispisane crnom bojom na bijeloj površini prebojati.

Napomenula je kako to nije prvi put da se na tim frekventnim splitskim ulicama pišu grafiti.

"Uglavnom se na tim zidovima u sitnim noćnim satima dok nema puno ljudi na ulicama pišu uvrede za političare, a kada osvane dan komunalna služba grada sve prijavljuje policiji i nalaže svojim djelatnicima da sve prebojaju", rekla je.

U splitskoj policiji kažu da će obaviti sve provjere iz svoje nadležnosti.

Na zidovima piše "Puljak lopove plaćaš autobuse, a nas si izbacio iz podruma i pazara", "Ivoševiću od Hajduka odj...", "Milanović ruska ku..a".


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.