Politika i društvo

podnesene kaznene prijave

(VIDEO): Optužbe za kriminal tijekom IDS-ovog vladanja Pulom: Miletiću i Matiću tableti od 8.500 kuna, Lerotiću frižider za vino, Kišberiju LED televizija!

Ferić se zahvalio zviždačima na hrabrosti, navevši nekoliko ozbiljnih kaznenih djela, dodajući da sve ovo nema veze s izlaskom Miletića iz IDS-a.

Pozvao ga je, ipak, da podnese neopozivu ostavku


 
2 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ferić se zahvalio zviždačima na hrabrosti, navevši nekoliko ozbiljnih kaznenih djela, dodajući da sve ovo nema veze s izlaskom Miletića iz IDS-a.

Pozvao ga je, ipak, da podnese neopozivu ostavku

Vijećnik SDP-a Danijel Ferić podnio je kaznene prijave protiv bivšeg predsjednika IDS-a, bivšeg pulskog gradonačelnika i aktualnog župana, Borisa Miletića te njegovih nekadašnjih najbližih suradnika zbog više ozbiljnih kaznenih djela vezanih s računima u gradskoj tvrtki za upravljanje zgradama Castrum '97, ali i zbog štetnih ugovora s Glasom Istre i još nekim medijima.

Nije zbog obitelji htio navesti imena novinara/urednika i fotografa Glasa Istre, ali jest cifru od 80 tisuća kuna. Dva urednika Glasa Istre optužio je za nepostojeće tekstove uoči otvaranja Gradskog bazena spomenuvši njihove honorare od nepunih 98 tisuća kuna.

Nije preskočio ni, kako je rekao, 'pankere i anarhiste' u Regional Expressu odnosno tvrtki Čempress koji su od građana Pule ali bez njihova znanja, a zahvaljujući Borisu Miletiću, dobili više od tri milijuna kuna.

kupno, 11 milijuna kuna iz gradskih poduzeća bačeno je u vjetar, kaže Ferić

Novih četiri milijuna je za mandata Miletić dao Manjguri, PR agenciji čuvenog analitičara Krešimira  Macana.

Ono čime se Manjgura bavila Ferić je nazvao dnom dna.

- Ukupno, 11 milijuna kuna iz gradskih poduzeća bačeno je u vjetar, istaknuo je Ferić.

"Policijski se izvidi provode, imam ta saznanja, kazao je Ferić o ranijoj Miletićevoj kaznenoj prijavi zbog nezakonitosti na Ribarskoj kolibi.

Ferić prvo nije htio o kazneno prijavljenim imenima IDS-ovih političara u slučaju Castrum, no na pitanje novinarke portala Istra24 nije opovrgnuo da su zloporabom, dva tableta (svaki vrijedan 8.500 kuna) završili kod Borisa Miletića i njegovog bivšeg pročelnika Ureda Grada i direktora gradskog poduzeća Castrum Aleksandra Matića, dok je IDS-ovom saborskom zastupniku Marinu Lerotiću otišao frižider za vino, a Dušku Kišberiju LED televizija.

O tome je SDP-ovac Danijel Ferić upravo izvijestio javnost na konferenciji za novinare koju je portal Istra24 prenosio na svojoj Facebook stranici.

Ferić se zahvalio zviždačima na hrabrosti, navevši nekoliko ozbiljnih kaznenih djela, dodajući da sve ovo nema veze s izlaskom Miletića iz IDS-a.

Pozvao ga je, ipak, da podnese neopozivu ostavku.


Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.