Politika i društvo

podnesene kaznene prijave

(VIDEO): Optužbe za kriminal tijekom IDS-ovog vladanja Pulom: Miletiću i Matiću tableti od 8.500 kuna, Lerotiću frižider za vino, Kišberiju LED televizija!

Ferić se zahvalio zviždačima na hrabrosti, navevši nekoliko ozbiljnih kaznenih djela, dodajući da sve ovo nema veze s izlaskom Miletića iz IDS-a.

Pozvao ga je, ipak, da podnese neopozivu ostavku


 
1 min
Danijela Bašić-Palković ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ferić se zahvalio zviždačima na hrabrosti, navevši nekoliko ozbiljnih kaznenih djela, dodajući da sve ovo nema veze s izlaskom Miletića iz IDS-a.

Pozvao ga je, ipak, da podnese neopozivu ostavku

Vijećnik SDP-a Danijel Ferić podnio je kaznene prijave protiv bivšeg predsjednika IDS-a, bivšeg pulskog gradonačelnika i aktualnog župana, Borisa Miletića te njegovih nekadašnjih najbližih suradnika zbog više ozbiljnih kaznenih djela vezanih s računima u gradskoj tvrtki za upravljanje zgradama Castrum '97, ali i zbog štetnih ugovora s Glasom Istre i još nekim medijima.

Nije zbog obitelji htio navesti imena novinara/urednika i fotografa Glasa Istre, ali jest cifru od 80 tisuća kuna. Dva urednika Glasa Istre optužio je za nepostojeće tekstove uoči otvaranja Gradskog bazena spomenuvši njihove honorare od nepunih 98 tisuća kuna.

Nije preskočio ni, kako je rekao, 'pankere i anarhiste' u Regional Expressu odnosno tvrtki Čempress koji su od građana Pule ali bez njihova znanja, a zahvaljujući Borisu Miletiću, dobili više od tri milijuna kuna.

kupno, 11 milijuna kuna iz gradskih poduzeća bačeno je u vjetar, kaže Ferić

Novih četiri milijuna je za mandata Miletić dao Manjguri, PR agenciji čuvenog analitičara Krešimira  Macana.

Ono čime se Manjgura bavila Ferić je nazvao dnom dna.

- Ukupno, 11 milijuna kuna iz gradskih poduzeća bačeno je u vjetar, istaknuo je Ferić.

"Policijski se izvidi provode, imam ta saznanja, kazao je Ferić o ranijoj Miletićevoj kaznenoj prijavi zbog nezakonitosti na Ribarskoj kolibi.

Ferić prvo nije htio o kazneno prijavljenim imenima IDS-ovih političara u slučaju Castrum, no na pitanje novinarke portala Istra24 nije opovrgnuo da su zloporabom, dva tableta (svaki vrijedan 8.500 kuna) završili kod Borisa Miletića i njegovog bivšeg pročelnika Ureda Grada i direktora gradskog poduzeća Castrum Aleksandra Matića, dok je IDS-ovom saborskom zastupniku Marinu Lerotiću otišao frižider za vino, a Dušku Kišberiju LED televizija.

O tome je SDP-ovac Danijel Ferić upravo izvijestio javnost na konferenciji za novinare koju je portal Istra24 prenosio na svojoj Facebook stranici.

Ferić se zahvalio zviždačima na hrabrosti, navevši nekoliko ozbiljnih kaznenih djela, dodajući da sve ovo nema veze s izlaskom Miletića iz IDS-a.

Pozvao ga je, ipak, da podnese neopozivu ostavku.


Nastavite čitati

Pula
 

'NIKAD VIŠE UHLJEBLJIVANJA' Gradonačelnik Zoričić o pripajanju triju gradskih firmi Pula Sportu: "Neće biti otkaza, ni smanjenja plaća, no bit će manje troškova, a više efikasnosti"

"Dobili smo punu sliku stanja u svim društvima i možemo ići u spajanje kako bismo imali nov početak i čistu tvrtku koja nikad više neće biti poligon za uhljebljivanje. Ovim postupkom željeli smo se resetirati od svih devijacija na koje se više ne želim vraćati. Promijenili smo standarde i, bio ja na čelu Pule ili netko drugi, Puležanke i Puležani više nikad neće dozvoliti povratak na staro“, rekao je gradonačelnik Zoričić

Pula
 

Zoričić i Miletić projekt GOO-a provode samo formalno

Naš je prijedlog bio usvojen te je tijekom lipnja i rujna održana edukacija za 21 učiteljicu iz pulskih osnovnih škola. Nakon provedene edukacije, započela je realizacija programa za pulske petašice i petaše. Iznos od 250.000 kuna će na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća rebalansom biti smanjen za 65.000 kuna koji nisu potrošeni jer je odabrana edukacija za učitelje s manjim brojem sati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.