Politika i društvo

dan uoči sjednice gradskog vijeća

Vijećnici Zoričićeve liste: Zašto tražimo smanjenje financiranje stranaka sa 720 na 300 tisuća kuna

Grad Pula u apsolutnom (ukupan iznos novca) i relativnom (iznos novca po članu) iznosu izdvaja među najvećim količinama novaca u Istarskoj županiji za tu namjenu. Minimalni iznos propisan zakonom je pet tisuća kuna po vijećniku, što za trenutni saziv Gradskog vijeća daje minimalni iznos od 110 tisuća kuna


 
1 min
Istra24

Grad Pula u apsolutnom (ukupan iznos novca) i relativnom (iznos novca po članu) iznosu izdvaja među najvećim količinama novaca u Istarskoj županiji za tu namjenu. Minimalni iznos propisan zakonom je pet tisuća kuna po vijećniku, što za trenutni saziv Gradskog vijeća daje minimalni iznos od 110 tisuća kuna

Dan uoči sjednice Gradskog vijeća, o svom prijedlogu za smanjenja godišnjeg iznosa za financiranje stranaka i nezavisnih lista sa 720 tisuća kuna godišnje na 300 tisuća kuna godišnje javnosti se obratila Nezavisna lista Filipa Zoričića. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

-  Na sutrašnjoj sjednici Gradskog vijeća će se odlučivati o inicijativi našeg vijećnika Kristijana Biterija koji je predložio smanjenje iznosa za financiranje stranaka i nezavisnih lista sa 720 tisuća kuna godišnje na 300 tisuća kuna godišnje.

"Grad Pula u apsolutnom (ukupan iznos novca) i relativnom (iznos novca po članu) iznosu izdvaja među najvećim količinama novaca u Istarskoj županiji za tu namjenu. Minimalni iznos propisan zakonom je pet tisuća kuna po vijećniku, što za trenutni saziv Gradskog vijeća daje minimalni iznos od 110 tisuća kuna".

"Smatramo da je potrebna racionalizacija i prilagodba trenutnim mogućnostima. Znamo da je financiranje stranaka jedan od ključnih načina kojima se jamči samostalnost rada političkih stranaka i nezavisnih lista te da su ta sredstva potrebna da bi se izbjegli utjecaji raznih interesnih skupina, no također smatramo da je ovaj iznos trenutačno prevelik te da politika mora i sama podnijeti dio teške socijalne i ekonomske situacije. Nadamo se da će i ostali predstavnici podržati našu inicijativu", zaključuju gradski vijećnici Nezavisne liste Filipa Zoričića.

"Znamo da je financiranje stranaka jedan od ključnih načina kojima se jamči samostalnost rada političkih stranaka i nezavisnih lista te da su ta sredstva potrebna da bi se izbjegli utjecaji raznih interesnih skupina, no također smatramo da je ovaj iznos trenutačno prevelik te da politika mora i sama podnijeti dio teške socijalne i ekonomske situacije", kažu u NLFZ-u


Nastavite čitati

Pula
 

LUKA ČUPIĆ: Pitam se bi li policija poslušala mene da sam upro prstom u nekoga i optužio ga za kriminalno djelo?

No umjesto aplauza zbog ekološkog aktivizma dobio je prijavu policiji radi sumnje na podmetanje požara. Tko je prijavio Ivana? Prijavio ga je g. Zoran Kostić, predstavnik investitora Hotela Valkane d.o.o.A što se mene tiče, ja sam dobio upiranje prstom istog gospodina sa sumnjom da sam počinio teško kriminalno djelo ispijanja mineralne vode dok se performans događao na cesti, 50-ak metara od kafića u kojem sam tada sjedio

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.