Politika i društvo

NA KRAJU DANA

"Za mene je i dalje Burda zakon"

Sutra vam donosimo intrigantne priče s Vallelunge, Barbarige i Rapca, iznad kojeg otkrivamo tajnu neobične građevine na 474 metra visokom vrhu


 
2 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sutra vam donosimo intrigantne priče s Vallelunge, Barbarige i Rapca, iznad kojeg otkrivamo tajnu neobične građevine na 474 metra visokom vrhu

"Za mene je i dalje Burda zakon jer se ona drži klasičnih veličina i mjera, ali po potrebi cijeli kroj izradim sama” , kazala je u današnjem zanimljivom razgovoru za Istru24 Nina Topić, poduzetna krojačica koja je u bijelom svijetu, među ostalim, radila kostime za ‘Star Trek’ i za seriju ‘Suits’, u kojoj je glumila Meghan Markle, sadašnja supruga princa Harryja. Nina se sada vratila u Pulu i otvorila krojačku radnju u starom gradu.

Za razliku od drugih agencija za nekretnine koje uvijek nešto prodaju, Milena Veljović iz pulske agencije 'Likvidus nekretnine' najčešće nešto potražuje, a to stoga jer je deset godina bila stečajni upravitelj i radila upravo s investitorima. Kao zanimljivost, kazala nam, je danas, stalno ima upita za proizvodnim halama kojih u Istri nedostaje.

- Hale se iznajmljuju za 3 eura po kvadratu, a najčešće se traže one oko tisuću kvadrata. Dakle mjesečno možete inkasirati tri tisuće eura samo od iznajmljivanja hale. A ne treba vam ni booking, ni sobarice za čišćenje', veli ona.

"Jugoslavija se rodila, doživjela svoj vrhunac i raspala u samo 45 godina, a mi u 34 godine još uvijek prolazimo „tranziciju k demokraciji“, koja se suštinski ne događa. Stalno smo joj na tragu, čekamo je, kao da čekamo Godota. Demokracija u Hrvatskoj samo formalno postoji, a društvo ne zna kuda da ide, tomu smo svjedoci svakodnevno, kazao nam je danas Igor Galo dva dana uoči pulske premijere njegovog dokumentarnog filma duljeg naslova ”1991. Adio Jugo, film, adio Jugoslovenski filmski festival, adio Jugoslavija.... vidimo se u slijedećem ratu".

Što vam, među ostalim, donosimo sutra?

Vallelunga, nekad vojno područje na sjevernoj stranici pulskog zaljeva, za tri godine postaje 'treći centar Pule'. Sutra čitajte koje sve namjene i objekte predviđa idejno rješenje.

Čitava Barbariga veliko je gradilište. Obišli smo neke od njih i raspitali se o cijenama budućih stanova i poslovnih prostora, sve u sklopu naše nove rubrike Svijet nekretnina.

Otkrivamo tajnu neobične građevine na na 474 metra visokom vrhu Standar iznad Rapca. Otkivamo čiji je to projekt  i kako će izgledati na lokaciji s koje pogled puca na more, Učku i unutrašnjost.

Danas su s vama bili Borka i Zoran, a sutra uredničko kormilo preuzimaju Leo i Silvio.

Laka vam i mirna noć.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.