Politika i društvo

NA KRAJU DANA

Zadiranje u džepove pulskih iznajmljivača isto je kao guranje ruke u osinje gnijezdo. Filip Zoričić to jako dobro zna

Sudskom odlukom riječki 3. Maj dužan je jednoj od Uljanikovih tvrtki isplatiti dva milijuna eura. Sutra vam otkrivamo buduće puteve novca. Donosimo nadalje nastavak priče o „spomeniku bespravne gradnje u Vodnjanu“


 
2 min
Nera Softić ⒸFOTO: Manuel Angelini

Sudskom odlukom riječki 3. Maj dužan je jednoj od Uljanikovih tvrtki isplatiti dva milijuna eura. Sutra vam otkrivamo buduće puteve novca. Donosimo nadalje nastavak priče o „spomeniku bespravne gradnje u Vodnjanu“

Najvažnija vijest današnjeg dana zasigurno je vijest da su odluke o povećanju poreza iznajmljivače (prema kojoj se paušal po krevetu sa 40 povećava na čak 200 eura) te porezu na dohodak, a koje su trebale biti izglasane na današnjoj sjednici pulskog Gradskog vijeća – skinute sa dnevnog reda. I to bez objašnjenja. Ima vremena, kazala je predsjednica Vijeća Marija Marković Nikolovski, zadržavajući pravo da mijenja dnevni red.

Najočekivanije točke su tako „nestale“, a gradonačelnik si je kupio vrijeme. I njemu je jasno da je taknuo u osinje gnijezdo pa se valja bolje pripremiti. Ulozi su veliki. Doznali smo s današnje sjednice i da je Uljanik dužan Gradu Puli 900.000 eura te da garažna kuća na Marsovom polju, usprkos bojazni vijećnika Marina Lerotića, neće poplaviti tijekom kiše. Rekao mu je to Zoričić, a njemu struka.

Grad Rovinj se pak, pisali smo danas, muči s pronalaskom izvođača radova na rekonstrukciji tamošnjeg kazališta. Za posao nude 190.000 eura, a jedini izvođač radova koji su se javili traži više nego dvostruko.

Izvijestili smo danas i da se pulsko prenoćište seli iz Tršćanske u Valtursku ulicu te da su im potrebne grijalice i deke. Pomozite ako možete. I danas smo popratili sva najvažnija događanja na Sajmu knjiga, a nastavit ćemo to raditi i sutra.

Osim toga, i svih dnevnih aktualnosti, sutra ćemo vam na našem portalu i otkriti tko je novo lice koje stupa na pulsku političku scenu. Bivši je savjetnik Bože Petrova.

Nadalje, sudskom odlukom riječki 3. Maj dužan je jednoj od Uljanikovih tvrtki isplatiti dva milijuna eura. Sutra vam otkrivamo buduće puteve novca.

Donosimo također nastavak priče o „spomeniku bespravne gradnje u Vodnjanu“. Za bespravno probijanje izlaza na državnu cestu i postavljanje nosača reklamnog panoa, Grad Vodnjan izdao u četiri mjeseca izdao 14 tisuća eura kazni, a Hrvatske ceste slučaj su proslijedile inspekciji.

 

 

 

 


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.