Politika i društvo

OSTAVKA PREDSJEDNICE UPRAVNOG VIJEĆA KAMENJAK

Zašto DORH-u treba toliko dugo da otkrije je li netko u džep stavio milijun kuna od ulaznica na Kamenjaku?

Javnost još uvijek nije doznala što je s kaznenom prijavom koju je još 2019. godine zbog sumnje u manipulaciju sustavom naplate parkiranja na Kamenjaku podnijelo bivše Upravno vijeće u mandatu Gorana Buića


 
2 min
Danijela Bašić-Palković
Foto JU Kamenjak

Javnost još uvijek nije doznala što je s kaznenom prijavom koju je još 2019. godine zbog sumnje u manipulaciju sustavom naplate parkiranja na Kamenjaku podnijelo bivše Upravno vijeće u mandatu Gorana Buića

Predsjednica Upravnog vijeća Javne ustanove Kamenjak Petra Burić podnijela je ostavku na toj funkciji. Navela je da se radi o privatnim razlozima i više od toga nije željela govoriti.

Na pitanja je li razlog njenog odlaska nezadovoljstvo s politikom novog načelnika Ivana Kirca, ali i ostalih članova Upravnog vijeća, Burić takve tvrdnje odbacuje.

- Bila sam zadovoljna radom svih članova Upravnog vijeća, a molbu za razrješenje dužnosti predala sam početkom siječnja 2022. godine. S načelnikom imam dobru suradnju na ostalim projektima, a što se tiče politike i smjera u kojem vodi Općinu, nije bilo neslaganja, rekla je Burić.

Načelnik Medulina Ivan Kirac tvrdi da je Burić otišla zbog obiteljskih razloga te da će idući tjedan izaći s prijedlogom novih kandidata, ne želeći otkriti njihova imena

I načelnik Ivan Kirac tvrdi da je Burić otišla zbog obiteljskih razloga te da će idući tjedan izaći s prijedlogom novih kandidata, ne želeći otkriti njihova imena.

No kako neslužbeno doznajemo, novi predsjednik Upravnog vijeća bit će Elvis Počerak. Nekada je bio predsjednik mjesnog odbora Medulin II u mandatu načelnika Gorana Buića, ali je odavno raskrstio s Buićem.

Foto JU Kamenjak

Također, doznajemo da Petra Burić nije bila zadovoljna kako se neki njeni kolege iz nezavisne liste odnose prema njenom radu u Upravnom vijeću i jednostavno je shvatila da ne želi dalje bez podrške vlastitih ljudi.

U međuvremenu, dok se vodstvo Upravnog vijeća mijenja, javnost još uvijek nije doznala što je s kaznenom prijavom koju je još 2019. godine zbog sumnje u manipulaciju sustavom naplate parkiranja na Kamenjaku, podnijelo bivše Upravno vijeće u mandatu Gorana Buića.

Naime, prijava je podnesena protiv nepoznatog počinitelja zbog osnovane sumnje da je zbog zloporaba vezanih uz naplatu ulaznica, ustanovi koja upravlja tim područjem, nanesena znatna materijalna šteta.

Nikad nije otkriveno tko je sudjelovao u prevari s ulaznicama i stavio u džep oko milijun kuna. Upravo se taj iznos u više navrata spominjao.

Odvjetništvo je sada ušlo već u treću godinu istrage, a još nema apsolutno nikakvih informacija tko je odgovoran za makinacije s ulaznicama

Odvjetništvo je sada ušlo već u treću godinu istrage, a još nema apsolutno nikakvih informacija tko je odgovoran za makinacije s ulaznicama.

Načelnik Ivan Kirac potvrđuje da se istraga i dalje provodi te da osim toga nema nikakvih drugih informacija.

Sada bivša predsjednica Upravnog vijeća Kamenjaka Petra Burić na ovu je temu rekla da zadnju informaciju od Općinskog državnog odvjetništva u Puli ima od kolovoza 2021. godine kada je potvrđeno da je "postupak povodom kaznene prijave još uvijek u tijeku".

Pitali smo odvjetništvo u kojoj je fazi istraga, no do zaključenja ovog teksta njihov odgovor nismo dobili.


Nastavite čitati

Istra
 

DRAŽEN STILINOVIĆ: 'Financijska situacija nije dobra i uskoro ćemo sve objaviti, no ja sam optimist. Ukidamo bale, a rasuti SRF odmah će se plasirati na daljnje zbrinjavanje. To će pomoći centru da krene naprijed'

Ne znam koliko poznajete druge centre u Hrvatskoj, ali moje osobno mišljenje je da je Kaštijun jedan od najboljih, ako ne i najbolji centar za zbrinjavanje otpada u Hrvatskoj. Kaštijun s čitavom Istrom je po pitanju zbrinjavanja otpada daleko ispred svih drugih, ali to je moje subjektivno mišljenje. Imao sam priliku upoznati i druge centre u Hrvatskoj i stojim iza toga da je Kaštijun najbolji

Istra
 

BILO JEDNOM NA DIVLJEM ZAPADU ISTOČNE ISTRE (2) U Viškovićima se i poljoprivredno zemljište prodaje pod građevinsko

Legalni kriminal. U jeziku oksimoron, u prostorno-planskoj praksi - stvarnost. Uzmimo za primjer Viškoviće. To malo naselje na obronku zapadne obale Istre podno Skitače u općini Raša upravo proživljava nepovratnu urbanističku i strukturalnu metamorfozu. Naseobina koju sami investitori koji grade mnogobrojne vile oglašavaju kao mirno i okruženo zelenilom, upravo se pretvara u još jedno mjesto u Istri koje će svoj neprocijenjiv resur - prostor – prepustiti jednoličnim zdanjima koji će jedan drugome nalikovati kao jaje jajetu, koje će kupiti stranci s većom platežnom moći od domicilnog stanovništva, a koje je svoje parcele prodavalo za nekoliko desetaka eura po metru kvadratnom, većinu godine bit će prazne, dok ćemo one koji će u Viškovićima doista živjeti moći pobrojati na prste jedne ruke. Zasigurno će ih, kada se sve vile dovrše, biti manje nego bazena

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.