Politika i društvo

OTKAZANO OTVARANJE NOVE BOLNICE

Zbog epidemiološke situacije župan Miletić odlučio odgoditi svečanost otvaranja nove Opće bolnice Pula

Svečano otvaranje nove Opće bolnice Pula koje je trebalo biti održano u ponedjeljak, 17. siječnja, ipak će, kako javljaju iz Istarske županije, biti odgođeno zbog trenutno nepovoljne epidemiološke situacije


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Opća bolnica Pula

Svečano otvaranje nove Opće bolnice Pula koje je trebalo biti održano u ponedjeljak, 17. siječnja, ipak će, kako javljaju iz Istarske županije, biti odgođeno zbog trenutno nepovoljne epidemiološke situacije

Opća bolnica Pula prošlog je mjeseca dobila uporabnu dozvolu za cjelokupan projekt izgradnje nove bolnice. Time je dovršena najznačajnija investicija istarskog zdravstva u proteklih 30 godina. Svečano otvaranje nove bolnice planirano je za ponedjeljak, 17. siječnja.

Međutim, zbog pogoršane epidemiološke situacije, rasta broja zaraženih te broja preminulih od virusa Covid 19, istarski župan, Boris Miletić, donio je odluku o otkazivanju svečanog otvaranja.

OB Pula
Prethodno se, navode iz Istarske županije, konzultirao sa Stožerom civilne zaštite Istarske županije, a sa županovom odlukom o otkazivanju složio se i Ured predsjednika Vlade Republike Hrvatske.

- Nakon dugih godina čekanja Istra ima novu, modernu i vrhunski opremljenu bolnicu, primjerenu 21. stoljeću i po uzoru na najrazvijenije europske regije. Nova bolnica je na ponos svih nas, a posebice na radost djelatnika i pacijenata kojima i ovom prilikom zahvaljujem što su imali razumijevanja tijekom proteklih šest godina koliko je trajala izgradnja, kazao je župan dodajući da će se svečanost održati čim se poboljša epidemiološka slika.


Nastavite čitati

Pula
 

PULJANKA LEONIDA KOVAČ NA ZADNJEM "DORUČKU": „Sajam je jedno od rijetkih mjesta gdje je dopuštena sloboda mišljenja“

Ovogodišnje, 29. izdanje Sajma zatvorio je Korado Korlević, veliki astronom, jedan od mikrokozmosa Istre. On je u Crvenom salonu, koji nikad u sajamskoj povijesti nije bio tako pun, u programu PRistrani Histrokozmosa održao dojmljivo predavanje „Od magične zemlje do plesa mrtvaca“ i na kraju svima u publici dao domaću zadaću: da učine sve što mogu da ovaj svijet bude bolji

Pula
 

Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, traže se volonteri

Na Međunarodni dan volontera Gradska knjižnica i čitaonica Pula pokreće volonterski program, objavljuje svoje Smjernice za volontere i poziv za volontiranje u Knjižnici * Knjižnica trenutno traži volontere i poziva sve zainteresirane za održavanje kreativnih i informatičkih radionica u Čitaonici kluba umirovljenika i za pomoć na radionicama na Odjelu za djecu i mlade

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.