Politika i društvo

Obilježena je i 12. godišnjica djelovanja

Zlatan Varelija novi predsjednik Istarske stranke umirovljenika

Dosadašnji predsjednik Zdenko Pliško imenovan je počasnim predsjednikom * Varelija je pozvao sve prisutne da na izborima za Europski parlament 9. lipnja preferencijalno podrže aktualnog istarskog europarlamentarca Valtera Flega


 
3 min
Istra24

Dosadašnji predsjednik Zdenko Pliško imenovan je počasnim predsjednikom * Varelija je pozvao sve prisutne da na izborima za Europski parlament 9. lipnja preferencijalno podrže aktualnog istarskog europarlamentarca Valtera Flega

Istarska stranka umirovljenika (ISU/PIP) obilježila je danas 12. godinu rada, kao i redovnu godišnju izvještajnu skupštinu, a tom je prilikom usvojen i Izvještaj o radu te izabran novi predsjednik Zlatan Varelija. Dosadašnji predsjednik Zdenko Pliško imenovan je počasnim predsjednikom. Prisutni su delegati, njih više od 130, zahvalili Plišku na dosadašnjem radu te novom predsjedniku Vareliji zaželjeli mnogo uspjeha.

Pliško je bio inicijator mnogih ulaganja za domove za starije i nemoćne te socijalnih programa s ciljem podizanja socijalnog standarda umirovljenika. Također, zalagao se za povećanje smještajnih kapaciteta u domovima za starije osobe pa su tako izgrađeni domovi u Labinu i Pazinu, te dograđeni oni u Buzetu i Rovinju, a obnovljeni u Raši i Novigradu. Njegovom inicijativom osigurana je besplatna pravna pomoć umirovljenicima te pri županijskoj skupštini imenovano Povjerenstava za zaštitu starijih osoba. Zalagao se za očuvanje i promicanje zavičajnih vrijednosti i uvođenju zavičajne nastave u predškolske i školske ustanove. Stranka je tijekom njegovog razdoblja rasla organizacijski i brojčano. Danas ISU ima podružnice ili povjerenike gotovo u svim gradovima i općinama Županije. Ostvarena je suradnja s umirovljenički udrugama i ustanovama koje skrbe o starijim osobama. Sami su uredili i opremili vlastite prostorije u Puli, Banovčeva 6, u kojima imaju dežurstvo i rad tijela stranke. Ne manje važno, Pliško je bio inicijator programa „pomoć u kući“ što je i realizirano te u suradnji s Crvenim križem to se i provodi putem gerontodomaćicama.

Novi je predsjednik Varelija predstavio svoj program rada. Varelija je istaknuo osuvremenjivanje Istarske stranke umirovljenika kao jednu od svojih glavnih aktivnosti na samom početku mandata, pod čime podrazumijeva i modernizaciju načina komunikacije prema javnosti i medijima. Također, Varelija je pozvao sve prisutne da na izborima za Europski parlament 9. lipnja preferencijalno podrže kandidata broj 1 na listi broj 9 – aktualnog istarskog europarlamentarca Valtera Flega.

Flego je zahvalio svojim koalicijskim partnerima na plodonosnoj suradnji, koja je proteklih godina rezultirala mnogim aktivnostima, posebice za vrijeme njegovog rada na čelu Županije.

- Čast mi je već četvrti put biti kandidat Istarske stranke umirovljenika na izborima – dva puta za župana te dva puta za zastupnika u Europskom parlamentu. S obzirom da je čak 80 posto svih javnih investicija u Hrvatskoj financirano europskim novcem, izuzetno je važno tko će vas predstavljati u Europi, sudjelovati u kreiranju novog europskog proračuna i nastaviti jačati EU socijalni fond. Vjerujem da ćemo u narednim godinama realizirati još brojne manifestacije, projekte i programe za osobe treće životne dobi, zaključio je nositelj liste broj 9, kandidat broj 1 Valter Flego.

Župan Boris Miletić zahvalio se počasnom predsjednikom Plišku na dugogodišnjoj suradnji sa Županijom i pohvalio njegov trud, doprinos, mnogobrojne inicijative i zaželio novom predsjedniku uspjeh u daljnjem radu.


Nastavite čitati

Istra
 

U Puli venu makovi, u Vodnjanu jedna politička stranka

U nastavku serijala o Istarskom veleučilištu sutra objavljujemo tko je novi član Upravnog vijeća kojeg je, kao svoga člana, imenovala Istarska županija * Ministarstvo i županija donijelo odluke o legalitetu digitalnog panoa na ulazu u Vodnjan * Analiziramo vodnjansku političku scenu pred predstojeće izbore za Mjesne odbore

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.