Politika i društvo

reakcije na napad

Župan Miletić i Paus (IDS) osudili sramotan huliganski ispad u Puli

Oštro osuđujem svaki oblik huliganskog i nesportskog ponašanja, jer je to u suprotnosti sa srži sporta. Sport treba spajati i širiti pozitivnu energiju u društvu naglasio je Paus


 
1 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini

Oštro osuđujem svaki oblik huliganskog i nesportskog ponašanja, jer je to u suprotnosti sa srži sporta. Sport treba spajati i širiti pozitivnu energiju u društvu naglasio je Paus

- Najoštrije osuđujem  huliganski ispad koji se sinoć dogodio u Puli , istaknuo je predsjednik IDS-a Dalibor Paus referirajući se na sramotan huliganski ispad u kojemu je nekolicina mladih navijača kamenovala autobus s igračicama vukovarskog odbojkaškog kluba 'ŽOK ENNA Vukovar'.

Oštro osuđujem svaki oblik huliganskog i nesportskog ponašanja, jer je to u suprotnosti sa srži sporta. Sport treba spajati i širiti pozitivnu energiju u društvu naglasio je Paus, dodajući:

Mlade 'navijače', ako se tako mogu nazvati, treba prije svega učiti što sport uopće znači. Sport nije samo takmičenje, već univerzalno sredstvo razumijevanja među ljudima, gdje se promoviraju vrijednosti mira, kao što su tolerancija, poštovanje, inkluzija, kako na individualnoj tako i na razini zajednice.

Istra je uvijek bila primjer toga, mjesto gdje se svi osjećaju dobrodošli. Ovakvi izolirani incidenti bacaju ljagu na to i moramo učiniti sve da se ovako nešto ne ponovi u budućnosti, zaključio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Napad je osudio i istarski župan Boris Miletić.

 

- Izražavam veliko žaljenje zbog incidenta koji se dogodio u Puli jer je naša regija poznata kao tolerantna i miroljubljiva i svatko tko dođe u Istru treba se osjećati dobrodošlim i sigurnim. Posebice žalosti što se to dogodilo nakon odbojkaške utakmice jer je suprotno vrijednostima koje promiče sport, a i naše društvo u cjelini“, poručio je župan, koji se nada da se ovakvi incidenti više neće ponoviti te da će policija pronaći i adekvatno sankcionirati počinitelje.


Nastavite čitati

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Pula
 

Pulski Možemo!:"Sječa na Valkanama je nezakonita"

"Zakon je jasan - bez dozvole odnosno doznake Hrvatskih šuma - sječa je zabranjena", poručuju Možemovci, a sumnja u zakonitost sječe potvrđena je u odgvoru Hrvatski šuma "pa se bageri i sva prateća teška mehanizacija moraju odmah zaustaviti"

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.