Sport i rekreacija

pozvani igrači da se cijepe

ATP: Kontroverza oko Đokovićeve vize nanijela štetu - "na svim frontovima"

ATP i dalje nastavlja sa snažnom preporukom svim igračima ATP Toura da se cijepe, što ATP smatra esencijalnim kako bi se tenis nosio s pandemijom. Ohrabruje što je 97 posto od 100 najboljih igrača cijepljeno, što je dovelo do ovogodišnjeg Australian Opena


 
2 min
HINA

ATP i dalje nastavlja sa snažnom preporukom svim igračima ATP Toura da se cijepe, što ATP smatra esencijalnim kako bi se tenis nosio s pandemijom. Ohrabruje što je 97 posto od 100 najboljih igrača cijepljeno, što je dovelo do ovogodišnjeg Australian Opena

"Kontroverza oko australske vize Novaka Đokovića donijela je štete 'na svim frontovima'", priopćio je ATP Tour koji organizira Udruga teniskih profesionalaca.

ATP se također zauzeo za jasnija pravila ulaska u Australiju te je pozvao igrače da se cijepe.

Prvi reket svijeta Đoković napustio je u ponedjeljak imigracijski centar u kojem je bio smješten, nakon što je australski sudac poništio odluku australskih vlasti o uskraćivanju vize. No, australski ministar za imigracijska pitanja i dalje ima ovlasti ponovno odbiti vizu i deportirati necijepljenog igrača.

"Komplikacije koje su posljednjih dana bile povezane s ulaskom igrača u Australiju ukazale su na potrebu jasnijeg razumijevanja, komunikacije i primjene pravila", naveo je u priopćenju ATP Tour.

“Jasno je da je Đoković putujući u Melbourne vjerovao da mu je dano potrebno medicinsko izuzeće koje je u suglasnosti s pravilima ulaska u zemlju", navodi ATP.

"Serija događaja koji su doveli do sudskog saslušanja u ponedjeljak nanijela je štetu na svim frontovima, uključujući Novakovu dobrobit i pripreme za Australian Open", dodaje ATP.

U priopćenju se dodaje da ATP i dalje nastavlja sa snažnom preporukom svim igračima ATP Toura da se cijepe, što ATP smatra esencijalnim kako bi se tenis nosio s pandemijom.

„Ovo se temelji na znanstvenim dokazima koji podupiru pružene zdravstvene prednosti i usklađenost s globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će s vremenom postati stroži", navodi ATP, koji dodaje da ohrabruje što je 97 posto od 100 najboljih igrača cijepljeno, što je dovelo do ovogodišnjeg Australian Opena.


Nastavite čitati

Svijet
 

Svjetski čelnici osudili pucnjavu na Trumpovom predizbornom skupu

Amerikanci strahuju od porasta političkog nasilja, pokazala je nedavna anketa Reutersa/Ipsosa, pri čemu su dva od tri ispitanika u anketi provedenoj u svibnju rekla da strahuju da bi nasilje moglo uslijediti nakon izbora u studenom na kojima će se republikanac Trump sučeliti s trenutnim predsjednikom Bidenom, demokratom koji je također osudio pucnjavu

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.