Sport i rekreacija

pozvani igrači da se cijepe

ATP: Kontroverza oko Đokovićeve vize nanijela štetu - "na svim frontovima"

ATP i dalje nastavlja sa snažnom preporukom svim igračima ATP Toura da se cijepe, što ATP smatra esencijalnim kako bi se tenis nosio s pandemijom. Ohrabruje što je 97 posto od 100 najboljih igrača cijepljeno, što je dovelo do ovogodišnjeg Australian Opena


 
1 min
HINA

ATP i dalje nastavlja sa snažnom preporukom svim igračima ATP Toura da se cijepe, što ATP smatra esencijalnim kako bi se tenis nosio s pandemijom. Ohrabruje što je 97 posto od 100 najboljih igrača cijepljeno, što je dovelo do ovogodišnjeg Australian Opena

"Kontroverza oko australske vize Novaka Đokovića donijela je štete 'na svim frontovima'", priopćio je ATP Tour koji organizira Udruga teniskih profesionalaca.

ATP se također zauzeo za jasnija pravila ulaska u Australiju te je pozvao igrače da se cijepe.

Prvi reket svijeta Đoković napustio je u ponedjeljak imigracijski centar u kojem je bio smješten, nakon što je australski sudac poništio odluku australskih vlasti o uskraćivanju vize. No, australski ministar za imigracijska pitanja i dalje ima ovlasti ponovno odbiti vizu i deportirati necijepljenog igrača.

"Komplikacije koje su posljednjih dana bile povezane s ulaskom igrača u Australiju ukazale su na potrebu jasnijeg razumijevanja, komunikacije i primjene pravila", naveo je u priopćenju ATP Tour.

“Jasno je da je Đoković putujući u Melbourne vjerovao da mu je dano potrebno medicinsko izuzeće koje je u suglasnosti s pravilima ulaska u zemlju", navodi ATP.

"Serija događaja koji su doveli do sudskog saslušanja u ponedjeljak nanijela je štetu na svim frontovima, uključujući Novakovu dobrobit i pripreme za Australian Open", dodaje ATP.

U priopćenju se dodaje da ATP i dalje nastavlja sa snažnom preporukom svim igračima ATP Toura da se cijepe, što ATP smatra esencijalnim kako bi se tenis nosio s pandemijom.

„Ovo se temelji na znanstvenim dokazima koji podupiru pružene zdravstvene prednosti i usklađenost s globalnim propisima o putovanju, za koje očekujemo da će s vremenom postati stroži", navodi ATP, koji dodaje da ohrabruje što je 97 posto od 100 najboljih igrača cijepljeno, što je dovelo do ovogodišnjeg Australian Opena.


Nastavite čitati

Svijet
 

Gradonačelnik Pule u službenom posjetu Ljubljani

"Iznimno mi je drago što sam posjetio Ljubljanu koja predstavlja primjer uspješnog grada i dobre prakse na području  komunalnih djelatnosti, uređenja centra grada te zelenih politika. Razmjena iskustava od velike je važnosti, jer se primjeri prakse mogu u budućem periodu primjenjivati i kod nas te time bitno utjecati na napredak i razvoj Pule", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić

Svijet
 

Hrvatska pomaže Ukrajini s još 500.000 eura

Iako Hrvatska već pruža značajnu bilateralnu pomoć Ukrajini, donacija u Sveobuhvatni paket pomoći ojačala bi poziciju te pridonijela dodatnoj vidljivosti Hrvatske unutar NATO-a kao članice koja i kroz NATO-ovu platformu daje snažnu podršku Ukrajini", rekao je šef hrvatske diplomacije Gordan Grlić Radman* Hrvatska i američka vlada dogovorile su potporu Hrvatskoj kroz program financiranja stranih oružanih snaga u iznosu od 140 milijuna dolara

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.