Sport i rekreacija

PROSLAVA DANA TURIZMA U POREČU

Brojni mališani sudjelovali u prezentaciji sportskih klubova

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih


 
2 min
Istra24

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih

Proslava Svjetskog dana turizma u Poreču danas je počela obilježavanjem Europskog tjedna sporta. Na Trgu slobode se od 10 do 12 sati održavala se prezentacija sportskih klubova i udruga, članica Sportske zajednice grada Poreča, a bila je prvenstveno namijenjena najmlađim Porečanima, s ciljem da se djeca upoznaju s izborom sportova u gradu Poreču te potakne interes za bavljenje nekim od njih, a time i usmjeri dijete prema zdravom načinu življenja.

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih.

Kada se tome doda i iznimna sportska infrastruktura s ukupno šest javnih i dvije privatne sportske dvorane, nogometnim kampusom, igralištima, pump-trackom, stazama i brojnim teniskim i drugim terenima, zaokružuje se pogled na porečki sport.

Kako ističu iz Grada, porečkim vrtićarcima i učenicima danas su se pridružili i gradonačelnik Loris Peršurić i direktor TZ Poreč Nenad Velenik, koji su pohvalili angažman sportskih djelatnika i klubova u namjeri da približe sport djeci i tako nastave bogatu sportsku tradiciju našega grada.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma nastavlja se danas interpretativnom šetnjom „La mula de Parenzo", dok su sutra organizirane besplatne ture pod motom „Upoznaj Poreč" – edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča na hrvatskom u 17 sati i engleskom jeziku u 13 sati. Na Trgu slobode održat će se i tradicionalni Smotra istarskih autohtonih proizvoda.


Nastavite čitati

Istra
 

AFERU 'BONAMENAT' OTKRILA JE ISTRA24 Rovinjski gradonačelnik, IDS-ov Marko Paliaga bio je u sukobu interesa kada je vršio pritisak da se njegovog prijatelja vrati na posao u Centru za povijesna istraživanja

Šef IDS-a Dalibor Paus branio je Paliagu kada je Istra24 lani u lipnju otkrila da je vršio pritisak na ravnatelja rovinjskog Centra za povijesna istraživanja, i to službenim dopisom, tražeći da na posao vrati njegovog prijatelja, ex dogradonačelnika Rovinja Silvana Zillija, pozivajući se pritom na - stranačku iskaznicu

Istra
 

Supružnici Omanović iz Vodnjana: "Hvala vam svima, dobri ljudi, dali ste nam sve pa i više nego što smo si mogli zamisliti"

Uplaćene su i brojne donacije, a svima se supružnici Omanović od srca zahvaljuju i poručuju da treba uzeti, ali da treba i ispružiti ruku drugima kada je netko u potrebi. Upravo zato, apeliraju na sve ljude dobra srca koji su i njima pomogli i drugima koji još žele pomoći da to u ovim svečarskim danima učine za nekog iz svoje blizine, jer oni su, kažu, i više nego namireni i ne bi htjeli uzimati drugima kojima u ovom trenutku više treba

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.