Sport i rekreacija

PROSLAVA DANA TURIZMA U POREČU

Brojni mališani sudjelovali u prezentaciji sportskih klubova

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih


 
2 min
Istra24

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih

Proslava Svjetskog dana turizma u Poreču danas je počela obilježavanjem Europskog tjedna sporta. Na Trgu slobode se od 10 do 12 sati održavala se prezentacija sportskih klubova i udruga, članica Sportske zajednice grada Poreča, a bila je prvenstveno namijenjena najmlađim Porečanima, s ciljem da se djeca upoznaju s izborom sportova u gradu Poreču te potakne interes za bavljenje nekim od njih, a time i usmjeri dijete prema zdravom načinu življenja.

Slogan „Poreč-grad sporta" koji se često koristi kako bi se istaknuo sportski duh Poreča vrijedi i više kada se vidi veličina i brojnost sportske zajednice u čijem sklopu djeluje 47 sportskih klubova i udruga u 35 različitih sportova, s više od 3.500 članova, od kojih se redovno natječe njih oko 1.900, a među njima ima najviše onih najmlađih.

Kada se tome doda i iznimna sportska infrastruktura s ukupno šest javnih i dvije privatne sportske dvorane, nogometnim kampusom, igralištima, pump-trackom, stazama i brojnim teniskim i drugim terenima, zaokružuje se pogled na porečki sport.

Kako ističu iz Grada, porečkim vrtićarcima i učenicima danas su se pridružili i gradonačelnik Loris Peršurić i direktor TZ Poreč Nenad Velenik, koji su pohvalili angažman sportskih djelatnika i klubova u namjeri da približe sport djeci i tako nastave bogatu sportsku tradiciju našega grada.

Obilježavanje Svjetskog dana turizma nastavlja se danas interpretativnom šetnjom „La mula de Parenzo", dok su sutra organizirane besplatne ture pod motom „Upoznaj Poreč" – edukativno razgledavanje grada u pratnji vodiča na hrvatskom u 17 sati i engleskom jeziku u 13 sati. Na Trgu slobode održat će se i tradicionalni Smotra istarskih autohtonih proizvoda.


Nastavite čitati

Istra
 

Krasna zemljo, obiteljski urbanizirana. A Cosulich Patrizia dobila konkurenciju u... "Porečanki"

U kontroverznoj zgradi Porečanka u Puli, gdje je u kratkom roku došlo do dva pokušaja deložacije, događali su se mutni poslovi s parking mjestima, cijenama i načinima najma, a bilo je i prostitucije * Pisali smo danas i o overturizmu, plaćama u pulskoj cementari, problemima u Kolodvorskoj ulici i cesti kroz Majmajolu * Sutra nastavljamo analizu USKOK-ove optužnice u slučaju Dorina. Vrlo je zanimljiv dio u kojem se opisuju kaznena djela nekad moćnog županijskog voditelja Seada Ibrahimovića. Donosimo i objašnjenje Grada Buja vezano za obiteljske urbanizacije

Istra
 

Šimun Matišić Quartet u srijedu nastupa u Rovinju na 20. BaRoMusu

Uz Šimuna Matišića višestruko nagrađivanog mladog glazbenika bogate i zanimljive karijere, koji predvodi kvartet, u sastavu sviraju Krunoslav Levačić (udaraljke), Dani Bošnjak (flauta) i Zvonimir Šestak (kontrabas), a riječ je o velikim umjetničkim individuama i osebujnim glazbenim ličnostima, ponajboljim instrumentalistima u regiji

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.