Sport i rekreacija

50 košarkaša od 1. do 8. razreda osnovne škole

FOTO/VIDEO:"Mi smo vodnjanski košarkaški klub "Oliva" - i nećemo se tek tako zaustaviti!"

Ono što smo vidjeli na treningu KK 'Olive' potiče jaki predosjećaj da tu ima velikih košarkaških potencijala. Sve ovisi o njihovoj vjeri i ustrajnosti. Trenutno je u klubu aktivno 50-ak košarkaša od prvog do osmog razreda osnovne škole, uz dva igrača koji su ove godine upisali prvi razred srednje škole


 
3 min
Zoran Angeleski ⒸFOTO: Manuel Angelini

Ono što smo vidjeli na treningu KK 'Olive' potiče jaki predosjećaj da tu ima velikih košarkaških potencijala. Sve ovisi o njihovoj vjeri i ustrajnosti. Trenutno je u klubu aktivno 50-ak košarkaša od prvog do osmog razreda osnovne škole, uz dva igrača koji su ove godine upisali prvi razred srednje škole

Energiju koju je izvjestiteljski dvojac portrala Istra24 osjetio za posjeta treningu dječaka Košarkaškog kluba "Oliva" u vodnjanskoj osnovnoj školi vratila je potpisani tandem u njihove vlastite, davne košarkaške dane kada su, manje ili više vjerno, kopirali poteze i pokrete tadašnjih svjetskih zvijezdi, a ponekad si i, želeći biti nešto viši, pridodavali u službenim odgovorima i pokoji centimetar više. Uvjereni da ćemo ostvariti planetarnu karijeru.

Ono što smo vidjeli na treningu 'Olive' potiče jaki predosjećaj da tu ima velikih košarkaških potencijala. Sve ovisi o njima samima, njihovoj vjeri, predanosti i ustrajnosti.

Filip Kuftić i Toni Milovan - spremni smo 100 posto za ulazak u igru

Košarkaški klub "Oliva Vodnjan - Dignano" osnovan je 2002. godine. Trenutno je u klubu aktivno 50-ak košarkaša od prvog do osmog razreda osnovne škole, uz dvojicu igrača koji su ove godine upisali prvi razred srednje škole.

Treneri Aleksandar Nišić i Erik Križanac

Klub počinje novu stranicu prije pet godina dovođenjem tadašnjeg profesora tjelesnog odgoja u Osnovnoj školi 'Vodnjan' i trenera košarke Aleksandra Nišića, kojem se nedugo kasnije priključuje i tadašnji student, a sada već magistar kineziologije Erik Križanac.

Rad košarkaškog kluba usredotočen je isključivo na mlađe uzraste, gdje se natječu u četiri kategorije: U-9, U-11, U-13 i U-15. Zbog toga je i prošle godine dvorana OŠ Vodnjan prilagodila svoje uvjete, napravivši nove košarkaške table koje mogu spuštati visinu obruča do 260 centimetara.

Uspjesi kluba počeli su već u prvoj godini kada su po prvi puta odveli ekipu U-9 na Prvenstvo Hrvatske i osvojili drugo mjesto u državi (2017. godine). Od tada svake godine u Mini Košarci, Košarkaški klub Oliva uspijeva izboriti završnice Prvenstva Hrvatske.

- Osim tih rezultata, možemo izdvojiti i prošlogodišnju najuspješniju sezonu u kojoj smo, bez poraza, osvojili Istarske lige u Mini košarci u dvije kategorije U-9 i U-11, dok su dječaci rođeni 2008., kao prvoplasirana ekipa u regiji Zapad, izborili četvrtfinale Prvenstva Hrvatske i tu izgubili od Zadra, kaže nam trener KK 'Oliva' Erik Križanac.

Prije samo desetak dana ostvaren je još jedan veliki uspjeh te generacije koja je na najvećem međunarodnom turniru U-13 u Hrvatskoj (18. Božićni turnir na Dubravi) s tri pobjede (nad KK Dinamom, KK Vrijednosnicama Osijek i KK Heliosom Domžale i dva poraza (od KK Cedevite Junior i KK Splita) bila među deset najboljih ekipa.

U klubu se, naravno, događaju i druge stvari osim utakmica i liga.

Edi Komić Koma i Din Jugovac Jugo - akcija, akcija

Svake godine KK 'Oliva' organizira božićna druženja svih košarkaša i njihovih roditelja, kao i međunarodne turnire koji se odvijaju u Vodnjanu, ali i oni na kojima su gostovali, od putovanja u Sloveniju i Dalmaciju do čestih gostovanja u Zagrebu.

 

Osim što se natječu u svojim ligama, dvojica košarkaša počeli su sa suđenjem u mlađim kategorijama.

Svako ljeto mladi košarkaši 'Olive' treniraju na vanjskim terenima uz more, u kampu Pineta, pa čak i svakodnevno tijekom srpnja i kolovoza, kada osim treninga organiziraju i razna putovanja (Istralandija, Ćićarija, Glavani adrenalinski park itd.).

Poziv svim dječacima OŠ Vodnjan

Na koncu, treneri ističu veliku pomoć i podršku roditelja koji voze i prate svoju djecu na utakmice i ostale izlete, a isto tako, redovito voze i po nekoliko kilometara djecu na treninge. To je jako bitno za jedan mali klub kao šta je 'Oliva' iz Vodnjana.

- Pozivamo i sve zainteresirane dječake iz Osnovne škole Vodnjan da nam se jave preko klupske facebook stranice i priključe treninzima utorkom, četvrtkom i subotom u OŠ Vodnjan, zaključje trener Erik Križanac.


Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.