Sport i rekreacija

DIV IZ ŽMINJA O DERBIJU

IGOR PAMIĆ: Nije dovoljno reći "bit ćemo prvaci" i dovesti igrače. Hajduk nije izgledao kao prvak

Hajduk već godinama ovakve utakmice ne zna pobjeđivati. Može pobijediti sve utakmice do kraja i iznenaditi, ali sada ne izgleda kao momčad koja može biti prvak Hrvatske, kaže Pamić za index.hr


 
1 min
Istra24
Foto: Miroslav Lelas, Nel Pavletic/Pixsell

Hajduk već godinama ovakve utakmice ne zna pobjeđivati. Može pobijediti sve utakmice do kraja i iznenaditi, ali sada ne izgleda kao momčad koja može biti prvak Hrvatske, kaže Pamić za index.hr

Igor Pamić, nekadašnji reprezentativac Hrvatske, u svojoj kolumni na index.hr osvrnuo se na jučerašnji derbi HNL-a, u kojem su Hajduk i Dinamo na Poljudu odigrali bez pogodaka.

"Derbi je bio na europskoj razini samo po ambijentu. Puno taktiziranja, što je i za očekivati, ali na kraju ostaje osjećaj da su i jedni i drugi zadovoljni bodom. Kad je Hajduk uveo Kalinića, izgledalo je kao da će ići u pritisak, ali to se nije dogodilo. Dinamo je s druge strane igrao na posjed, također kao da je zadovoljan bodom. Da nije bilo tako, da je htio pobjedu, Dinamo bi do nje danas i došao," kaže Pamić.

Hajduk je u početku bio agresivan, ali je zapravo bio prestrašen, nije mogao napraviti pritisak dulji od 20 minuta, a Dinamo je odigrao najslabiji derbi zadnjih godina u Splitu. Svojim pristupom je dozvolio Hajduku da ga pritisne i napadne, ali Hajduk to nije uspio iskoristiti.

Livaja je glavni čovjek Hajduka, ali danas se nije vidio. I za to nije samo on kriv. Dinamo danas nije želio igrati, to je jako specifična situacija. To je situacija u kojoj je Livaji bilo vrlo teško igrati.

Hajduk sada lovi još tri momčadi, teško da će prestići baš sve tri do kraja prvenstva. A bili drugi, treći ili četvrti, sada im je svejedno. Danas se u ideji trenera ni u razvoju događaja na terenu nije vidjela ambicija Hajduka da bude prvak Hrvatske, posebno s obzirom na atmosferu u kojoj se igrala utakmica.

Nije dovoljno reći "bit ćemo prvaci" i dovesti dva-tri igrača, to je proces. Hajduk već godinama ovakve utakmice ne zna pobjeđivati. Može pobijediti sve utakmice do kraja i iznenaditi, ali sada ne izgleda kao momčad koja može biti prvak Hrvatske. Umjesto sve više rizika, Hajduk ga uzima sve manje. Cijelu kolumnu Igora Pamića na index.hr možete pročitati ovdje.


Nastavite čitati

Istra
 

U SEDAM MJESECI DRUGI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U MEDULINSKOJ ŠKOLI Inspekcija utvrdila propuste nakon slučaja nasilja u veljači, DORH provodi izvide

Svi podaci o zatečenom činjeničnom stanju dostavljeni su Općinskom državnom odvjetništvu u Puli, koje nam je u povodu našeg upita odgovorilo da se provode izvidi radi utvrđivanja možebitnog postojanja kaznenih dijela, glasi odgovor inspekcije Ministarstva znanosti vezano uz slučaj vršnjačkog nasilja u medulinskoj školi prije sedam mjeseci

Istra
 

REZULTATI POPISA Talijana ima 30 posto manje; ako je matematika društveno relevantna, hoće li se jednakim postotkom smanjiti manjinska prava?

Društveni problemi su daleko dublji, plitkost politike njima se ne bavi. Brojke su daleko bitnije, recimo, Plenkoviću i njegovoj vladi koja egzistira zahvaljujući manjinama, odnosno glasu manjinskih zastupnika kojima su brojke jednako značajne. S obzirom na dugovječnost zastupničkog staža Furio Radin je u nekoliko navrata postao bitan faktor hrvatske politike. Smiješno, ali istinito: većina preživljava na grbači manjina, to je vlada Hrvata, Talijana, Srba, Roma, Bošnjaka itd. itd…

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.