Sport i rekreacija

deset milijuna kuna u infrastrukturu

Kako sufinancirati sportske klubove? Izradit će se novi pravilnik

Razgovaralo se i o stipendiranju vrhunskih sportaša, financiranju sporta i osnivanju Zaklade za vrhunski sport, kazao je gradonačelnik Pule


 
1 min
Zoran Angeleski

Razgovaralo se i o stipendiranju vrhunskih sportaša, financiranju sporta i osnivanju Zaklade za vrhunski sport, kazao je gradonačelnik Pule

O zastarjelom Pravilniku o sufinanciranju sportskih udruga i klubova te nužnosti izrade novog pravilnika koji će biti usuglašen s novim trendovima u sportu, razgovaralo se jučer u Komunalnoj palači na sastanku gradonačelnika Filipa Zoričića i njegovih suradnika s predstavnicima Sportske zajednice Grada Pule, predstavnicima Pula Sporta te predstavnicima Sportske zajednice Istarske županije.

- Promišljanja idu u pravcu da se kroz minimalne dodatne pravilnike može stimulirati rad s mlađim uzrastima. Na sastanku se razgovaralo i o stipendiranju vrhunskih sportaša, financiranju sporta i osnivanju Zaklade za vrhunski sport, pojasnio je gradonačelnik Filip Zoričić. 

Zajednički je zaključak da će se odmah oformiti radna skupina koja će izraditi kriterije i novi Pravilnik.

- Kao što smo i najavili posvetit ćemo se podizanju kvalitete sporta, poticanju vrhunskog sporta kao i poticanju sporta kod djece, dodao je gradonačelnik Zoričić, kazavši da ove godine kreću velika ulaganja u sportsku infrastrukturu u iznosu od deset milijuna kuna.

Radna skupina, rečeno je, informirat će i uključiti sve dionike pulskog sporta u raspravu i izradu novog Pravilnika o sufinanciranju sportskih udruga i klubova.


Nastavite čitati

Pula
 

Sociolog Krešimir Krolo: "Teško da bi Filip Zoričić bio gradonačelnik da nije bilo aktivizma kojem sada ne vidi mjesto u politici"

Potaknut višekratnim izjavama gradonačelnika Filipa Zoričića u lokalnim i nacionalnim medijima, a u kojem je istaknuo po tko zna koji put “problem” aktivizma i osobnih ambicija u politici, mišljenja sam da je važno za javnost da se malo detaljnije analiziraju opaske upućene bivšim koalicijskim partnerima, ali i društvenom aktivizmu u Puli i Hrvatskoj. Analiza će se osvrnuti na karakteristike i funkcije civilnog sektora i društvenog aktivizma te usporedbu društvenog angažmana gradonačelnika i prozvanih aktivista u Gradskom vijeću u kontekstu aktualne lokalne i državne političke situacije

Pula
 

BOLNIČKO ISKUSTVO PULJANKE NIVES FRANIĆ: "A vi imate autoimunu bolest. Joj, kao onaj naš novinar.“ Reko: "Nije više ničiji"

Nakon tri sata čekanja dobivam tu famoznu infuziju i još neke lijekove za koje ti ne kažu koji su i zašto jer zašto bi? U neko doba, prije nego je sve to istočilo u mene, dolazi bolničar. "Je li vi idete ili ostajete kod nas?" Pa reko: "Ne znam. O čemu to ovisi?" Bolničar: "Aha, evo nalaza, onda idete." Ja: "Bez obzira kako se osjećam?" Bolničar, šeretski se osmjehujući: "Pa nećete se bolje osjećati kod nas". Ja, u šoku: "Pa nije Vam baš na ponos i diku. Možda ne bolje, ali bih se osjećala možda sigurnije". Ali bolničar zakucava: "Pa ne možemo mi utjecati na vaša osjećanja". Saniteta nema da me preveze doma. Oni tek voze ujutro

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.