Sport i rekreacija

deset milijuna kuna u infrastrukturu

Kako sufinancirati sportske klubove? Izradit će se novi pravilnik

Razgovaralo se i o stipendiranju vrhunskih sportaša, financiranju sporta i osnivanju Zaklade za vrhunski sport, kazao je gradonačelnik Pule


 
1 min
Zoran Angeleski

Razgovaralo se i o stipendiranju vrhunskih sportaša, financiranju sporta i osnivanju Zaklade za vrhunski sport, kazao je gradonačelnik Pule

O zastarjelom Pravilniku o sufinanciranju sportskih udruga i klubova te nužnosti izrade novog pravilnika koji će biti usuglašen s novim trendovima u sportu, razgovaralo se jučer u Komunalnoj palači na sastanku gradonačelnika Filipa Zoričića i njegovih suradnika s predstavnicima Sportske zajednice Grada Pule, predstavnicima Pula Sporta te predstavnicima Sportske zajednice Istarske županije.

- Promišljanja idu u pravcu da se kroz minimalne dodatne pravilnike može stimulirati rad s mlađim uzrastima. Na sastanku se razgovaralo i o stipendiranju vrhunskih sportaša, financiranju sporta i osnivanju Zaklade za vrhunski sport, pojasnio je gradonačelnik Filip Zoričić. 

Zajednički je zaključak da će se odmah oformiti radna skupina koja će izraditi kriterije i novi Pravilnik.

- Kao što smo i najavili posvetit ćemo se podizanju kvalitete sporta, poticanju vrhunskog sporta kao i poticanju sporta kod djece, dodao je gradonačelnik Zoričić, kazavši da ove godine kreću velika ulaganja u sportsku infrastrukturu u iznosu od deset milijuna kuna.

Radna skupina, rečeno je, informirat će i uključiti sve dionike pulskog sporta u raspravu i izradu novog Pravilnika o sufinanciranju sportskih udruga i klubova.


Nastavite čitati

Pula
 

Boljunčić Zoričiću: "Zašto Puležanima oduzimaš viziju Pule?"

"Sva njegova priča oko otvaranja očiju, natječaja, tenisica, referenduma itd., ima za cilj samo jedno – distancirati se od suštine problema – a suština je kakvu Rivu žele Puležani?! Umjesto toga, Zoričić se u javnom prostoru arogantno i bahato prepucava temama koje se miču od ključnog pitanja, a to je Riva", napisao je Boljunčić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.