Sport i rekreacija

u izjavi ne spominju Rusija ili Rusi

ManU na udaru zbog "oporbenih snaga"

Ruske snage u Ukrajini ubile su 25-godišnjeg Aleksandra Kukina, jednog od osnivača grupe navijača Kyiv Reds


 
1 min
HINA
Pixabay

Ruske snage u Ukrajini ubile su 25-godišnjeg Aleksandra Kukina, jednog od osnivača grupe navijača Kyiv Reds

Engleski nogometni velikan Manchester United optužen je da svoje interese u Rusiji stavlja ispred odavanja počasti jednom od svojih najistaknutijih navijača u Ukrajini, kojeg su tragično ubile ruske snage, prenose britanski mediji.

Ruske snage u Ukrajini ubile su 25-godišnjeg Aleksandra Kukina, jednog od osnivača grupe navijača Kyiv Reds.

Kukin je stradao dok je pokušavao pomoći supruzi i kćeri da pobjegnu iz ratom razorene ukrajinske prijestolnice. Mladić je smrtno stradao, dok su njegova supruga Alina i kći teško ozlijeđene i sada se oporavljaju u bolnici nakon operacije.

"Crveni vragovi" su objavili službenu izjavu u kojoj navode kako je klub "duboko ožalošćen smrću jednog od osnivača kluba navijača Kyiv Redsa. Međutim, klub je naveo kako su Kukina ubile "oporbene snage", a ne ruski vojnici.

Zanimljivo, nigdje se u izjavi od 363 riječi ne spominju Rusija ili Rusi.

"Tako jadno od @ManUtd. Što, zaboga, znači ubijen od strane oporbenih snaga," navodi britansko-ukrajinski novinar Andrew Todos, jedan od mnogih koji su osudili United.

Drugi ukrajinski korisnik Twittera, rekao je da se United 'boji da će izgubiti dio publike u Rusiji' ako osudi zemlju za invaziju na Ukrajinu.

"Sramota, ubili su ga ruski okupatori. Tako se piše. Razumijete @ManUtd," dodao je jedan navijač.


Nastavite čitati

Svijet
 

UGROŽNE GOMILE I GRADINE: Solarne elektrane u Hercegovini uništavaju baštinu staru 4000 godina

„Svugdje u svijetu prije takvih aktivnosti provode se arheološke studije o utjecaju na baštinu. Nažalost naše institucije su devastirane“, rekao je pročelnik studija Arheologije Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Tino Tomas za RTV HercegBosne. Pojasnio je kako najveću odgovornost za uništavanje povijesne baštine snose institucije koje izdaju potrebne dozvole za gradnju

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.