Sport i rekreacija

Jer jedriti se mora!

Međunarodna manifestacijska regata „Tko prije na Unije” u suradnji s otokom Unije- u organizaciji JK Delfin

„Otočani nas očekuju velikog srca i sigurni smo da će ova regata ostati jedna nezaboravna uspomena. Pored jedriličara vjerujemo da će u vikendu pred nama na Unijama biti i ljubitelja otoka, mora te dobre zabave. Očekujemo i velik broj novinara, fotografa, umjetnika, glazbenika, djece i odraslih koji će pored jedrilica, katamaranima i gliserima stići na Unije kako bi i oni uveličali ovaj jedriličarski događaj Unija” rekla je predsjednica JK Delfin SanjaVale Čupić 


 
3 min
Istra24

„Otočani nas očekuju velikog srca i sigurni smo da će ova regata ostati jedna nezaboravna uspomena. Pored jedriličara vjerujemo da će u vikendu pred nama na Unijama biti i ljubitelja otoka, mora te dobre zabave. Očekujemo i velik broj novinara, fotografa, umjetnika, glazbenika, djece i odraslih koji će pored jedrilica, katamaranima i gliserima stići na Unije kako bi i oni uveličali ovaj jedriličarski događaj Unija” rekla je predsjednica JK Delfin SanjaVale Čupić 

Ovog vikenda održat će se jedriličarska avantura pod nazivom „Tko prije na Unije”. U petak, 20.05. u 14 sati jedriličari iz Istre, s Kvarnera i Slovenije startaju regatu Pula – Unije (22nm), a u subotu, 21.05. u 13 sati regati se pridružuju i oni koji nisu stigli u Pulu te s Unija starta regata oko otoka Unije (15nm).

Unije - Otok dobre vibre 

-Poznato je da su Puležani veliki zaljubljenici otoka Unije te čarima otoka ne mogu odoljeti ni ostali posjetitelji koji su ga barem jednom posjetili. Unije se ističe svojom prirodnom ljepotom, raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta te ima one dobre „vibre“ odmora i čarolije punih jedara koja upotpunjuju njegovu privlačnost. JK Delfin okuplja jedriličare entuzijaste i u ovoj godini organizirali smo dvije uspješne regate, Full Moon u suorganizaciji s JK Reful Cres i 18. Brioni kup s JK Brioni Fažana,“ izjavila je predsjednica JK Delfin Sanja Vale Čupić.

„Tko prije na Unije“ održava se pod nadležnosti HJS i vodi po WS Rules. Boduje se za Argonaut kup – istarski kup krstaša, a jedrilice su podjeljene u grupe OPEN (Cruising i Racing) i ORC.

Sanja Vale Čupić: Tko prije na Unije je regata zelenog otoka, takmičarskog duha i opuštenosti

-Pred nama je 3. regata manifestacije „Pula pod jedrima” koju smo pokrenuli s ciljem širenja kulture jedrenja za sve generacije i kroz cijelu godinu. Navigacijska regata 22nm iz Pule na otok Unije nas posebno veseli jer naše kopno je lijepo, no otoku je ipak teško odoljeti. Istra i Kvarner su uvijek bili povezani, a s našom regatom dodatno se povezujemo kroz sportsku suradnju. Ova regata ima identitet zelenog otoka, takmičarskog duha ali i opuštajuće zabavne „vibre“ koju širimo. Nadamo se barem 15tak čv. vjetra da odradimo dobar race kao što su nam bile i prethodne dvije regate. Nastavljamo gdje smo stali sa BRIONI kup, regatom koja je oduševila sve učesnike bogatim sadržajima i idealnim jedriličarskim uvjetima, rekla je Sanja Vale Čupić.

JK Delfin: Otočani nas očekuju velikog srca

JK Delfin iz Pule okuplja jedriličare entuzijaste i organizira regate krstaša koje pored sportskog takmičarskog duha imaju i raznolik popratni manifestacijski program koji je zanimljiv i onima koji ne učestvuju na regati.

-Otočani nas očekuju velikog srca i sigurni smo da će ova regata ostati jedna nezaboravna uspomena. Pored jedriličara vjerujemo da će u vikendu pred nama na Unijama biti i ljubitelja otoka, mora te dobre zabave. Očekujemo i velik broj novinara, fotografa, umjetnika, glazbenika, djece i odraslih koji će pored jedrilica, katamaranima i gliserima stići na Unije kako bi i oni uveličali ovaj jedriličarski događaj Unija” rekla je Vale Čupić, predsjednica JK Delfin.

Kao neprofitna udruga, JK Delfin sve aktivnosti kluba pokriva sponzorstvima. Zahvaljuju se stoga medijima na podršci i praćenju te svima koji su podržali aktvinosti i manifestacije koje JK Delfin organizira, a to su: Lučka uprava Pula, Županijska lučka uprava Mali Lošinj, TZ Mali Lošinj, Barabar, Valamar, Valfresco, Udruga Riba Ribi, Carlsberg Group, Agrolaguna, Telemach, AGD reklame te tvrtci Adrinaut.

 Katamaran iz Pule kreće u petak u 7:00,  iz Rijeke u četvrtak i subotu u 14:30 te u petak u 16:00 sati.

 S regatom „Tko prije na Unije” JK Delfin nastavlja izazov koji su pokrenuli s Full Moon regatom. Zato pozivaju vrtiće, škole, udruge, umjetnike, fotografe, građane, sve koje fasciniraju puna jedra, more, sunce, mjesečina, regate i tamičarski duh da poprate start, kod otoka Veruda u petak, 20. svibnja u 14 sati, te da pronađu svoju inspiraciju i izrade svoju umjetničku kreaciju, fotografiju, sliku, grupni ili pojedinačni rad. Kreacija može biti suvenir ili imati uporabnu vrijednost te možda u 2023. godini baš vaše djelo može biti nagrada jedriličarima na regatama.

Ove manifestacije povezuju sport i umjetnost, potiču suradnju, kreativnost podržavajući lokalne „umjetnike u duši” male i velike te je želja JK Delfin da se u Puli živi stalno okruženi i pod jedrima jer je važno da se jedrenje približi svim generacijama.

Svi radovi bit će javno objavljeni i glasat će se za favorite. Proglašenje najuspješnijih radova uslijedit će na Jedriličarskoj noći 2022. godine. Pravila ovog izazova JK Delfin će objaviti na svojim mrežnim stranicama.

Ovim putem klub poziva sve ljubitelje jedriličarskog sporta da se prijave na

https://www.jkdelfin.hr/1-tko-prije-na-unije/

Prijave su otvorene do 19. svibnja 2022.

„Tko ne stigne jedriti u petak Pula – Unije stigne na regatu u subotu koja starta s Unija oko otoka,“ bio je poziv predsjednice JK Delfin Sanje Vale Čupić.


Nastavite čitati

Istra
 

U dvije prometne nesreće na području Poreča stradale srne

Napominjemo da vozač vozila, koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, odgovara sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama ukoliko se utvrdi da je do naleta došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno ako je vozio neprilagođenom brzinom kretanja

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.