Sport i rekreacija

međunarodno natjecanje zagreb open

Odlični rezultati judo kluba Istarski borac - Milovanoviću srebro, Krajcaru i Tekoviću bronca

Ovim plasmanom, Nikola Milovanović je učvrstio svoju poziciju kao kandidat za nastup na predstojećem kadetsko prvenstvo Europe u lipnju ove godine


 
1 min
Istra24

Ovim plasmanom, Nikola Milovanović je učvrstio svoju poziciju kao kandidat za nastup na predstojećem kadetsko prvenstvo Europe u lipnju ove godine

U subotu je održano međunarodno natjecanje Zagreb open. U konkurenciji 238 natjecatelja iz 42 kluba, članovi judo klub Istarski borac Pula nastupili su u uzrastu kadeta i seniora.

U uzrastu kadeta, najbolji rezultat ostvario je Nikola Milovanović u težinskoj kategoriji do 66 kilograma plasiravši se na drugo mjesto.  Natjecanje je otvorio s dvije brze pobjede. Polufinalni i finalni dvoboj bili su repriza kadetskog prvenstva države. Nikola je u polufinalu pobijedio Ivana Katića (JK Osijek) atraktivnim ipponom,  kontra bacanjem sredinom borbe. U finalu je poražen od Luke Katića (JK Osijek) zahvatom držanja u parteru. Ovim plasmanom, Nikola je učvrstio svoju poziciju kao kandidat za nastup na predstojećem kadetsko prvenstvo Europe u lipnju ove godine.

Nikola Milovanović

U težinskoj kategoriji do 73 kilograma nastupili su Stefano Scandale, Edvard Radolović i Paolo Krajcar. Paolo Krajcar, aktualni kadetski prvak države, zauzeo je treće mjesto s tri pobjede i porazom u polufinalu.  Stefano Scandale  upisao jednu pobjedu i dva poraza, a  Edvard Radolović dvije pobjede i dva poraza,  zauzevši 7. mjesto u ukupnom poretku.

Paolo Krajcar

Anton Skoko je s jednom pobjedom i da poraza zauzeo peto mjesto u težinskoj kategoriji do 55 kilograma.

 Konkurencija seniora

U konkurenciji seniora, svi članovi Istarskog borca nastupili su težinskoj kategoriji do 81 kilogram. Juraj Teković je u klupskom dvoboju pobijedio Davida Sokolovića u borbi za brončanu medalju. Oboje su propustili ući u finale nakon spornih sudačkih odluka. Fran Radolović ostao je bez plasmana u istoj kategoriji.

Juraj Teković

FOTO: Klubske fotografije

Nastavite čitati

Pula
 

Možemo traži da Plan razvoja kulture Grada Pule ide u dva čitanja

"Za grad izniman značaj Plana razvoja kulture potvrđen je i velikim interesom javnosti čemu u prilog govore i brojne primjedbi i komentari prikupljeni na javnom savjetovanju provedenom od 12. srpnja do 26. kolovoza 2023. godine. Osim toga, zbog interesa javnosti produljeno je i trajanje javnog savjetovanja za 15 dana. Nadležno tijelo usvojilo je 20 od 96 prispjelih primjedbi te se stoga originalni dokument u velikoj mjeri mijenja. Uz i dalje nedovoljnu kvalitetu plana, to predstavlja dodatni argument za dva čitanja"

Pula
 

Vijećnici komentirali raspašoj u Gradu Puli: "Ovakva politička nestabilnost se ne pamti u povijesti grada"

Počelo je s Lenom Radunić lani u srpnju, a kulminiralo jučer s Anjom Ademi. Otkad je nezavisni Filip Zoričić došao na čelo Grada Pule sveukupno je smijenjeno (rotiralo se, dalo ostavke) devet pročelnika/ca. Nakon informacije o ostavci desne ruke gradonačelnika, Istra24 je razgovarala s pulskim vijećnicima i vijećnicama, među kojima je i vijećnik Nezavisne liste Filipa Zoričića

Pula
 

Festival srpske kulture u Istri održat će se pod nazivom "Milunka Savić heroina Velikog rata"

"Društveni je trenutak takav da se sve više pažnje posvećuje ženama i njihovim pravima, a Milunka je jedan egzemplar. Naime, predstavljala se kao muško da bi otišla na front umjesto brata, podvezala  je zavoj preko grudi i prošla kalvarije rata i bila ranjavana. Ima, naime, više odlikovanja od Ivane Orleanske",  najavio je temu ovogodišnjeg festivala direktor Srpskog kulturnog centra u Istri Milan Rašula

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.