Sport i rekreacija

foto/video: najmlađa ekipa u prvoj B ligi

Pulski vaterpolisti žude za natjecanjima

U sljedećih nekoliko mjeseci očekuje ih pozamašan broj utakmica uoči Državnog prvenstva Slovenije, a onda i Prvenstva Hrvatske rezervirano za juniore i mlađe juniore


 
2 min
Sara Schmidt ⒸFOTO: Manuel Angelini

U sljedećih nekoliko mjeseci očekuje ih pozamašan broj utakmica uoči Državnog prvenstva Slovenije, a onda i Prvenstva Hrvatske rezervirano za juniore i mlađe juniore

I dok se još uvijek oporavljamo od blagdanskog veselja, kapice VK Pule nisu se stigle ni osušiti prije nego su juniori, ali i nešto mlađi kadeti Vaterpolo kluba Pule, ponovno zaplivali u vodi gradskog bazena. Naime, unatoč nezahvalnoj pandemijskoj situaciji koja svakodnevno diktira nova pravila, život, kažu, ide dalje imajući na umu kako ih u sljedećih nekoliko mjeseci očekuje pozamašan broj utakmica, počevši s nastavkom utakmica uoči Državnog prvenstva Slovenije, a onda i Prvenstva Hrvatske rezerviranog za juniore i mlađe juniore.

“Pandemija nas je definitivno unazadila do te mjere da će nam 2022. godina poslužiti kao šok-terapija s obzirom na količinu utakmica koje nas očekuju. S druge strane, bit će to odlična prilika da dobijemo realnu sliku o tome na čemu smo”, rekao je Tomislav Sović, trener pulskih juniora.

A brojne utakmice koje slijede poslužit će i kao nemilosrdan trening ususret 1. B vaterpolskoj ligi koja se predviđa za proljeće, a o čijem se formatu i datumu tek treba odlučiti.

Nadolazeća je događanja komentirao i Damjan Kosanović, kapetan juniorske ekipe:

“U 2022. ulazimo s nadom da ćemo kao momčad ostvariti pozitivne rezultate kroz nadolazeća natjecanja. 1. B liga bit će pravi 'test' naših mogućnosti i jedna odlična prilika za skupiti iskustvo s obzirom na to da imamo dosta pomlađen sastav. Ono što je bitno je to da se ekipa veseli i žudi za natjecanjima te da je ovo razdoblje u kojem će biti pregršt pozitivnih izazova u kojima ćemo nastojati dati sve od sebe, ali i naučiti nešto novo.”

A da optimizma i motivacije diljem kluba definitivno ne nedostaje, dokazuje i činjenica da je klub krajem godine ozbiljno počeo raditi na svojevrsnom “rebrandingu”, počevši od promjene loga i novog dizajna kupaćih gaćica do ponovnog otvaranja škole vaterpola te sve veće prisutnosti na društvenim mrežama - a sve to u nadi da će probuditi interes za sport kojim bi se jedan grad na moru morao itekako ponositi.

A prvu utakmicu ove godine u sklopu Državnog prvenstva Slovenije odigrat će kadeti i to 15. siječnja protiv VK Borca, dok će juniori svoju godinu otvoriti 23.1. igrom protiv VK Posejdona u Kranju.


Fotografije: VK Pula

Nastavite čitati

Pula
 

Boljunčić Zoričiću: "Zašto Puležanima oduzimaš viziju Pule?"

"Sva njegova priča oko otvaranja očiju, natječaja, tenisica, referenduma itd., ima za cilj samo jedno – distancirati se od suštine problema – a suština je kakvu Rivu žele Puležani?! Umjesto toga, Zoričić se u javnom prostoru arogantno i bahato prepucava temama koje se miču od ključnog pitanja, a to je Riva", napisao je Boljunčić

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.