Sport i rekreacija

foto/video: najmlađa ekipa u prvoj B ligi

Pulski vaterpolisti žude za natjecanjima

U sljedećih nekoliko mjeseci očekuje ih pozamašan broj utakmica uoči Državnog prvenstva Slovenije, a onda i Prvenstva Hrvatske rezervirano za juniore i mlađe juniore


 
1 min
Sara Schmidt ⒸFOTO: Manuel Angelini

U sljedećih nekoliko mjeseci očekuje ih pozamašan broj utakmica uoči Državnog prvenstva Slovenije, a onda i Prvenstva Hrvatske rezervirano za juniore i mlađe juniore

I dok se još uvijek oporavljamo od blagdanskog veselja, kapice VK Pule nisu se stigle ni osušiti prije nego su juniori, ali i nešto mlađi kadeti Vaterpolo kluba Pule, ponovno zaplivali u vodi gradskog bazena. Naime, unatoč nezahvalnoj pandemijskoj situaciji koja svakodnevno diktira nova pravila, život, kažu, ide dalje imajući na umu kako ih u sljedećih nekoliko mjeseci očekuje pozamašan broj utakmica, počevši s nastavkom utakmica uoči Državnog prvenstva Slovenije, a onda i Prvenstva Hrvatske rezerviranog za juniore i mlađe juniore.

“Pandemija nas je definitivno unazadila do te mjere da će nam 2022. godina poslužiti kao šok-terapija s obzirom na količinu utakmica koje nas očekuju. S druge strane, bit će to odlična prilika da dobijemo realnu sliku o tome na čemu smo”, rekao je Tomislav Sović, trener pulskih juniora.

A brojne utakmice koje slijede poslužit će i kao nemilosrdan trening ususret 1. B vaterpolskoj ligi koja se predviđa za proljeće, a o čijem se formatu i datumu tek treba odlučiti.

Nadolazeća je događanja komentirao i Damjan Kosanović, kapetan juniorske ekipe:

“U 2022. ulazimo s nadom da ćemo kao momčad ostvariti pozitivne rezultate kroz nadolazeća natjecanja. 1. B liga bit će pravi 'test' naših mogućnosti i jedna odlična prilika za skupiti iskustvo s obzirom na to da imamo dosta pomlađen sastav. Ono što je bitno je to da se ekipa veseli i žudi za natjecanjima te da je ovo razdoblje u kojem će biti pregršt pozitivnih izazova u kojima ćemo nastojati dati sve od sebe, ali i naučiti nešto novo.”

A da optimizma i motivacije diljem kluba definitivno ne nedostaje, dokazuje i činjenica da je klub krajem godine ozbiljno počeo raditi na svojevrsnom “rebrandingu”, počevši od promjene loga i novog dizajna kupaćih gaćica do ponovnog otvaranja škole vaterpola te sve veće prisutnosti na društvenim mrežama - a sve to u nadi da će probuditi interes za sport kojim bi se jedan grad na moru morao itekako ponositi.

A prvu utakmicu ove godine u sklopu Državnog prvenstva Slovenije odigrat će kadeti i to 15. siječnja protiv VK Borca, dok će juniori svoju godinu otvoriti 23.1. igrom protiv VK Posejdona u Kranju.


Fotografije: VK Pula

Nastavite čitati

Pula
 

USRED ŠUME IZNAD MARINE VERUDA Krenula gradnja apartmanskog naselja, pet zgrada s 30-ak apartmana na pulskom priobalju

Riječ je o zemljištu u vlasništvu tvrtki Tehnomont i Promel, koje je amandmanom IDS-ovog vijećnika Ardemia Zimola urbanizirano 2014. godine izmjenom GUP-a, a za vrijeme gradonačelnika Borisa Miletića, današnjeg župana koji se bori protiv prevelikog broja zahtjeva za gradnjom, pogotovo od stranih državljana koji će, po svemu što nam je rekao vlasnik Promela Mario Jašarević, biti kupci ovih stanova na priobalju Verudskog kanala

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.