republika - dugi
Sport i rekreacija

VOŽNJA OBRONCIMA UČKE UZ FRITAJU I DRUŽENJE

Šesto izdanje biciklijade „Putovima šparoga“ ove subote kreće iz Mošćeničke Drage

Tijekom organizirane vožnje sudionici će posjetiti Mošćenice, gdje će obići tamošnju Muzejsku zbirku, a zatim zaseok Sv. Jelena, odakle će se uz vodovodni put popeti do vidikovaca na obroncima Učke, s kojih se pružaju nezaboravni panoramski vidici na čitav Kvarnerski zaljev


 
2 min
Istra24 ⒸFOTO: Manuel Angelini
Mošćenička Draga

Tijekom organizirane vožnje sudionici će posjetiti Mošćenice, gdje će obići tamošnju Muzejsku zbirku, a zatim zaseok Sv. Jelena, odakle će se uz vodovodni put popeti do vidikovaca na obroncima Učke, s kojih se pružaju nezaboravni panoramski vidici na čitav Kvarnerski zaljev

Divlja šparoga, poznata je gastronomska delicija, radi koje vrijedi posjetiti Mošćeničku Dragu i Istru uopće.

Ova „kraljica proljeća“ glavni je motiv tradicionalne turističko-rekreativne biciklijade "Putovima šparoga" koja će se, u sklopu manifestacije "Dani šparoga", održati ove subote u Mošćeničkoj Dragi.

Šesto je ovo izdanje biciklijade koja pruža ugodnu i atraktivnu vožnju obroncima Učke, uživanje u delicijama spravljenim od divljih šparoga, ali i upoznavanje nekih novih kulturno-povijesnih znamenitosti i sportsko-rekreativnih atrakcija kraja.

- Okupljanje i prijave sudionika počet će od 9 sati ispred Turističkog ureda, odakle u 10 sati krećemo na našu avanturu. Laganim usponom stižemo najprije u Mošćenice, gdje ćemo posjetiti Muzejsku zbirku Mošćenice koja u svom postavu prikazuje povijest mošćeničkog kraja kroz arhitekturu i graditeljstvo, stare zanate, narodnu nošnju i običaje. Nastavljamo prema zaseoku Sv. Jelena, odakle se uzdižemo na vodovodni put na obroncima Učke, s kojeg se pružaju nezaboravni panoramski vidici na čitav Kvarnerski zaljev. Po silasku u Brseč zastat ćemo na hridi na kojoj se nalazi crkvica Sv. Marije Magdalene, a potom i obići novootvoreno golf vježbalište. Kao nagrada za svaki kilometar vožnje i visinskog uspona, poslužit će nam se najukusnija fritaja od šparoga u obližnjoj konobi. Preostaje nam još povratak u Mošćeničku Dragu i uživanje na jednoj od najljepših kvarnerskih plaža, objašnjavaju organizatori.

 
Svi sudionici biciklijade voze na vlastitu odgovornost. Dužni su poštivati prometna pravila i Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Obavezna je kaciga i rezervna zračnica.
Organizator zadržava pravo promjene trasa. U slučaju bilo kakve promjene, sudionici će biti pravovremeno obaviješteni.

RUTA: Mošćenička Draga – Mošćenice – Sv. Jelena – Carići – Brseč - Mošćenička Draga
START: 10 sati, ispred sjedišta Turističke zajednice u Mošćeničkoj Dragi
DUŽINA RUTE: 25 kilometara
UKUPNI USPON: 550 metara
PODLOGA: 75 % asfalt, 25 % makadam i šumski put
Obavezna pred prijava putem online obrasca.
KOTIZACIJA: 15 eura
Uključeno:
– zajednički ručak
– okrjepa prije i tijekom ture (voda, snack, palenta sa šparogama)
– organizacija
– vođenje.
Suorganizatori: Promotiv Travel Outdoor i TZ Općine Mošćenička Drag,


Nastavite čitati

Istra
 

Arhitektonsko-urbanistički sklad istarskih naselja žrtvuje se na oltaru turizma i apartmanizacije

Ližnjan pošto poto želi izgledati kao Medulin, smislenoj arhitekturi i estetskim mjerilima je i ovo mjesto na jugu Istre u dobroj mjeri odavno reklo zbogom * Filip Zoričić htio smanjiti cijene parkiranja u Puli, ali je Pula Parking bio protiv * Objavili smo ekskluzivni videointervju s legendarnim automobilistom Marijom Andrettijem * Sutra objavljujemo "znakovite" odgovore IDS-a na naša predizborna pitanja, ispričat ćemo priču o jednom zidiću, jednoj mački i pucnju te kroz primjer iz Žminja pokazati kako se može dobro poslovati i u središnjoj Istri * Donosimo i razgovor s Rozalijom Javoran, dobitnicom Grba Grada Pule

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.