Sport i rekreacija

na nogometnim terenima u Stella Marisu

U Umagu danas počeo Europski Grand Prix u streličarstvu

Grand Prix predstavlja vrhunsko streličarsko natjecanje koje će okupiti najbolje streličare iz cijele Europe, ali i nekih zemalja izvan Europe, a trajat će do 4. lipnja


 
2 min
Istra24

Grand Prix predstavlja vrhunsko streličarsko natjecanje koje će okupiti najbolje streličare iz cijele Europe, ali i nekih zemalja izvan Europe, a trajat će do 4. lipnja

Umag je ove godine ponosni domaćin Europskog Grand Prixa u streličarstvu koji se održava od 29. svibnja do 4. lipnja  na nogometnim terenima u Stella Marisu. Svečano je otvorenje upriličeno danas , a prilikom kojeg je u ime Grada Umaga prisustvovao gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, koji je pozdravio sve sudionike te im zaželio puno uspjeha u nadolazećem natjecanju.

Grand Prix predstavlja vrhunsko streličarsko natjecanje koje će okupiti najbolje streličare iz cijele Europe, ali i nekih zemalja izvan Europe, pružajući im izvanrednu priliku za demonstraciju njihovog umijeća i strasti prema ovom sportu za nagradni fond od 12.000 €. Streličari će se natjecati u kategorijama olimpijski i složeni luk. U Umag su stigli i vrhunski streličari kao što su Ukrajinac Viktor Ruban, koji je 2008. godine na Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio zlatnu medalju, kao i Turski streličar Mete Gazoz koji je 2021. godine osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Predsjednik Hrvatskog streličarskog saveza Darko Uidl istaknuo je kako je za njega ovaj događaj iznimno bitan jer se ovim natjecanjem streličarstvo pokreće u Umagu.

Europski Grand Prix je već postao prepoznatljiv događaj u kalendaru svjetskih streličarskih natjecanja, a ova godina donosi još veći uzbuđenje i očekivanje. Organizatori su marljivo radili na pripremi događaja koji će zadovoljiti i najzahtjevnije streličare i ljubitelje sporta.
Ovo natjecanje pruža izvrsnu priliku za promociju Umaga i Hrvatske kao destinacije za vrhunska sportska natjecanja. Grad Umag je poznat po svom bogatom kulturnom naslijeđu, prekrasnoj prirodi i gostoljubivosti lokalnog stanovništva, a ovakvi međunarodni događaji pridonose jačanju turističke privlačnosti regije.

„Oduševljeni smo što su Umag i Hrvatska domaćini ovog prestižnog natjecanja te smo uvjereni da će Streličarski Grand Prix biti nezaboravan događaj za sve sudionike i posjetitelje.

Pozivamo sve zainteresirane da prisustvuju ovom iznimnom događaju i podrže streličare koji će se natjecati u jednom od najuzbudljivijih


foto: Ustanova-Ente FESTUM Umag(o)

Nastavite čitati

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našim uvjetima korištenja.

  • Nužni kolačići omogućuju osnovne funkcionalnosti. Bez ovih kolačića, web-stranica ne može pravilno funkcionirati, a isključiti ih možete mijenjanjem postavki u svome web-pregledniku.